Tuesday, January 17, 2012

Overview [EVENT] Reflection 2012 at Blackbox Solaris Dutamas

 

Assalamualaikum..

 

Semalam aku dah up kan entry teaser-lah-konon untuk para pembaca. Gambar Hana Tajima mungkin buat ramai yang tertanya-tanya kat mana aku jumpa si fashionista gojes ni. Bukan dia ada kat London ke? Haaa bagi yang masih tak tahu mungkin boleh rujuk ENTRY INI dan juga ENTRY YANG INI.

 

IMG_9263

Okay the selekeh me at REFLECTION 2012. Hahaa tak tahu nak pakai apa. Plus pagi tu macam rushing sebab takut lambat, so pakai tudung pun macam ayam-ayam aje lah. Takde nak fashionistasss sangat sebab aku bukan fashionista pon.

 

 

IMG_9268

Bagus GPS ni. Bagi kami jalan jauh, tapi tak jammed dan takde tol! Huuu tapi still sampai awal kat Solaris Dutamas. Pukul 9.30 pagi dah terpacak depan Solaris. Takde orang! Nasib baik ada kedai makan yang bukak awal. So I had dried koay teow for breakfast at Pappa Rich!

 

 

IMG_9287

Pagi tu takde orang lagi. Pemilik booth semua tengah setup semua.. Gambar ni masa tengahari tu. Ramai yang datang meneyrbu booth yang ada… Aku pulak duduk kat tepi, dok usha fashionistasss yang datang. Pergghh semuanye hot dan gojes! Aku aje pakai simple.

 

 

IMG_9294

Yeahhh dah 3.45pm dan pada yang beli tiket untuk fashion show dah boleh ambil seat. Tu dia HANA TAJIMA of Maysaa London. Aku hanya mampu skodeng beliau dari jauh. Nak ambil gambar sama pun tak sempat. Sedih!

 

 

IMG_9300

Ucapan oleh penganjur Reflection 2012 iaitu Ammara Hijabi dan The Insiders.

 

 

IMG_9809

Fashion show aum aumm!!! Gambar kat atas ialah baju-baju dari Rina Salleh Collection okayh. Overall, aku sangat suka baju-baju dari Yasalma yang diperagakan oleh para model gojes. Aku suka sebab keunikan designnya. Sangat cantik. Baju dari designer lain pun cantik-cantik jugak.

 

 

IMG_9673

Persembahan dari HELIZA HELMI! Dia sangat gorjess.. Lagu pun best.. Ouhh yang paling aku suka dia sampai lagu Ella, iaitu Standing In The Eyes dengan gayanya yang tersendiri. Thumbs up Heliza :)

 

 

IMG_0015

Lepas persembahan HELIZA, acara pertunjukan fesyen bersambung lagi. Lepas tu acara penutupan dimeriahkan dengan persembahan dari THE FABULOUS CATS yang menampilkan bekas peserta Akademi Fantasia iaitu Afiq.

 

 

IMG_9945

Penyampaian sumbangan kepada wakil rumah amal.

 

 

IMG_0059

My simple dimple outift on that day. Only chiffon blouse I bought Parkson, my plain black maxi dress worn inside, satin shawl from Ziera Zain, and of course my fav wedges from The Calaman. Heee I'm not a fashionistasss like other gorgeous girls that came to the event :)

 

 

Overall aku enjoy event REFLECTION 2012 walaupun aku datang awal giler, dari takde orang kat event tu sampailah berpusu-pusu fashionistass yang hadir. Dan walaupun terpaksa tunggu lebih kurang satu jam sebelum dapat masuk ke dewan fashion show, aku berpuas hati dengan koleksi yang diperagakan. Semuanya gojes ya amat!!

 

Gambar-gambar semasa fashion show berlangsung akan aku buat dalam entry lain ye. Entry yang ini just overview… Secara keseluruhannya lah.. Dan semoga event Reflection akan diadakan lagi tahun depan, bigger and better insyaAllah :)

 

 

Sign PNG NisaKay

18 comments :

Fatin Farhana Binti Ramli said...

wah .. gorgeous !!

Izzah | zulkifli said...

knpe tak tunjuk outfit sis nisa? apa2 pon sis nisa ttp chumell. hihi

aiEz said...

heliza tu comel kan?wink wink*

faa.rosli said...

love heliza....!xbgmbar ngan dia ke?

syaidatie nurdilla said...

simple pon chantek.. untunglaaa.. :)

Atiqah Wadiah said...

seronoknyer boleh tgk fashion show :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

cantiknye die... ^^

Syahida Rosli. said...

Wiwiiit xD

edayu nurdin said...

wow! gorgeous! hoho.mmng untnglh.

Ain SSB said...

Bestnya! And Heliza mmg besttt! Penah jumpa beliau kat London 2 tahun lepas! :D

Ain SSB said...

And oh, I love your outfit! :)

shafira aida said...

kak nisa..wat shawl cmtu lawa..wat tutor plez :)

nasha sanza said...

nisa tetap cantik! i very love your style dear!

shera haifa said...

aishh dah gojes dah tu..
:)

mohdhazlan Dreadlock said...

sedap laksa ..hmm

Cik Nurul Pinky said...

Waaaaa kenapa kita tidak bertemu ye hehehe..nurul kesana atas jemputan Rina Salleh bab team nurul iaitu Tya's team makeupkan model kak riri..

(,")pen warna warni(",) said...

model kai baju wanrna tekois kakak kawan kite ar.. :)

yatie chomeyl said...

eh ad aterselit jugak muka I yg tgh serius pilih baju tu (3rd picture)..salam kenal ;)