Saturday, January 14, 2012

Name card, finally.

 

Assalamualaikum..

 

Hasrat aku untuk buat name card sendiri dah lama dah bertapak dalam hati aku ni, tapi tak kesampaian aje. Aku ingat nak makeover sikit blog aku, lepas tu barulah buat name card menggunakan tema blog aku.

 

Alhamdulillah terbuka juga hati abang aku, Meuz Angelo untuk siapkan header dan make over sikittt blog aku yang serabut. Baca kisahnya kat sini. Menggunakan header dan background blog aku ni, aku paksa suruh along aku buat design name card.

 

IMG_9258

Heee.. see? I asked my bro to put my header on the back of the name card. Biar jadi tarikan utama disitew. Ahaks,…

 

Al-kisahnya aku agak cerewet nak buat name card ni. Aku taknak matte finishing. Aku nak laminate! Glossy okayh! Biar kilat-kilat okayh. Hahaa lepas tu dok negotiate harga. Tak jemu-jemu aku pergi survey. Ye lah kat Shah Alam banyak tempat printing kan. Mesti ada satu yang murah kan??? Tapi sebab hujan lebat sekejap buat aku give up, terus buat kat kedai dekat dengan rumah aku.

 

 

IMG_9260

Ehem ehem aku letak nama glemer aje okayh. Nama yang abah bagi macam dalam IC tu aku anak tirikan kejap boleh? Choyyyyyy hahahhaaa.

 

 

KENAPA NAK KENA ADA NAMECARD???

Hmm… aku bukan saja-saja nak perabis duit buat name card lepas tu bagi je kat sesiapa tau. Memandangkan sekarang ni aku aktif menghadiri event, maka aku rasa kad itu penting. Nanti bila ada name card, bila ada event aku akan bagi name card aku kat sesiapa yang berkepentingan, atau drop name card kat registration counter. Manalah tahu lepas ni akan dipanggil lagi untuk event? Atau akan ada peluang baru untuk blog aku? Siapa tahu kan?

 

KEJAR GLEMER?

Hmmm.. kalau nak kejar glemer dah lama dah aku buat name card, pass sana pass sini. Aku tunggu sampai habis aku habis diploma, barulah aku betul-betul aktif nak pergi event semua ni. Jadi bila pergi event ada juga orang yang minta name card, kot kot la senang nak contact balik. Itu lah satu kelebihan blogging, dapat kenalan baru, peluang baru. Tak gitu?

 

Aku anggap semua tu rezeki dari Allah swt. Tapi kita sebagai manusia kenalah BERUSAHA ye tak? Manakan rezeki datang bergolek tanpa usaha? Jadi aku lihat penghasilan name card ini sebagai satu usaha untuk memajukan lagi blog aku.

 

Ohhh ye, aku buat name card ni sikit je sebab baru first time buat. Takut tak jadi pastu bazir duit lak. So kalau ada yang aku tak bagi name card aku tu jangan lah berkecil hati ye. Tujuan utama aku buat name card ni adalah untuk tujuan profesional semata-mata, demi kemajuan blog aku jugak. Harap kawan-kawan tersayang mengerti, Muahhh!!!

 

 

 

Sign PNG NisaKay

43 comments :

Shazwani Ramly said...

huyooo, name card tuhhhh. blogger famous mcm akak mmg sesuai punggg. nice sangat name card tuh. bertambah comel sebab warna pink :)

Miss Dally said...

sweet gile name card nisa! :)

emeliena said...

Assalamualaikum.

alolo, comelnya name card awokk <3

MiSz fiFiEyQa said...

cantek je kaler pink camtu..nak bagi pun terasa syg je..hehe..da ade namecard ni da mcm org2 k0rp0rat gitu..eh ade ke?haha

Ms.Siti said...

kak nisa, siti pon ade buat name card tu. slh satu esaimen laa tu. jenuh nak buat tu.
a'ah betul gk buat sikit dlu nt tgk feedback cmne barula bole bykkn lg.

SyafyNajihah said...

akak, comel nye name card tuuu..!

hahamizah said...

lawa :)

Dayana AZ said...

Wahhh creative and marvellous!
Nice one kak nisa :D!

faa.rosli said...

reserve utk koi se.. koi nak..xkire! :)

cik Nemo said...

Ok nak buat jugak lah macam ni. :)

Si Gadis Semasa said...

comel je name card tu :D

semoga nisa terus maju yeeee !!!

Naimah lalala said...

comel kak nisa !! :D Nak satu :3

t i R a said...

cantik sangat! Teringin lah pulak nak buat name card. Kehkehkeh.

Aiez & Berry said...

lucu laa akak niey..btw,ur blog's so nice!!

Aiez & Berry said...

lucu lhaa akak nim..btw,ur blog's sooo nice!!

cik ziqa said...

nice one. lembut je warna dia :)

farraain said...

wahhh...comeiii...bakk cnie lah satu!:D

Chikova_Araishii said...

santekk siott name card tuu!! simplee jee. nak satuu! hik3

shera haifa said...

gitu makin maju.. siap ada name kad lg.. hee.

Fieka Violet said...

Wahh ! jelesnya ade name card!!
nak jugak ! HAHA^^

Are_Rull said...

wah sgt cute..suwiitttt & just nice... i LIKE !!

cikpjaz said...

wah....serius cantikk =]

CIK CIKIN COMOT said...

NICE ;)

Rozuan Ismail said...

ok.cop nak satu.huhu

nasha sanza said...

cantik..mahu jugak..hehe.

SyazwanSarawak said...

wahaa. chantek je header baru dengan name card dia :D
nanti nak satu tau! he he

Iffika | Ruslan said...

nak satu card niiiiiiiiiiii ..

comel gila colour pink .

hazman aka species1980 said...

business card yang sungguh feminim.....tapi in future kalau nak tambah stok better cari MILK A DEAL pun promosi...saya beli dulu rm39 untuk 500keping...then tambah rm16 lagi untuk total 1000 keping... ;-p

~..Lesung Batu..~ said...

heeeee baru dapat tadi..lalallaa~ =p

Asya Zain said...

nak jugak! nak jugak! :P

onie said...

okay,setai~

Cik MiraMew said...

comellll lah kak nisaa :D //nak satu lah pulak :p

nora amila ghazali said...

cantik name card tue.. :)

JH said...

Cantik name card. Nak satu!

mysara said...

cantik especially bla ianya kaler pink! hehe

Nur Aischa said...

wahh bestnya kak nisa dah ada namecard, cantik pulak tu!! semoga blog akak lebih maju lagi ya :)

kiwiey215 said...

chumilnye....
nak jugak..^^

Cik Akmal said...

comellll...

Nanti kalau terjumpa boleh bg kt satu tak.. :-)

Pesta Jiwa said...

Bagus jugak idea name card for bloggers ni..tak terpikir plak..namecard company aku kerja pun aku ignore je...hehhe..bleh la nanti bila earning nuffnang dah byk...bleh reg domain n buat namecard...hehe

Mohd Khairi Khadzir said...

hoho comel name card tu! nk 1 ley?hehe

Ziera Ieyah said...

fuyyo...siap da de name card la...nk satu...

aWaNnies said...

nak 1...hehehheheheheh

daimpressive said...

rajing mung buak nem kak...baguis2x