Thursday, January 26, 2012

Balik kampung.. ooo balik kampung..

 

Assalamualaikum semua pembaca :)

 

Amboi kemain intro riang gembira gitew. Baiklah entry ni aku taip dengan kelajuan cahaya. Cehh menipu sangat ok. Aku taip laju-laju sebab ada kerja nak disiapkan, but ye blog jugak yang aku dahulukan! Hahaa.. Hampeh betul aku. Kesian lah majikan aku di masa depan. Haha.. Kisah kali ni aku berkongsi pasal kampung halaman yang ku chentai!

 

Cuti raya cina dan cuti pertengahan semester buatkan rumah sewa aku kosong seminggu sebab semua balik cuti. Ehhh aku apa lagi angkat kakilah balik Pahang, takkan nak duk sorang-sorang?? Hahaaa… maka di Pahang pula aku dan keluarga balik rumah wan aku sebab nak melawat dia. Ye lah sejak arwah aki aku dah takde ni kesian wan duduk sorang. Alih-alih wan aku takdek kat rumah pergi KL dengan mak long!

 

IMG_0551

Wan takde kat rumah.. So takpelah, kitorang lepak kat halaman rumah nan luas dan kaya dengan kehijauan je lah. Cewahh kemain tau! Tapi ni specialnya kampung yang jauh dari bandar. Nyaman dan tenang sangat! Yeahh suka suka :D

 

 

IMG_0544

Dah adik aku ni kenapa sebegini? Kahkahkah.

 

 

IMG_0573

Seriously I love the calm and green environment so much!!

 

 

IMG_0585

Aksi lompat berirama tapi aku tak sempat lompat adik aku dah snap pic. Abah aku pulak tak menyabar nak melompat. Muahahaa…

 

 

IMG_0616

Lepas tu melawat rumah saudara yang duduk tak jauh dari rumah wan. Borak punya borak datanglah seorang budak bawak baby ni kat kitorang yang tengah bersantai bawah pokok manggis. Mak aku cakap ni kira pangkat anak saudara jugaklah budak ni dengan aku. Awwww comels.

 

 

IMG_0611

Abaikan muka tak mekap aku tuh. Aku tahu aku tahu aku tak lawa. Muahaha. Budak Husna ni kan pandai dia pandang kat kamera, sangat baik sebab dia duduk diam dan senang ketawa bila aku kacau-kacau dia. Wuargghh comel comel.

 

 

IMG_0640

Heee budak kecik ni walau bertukar tangan dia tak nangis pon. Kejap aku dukung dia, kejap adik aku dukung dia. Dia baik je. Heee aku suka budak yang baik. Sebab aku macam akan panik kalau budak kecik nangis kalau aku pegang. Hahaa…. Penuh sifat keibuan tak aku? Kahkahkah..

 

Pendek kata petang yang damai tu kitorang habiskan masa dengan lepak bawah pokok manggis dan berborak-borak dengan saudara yang dah lama tak jumpa. Wan aku pulak rupanya pergi KL ikut mak long. Haishh patutlah rumah sealed! Hahaha…

 

 

 

Sign PNG NisaKay


23 comments:

  1. bestnya balik kg...pahang kg kat ne.. somelnya budak tu..

    ReplyDelete
  2. wwawhh comey laa mte bby tu..mulat sje :)

    ReplyDelete
  3. sronok nyer dpt balik kmpg..
    mai ni duk ngan nenek..so, tak pernah ada feel cm ne nk blik kmpg...

    ReplyDelete
  4. bestkan balik kampung. rasa aman damai je tengok pokok2 kehijauan indah mekar. :'D

    ReplyDelete
  5. mate baby tu bulat geram tengok..
    ayah nisa semangat betol posing.. Huhu

    ReplyDelete
  6. wah semangat...kampung pahang ke???

    ReplyDelete
  7. ayah awak sangat semangat lompat..

    budak tu sangat teruja amik gambar.

    hahaha

    ReplyDelete
  8. alolo..bulatnye mate baby..geram tgk dia

    ReplyDelete
  9. eh,,baru tau kak nisa pakai spek..cantekla..syezly..

    ReplyDelete
  10. cutttteeee arrrr kak nisa.........










    punya ayah
    *nama kak nisa terngiang-ngiang dalam entry ni
    http://kakitulis-ikhanif.blogspot.com/2012/01/pabila-cinta-bertukar-bosan.html
    jangan marah arr

    ReplyDelete
  11. dear nisa..masih di temerloh lagi ke?

    k.nad seyes teringin lepak2 dgn nisa..:)

    ari tu kak nad msg fb nisa..tp nisa tak balas..huhu..hampa..:)

    ramai komplen kat akak nisa ni sombong..pada akak,nisa bukan sombong tapi masing2 ada tugas tersendiri mesti kita terlepas pandang kan..:)

    gud luck my dear..:)

    ReplyDelete
  12. cantik posing..:)
    apa kata join contest.ada masa lagi ni..^_^
    www.pelanginadia.blogspot.com
    hadiah lumayan!

    ReplyDelete
  13. baby tu comel la..mata bebulat...:)

    ReplyDelete
  14. huhu..temerloh kat mane nisa? tgk cam kat area tepi sungai je...yeke?hihi..next time balik leh roger2...kita wat gathering kcik..muahahaha

    ReplyDelete
  15. nenek pon tinggal sorang gak..aok xbalik pon umah nenek..

    :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay