Wednesday, February 15, 2012

Adele 21

 

Assalamualaikum…

 

Sebut nama ADELE mesti semua dah tahu penyanyi yang popular menerusi lagu Rolling in The Deeop ni kan?? Aku juga salah seorang peminat suara Adele yang power tuh! Lagu-lagu dia pun best! Dan mesti ramai dah tahu album “ADELE 21” telah memenangi anugerah Album Of The Year semasa Grammy Awards baru-baru ini.

 

138352789AK124_The_54th_Ann

Adele merangkul 6 anugerah sekaligus semasa Grammy Awards! She deserves it!! Picture credit to Yahoo! Music.

 

 

Lagu Rolling in The Deep yang disampaikan Adele masa Grammy Awards tu memang buat bulu roma aku meremang! She has the talent, the aura! Love her!!

 

 

FAKTA MENGENAI ADELE (OLEH YAHOO! MUSIC) :

  • Nama sebenar Adele ialah Adele Laurie Blue Adkins
  • Lahir di Tottenham, England Utara pada 1988. Pada masa itu ibu Adele merupakan ibu tunggal.
  • Menunjukkan minat dalam bidang nyanyian seawal umur 4 tahun. Menjadi bintang selepas rakannya post lagu beliau di MySpace pada 2006.
  • Amat meminati kumpulan Spice Girls sejak berusia 7 tahun lagi.
  • Kekasih dan pendorong Adele ialah Simon Konecki, seorang usahawan amal yang belajar di Eton (sama seperti Putera William). Simon sudah bercerai selama 5 tahun dan mempunyai seorang anak.
  • John Meyer telah membantu Adele menghadapi pembedahan vocal chord yang rosak.

 

 

adele2

Seriously bila tengok balik video persembahan Adele masa Grammy yang ke 54 tu aku dok usha mekap dia aje. Cantik sangat! Neutral! Siapalah mekap artis dia kan? Meletop habisss! Suka sangat mekap macam ni!

 

Aku meminati Adele lepas lagu Rolling In The Deep dia meletup-letup kat radio, YouTube dan sebagainya. First time aku dengar lagu ni, masa artis YouTube kegemaran aku, Maddi Jane cover lagu ni. Maka lepas tu aku pun search la pasal Adele and I found out that she has really amazing voice! Really envy her!

 

Sign PNG NisaKay

12 comments :

Anyyss Shuhaimi said...

Suara Adele memang mantap even badan dia tak la ideal n cantik mana macam artis lain. but i love her voice!

nur hafizah aKa eija said...

wah dia semakin popular

Republic said...

suara dia sememangnya amat hebat!

Miss Nadya said...

kak nad memang suka giler kot kat adele nih..:)

p/s :: tahniah sygs! dah bertukar domain sendiri..:D

shera haifa said...

serius dgr suara Adele meremang je bulu-bulu roma..

Mie Hishamuddin said...

paling suka lagu dia yang 'someone like you' =)

masmaribellmastura said...

adele..suka adele... :)

wanie mn said...

Latest song dia, set the fire to the rain terbaik!

Shazney Shamsuddin said...

suka adele jugak..sgt2 suka..

Anonymous said...

adele ni dah lama dah wujud kt dlm industri muzik ni..kau bru nak kenal lepas maddi jane buat cover?hahaha

Anonymous said...

adele ni dah lama dah wujud kt dlm industri muzik ni..kau bru nak kenal lepas maddi jane buat cover?hahaha

Nisa Kay said...

@Anonymous

haah. aku kenal adele lps maddi jane cover lagu dia. nape? aku salah taip ke? tak kan?