Monday, August 29, 2011

The Smurfs Merchandise Contest

PENYERTAAN DI TUTUP.


Assalamualaikum….
 
 
 
123
 
Haa malas taip banyak, korang yang rajin baca blog aku mesti ingat lagi entry promo barangan eksklusif The Smurfs. Okay sekarang aku nak launch a simple contest untuk korang menang barangan eksklusif The Smurfs bernilai RM50.
 
 
 
 
Hadiah eksklusif ni dibawakan oleh SONY PICTURES dan NEWSKAKI
 
Bookmark_actual size final 
 
Hey kepada pembaca di luar sana, aku ada 3 penanda buku eksklusif The Smurfs yang bernilai RM50 setiap satu!
 
 
 
Macam mana nak menang hadiah ni???
 
 

Senarai peserta The Smurfs Giveaway

 

Assalamualaikum…

 

Bookmark_actual size final

Berikut adalah senarai peserta bagi THE SMURFS GIVEAWAY. Hadiah yang ditawarkan ialah 3 bookmark The Smurf yang bernilai RM50 setiap satu. Hadiah eksklusif adalah dari SONY PICTURES dan NEWSKAKI.

 

 

 

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK kepada semua yang sudi join giveaway yang tak seberapa ni.. Kalau link anda tiada di atas, sila maklumkan ye..  Hehehe…. nak cari URL blog, tekan Ctrl + F dan taip URL anda.

 

PENGUMUMAN : Disebabkan sedang bercuti raya, pengumuman pemenang mungkin ditangguh. Segala kesulitan amat dikesali.

 

 

 

Thank you.

sign NISA

Sunday, August 28, 2011

Ucapan Raya

 

Assalamualaikum…

 

Wahh tajuk entry bukan main nak macam menteri aje kan. Ucapan? Beria aje aku.. Tapi tak kiralah kan! Sempena raya ni aku nak tulis ucapan untuk semua yang membaca, tak kiralah yang mengenali, yang kenal gitu-gitu aje, atau yang tak pernah jumpa langsung.

 

IMG_4784

 

KELUARGA. Kepada ahli keluarga dan sanak saudara, maafkan aku andai aku ada berkelakuan tidak hormat terhadap anda semua, ataupun berkasar bahasa, atau apa-apa yang buat anda terasa hati.

 

KAWAN-KAWAN. Maafkan salah silap aku sepanjang kita berkawan. Aku sedar aku bukan rakan yang sangat baik untuk korang, bukan classmate / roomate / housemate / groupmate / coursemate yang cukup sempurna. Maafkan kelemahan dan kekurangan diri.

 

KEPADA INSAN TERSAYANG (not limited to boyfriend only. heheee) Maafkan andai aku berkasar atau berkelakuan yang tidak menyenangkan hati. Sesungguhnya diri ini masih mencari jalan untuk perbaiki diri.

 

KEPADA SEMUA YANG MEMBACA. Terima kasih dan kesyukuran yang tidak terhingga terhadap kamu semua yang tidak putus-putus memberikan sokongan ke atas blog aku ni, sehingga ia menjadi seperti apa yang anda lihat sekarang.

 

 

Kepada semua yang mengenali aku, aku doakan agar Allah berkati kalian. Sekali lagi, aku memohon ampun dan maaf di atas salah silap, terkasar bahasa mahupun sebarang perbuatan yang menyakitkan hati mana-mana pihak.

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

Saturday, August 27, 2011

Denai Hati nak bagi duit raya RM1000 ??? Jom join cepat !!!

 

Assalamualaikum..

 

Yeahhh blog di update lintas langsung dari Temerloh Pahang, kampung halaman aku. Nasib baik sangat-sangat ada jugak wifi dengan kelajuan sederhana kat sini. Boleh jugak lah aku online dan update blog.

 

Memandangkan raya dah nak dekat, so mood raya tu makin datang dan datang. Jalan-jalan pulak kat blog Budak Lelaki Sebelah Pintu, ternampak lah pulak dia join macam contest ape tah. Hadiah dia duit raya yang semua sekali berjumlah RM1000 !!!! Wowww siapa taknak join rugi!!

 

Print

 

Duit raya ni nak diberi dengan baik hatinya oleh DENAI HATI. Macam susah pulak aku tengok??? Tapi kalau faham betul-betul, aku rasa senang lah kot??? Kalau korang nak join dan nak tahu cara-cara untuk join, sila RUJUK TERMA DAN SYARAT DI SINI.

 

Di bawah merupakan senarai entry yang aku gabungkan mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh DENAI HATI.

 

 

Okayy dua aje… sebab entry pertama yang aku pilih dah pun hilang dari senarai Related Post entry kedua di atas. Sikit je eh? Hohooo dah nak buat macam mana, memang gitulah syarat-syarat dia???

 

Kalau korang masih tak paham apa ke benda lah yang aku buat ni, tapi nak jugak rebut peluang menang duit raya dari Denai Hati, sekali lagi meh aku bagitahu, sila rujuk di entry di bawah :

http://denaihati.com/duit-raya-rm1000-untuk-rakan-blogger

 

 

 

Okay, selamat hari raya semua!

sign NISA

Friday, August 26, 2011

6 new blogs that interest me the most

 

Assalamualaikum…

 

Wah wahhh.. tajuk entry bukan main nak speaking English! Alaa.. sekali sekala guna Bahasa Inggeris tak salah kan? Kalau ada silap sikit tolong betulkan ye, biar kita sama-sama belajar.

 

SEDIKIT UPDATE DI SINI :

BlogDay-2011

Sebenarnya entry aku mengenai 6 blog yang aku rekemen kat korang ialah bersempena join sambutan BLOG DAY oleh Nuffnang. Nuffnang meraikan Blog Day dengan mengajak blogger-blogger buat entry mengenai 6 blog baru yang cukup menarik perhatian.

 

Dengan cara ni, kita boleh bantu untuk promote blog baru, atau blog yang ada potensi untuk pergi lebih jauh, dan membantu kita melihat bahawa dunia blog jauh lebih luas dan exciting!!!

 

Kepada Nuffnanger, anda boleh dapat ganjaran hebat bersempena Blog Day ni. Haaa macam mana tu??? Kalau nak tahu, KLIK DI SINI.

 

Hari ni aku berbesar hati nak kongsi dengan para pembaca blog aku, 6 blog baru yang memang menarik perhatian aku. 6 blog ni baru nak naik, dan mempunyai elemen-elemen yang membuatkan aku minat nak baca.

 

1) PEN MERAH

NEW BLOG 1

Kenapa aku minat dengan blog ni? Kerana tuan punya blog ni, atau aku suka panggil beliau dengan nama akak PenMerah ialah seorang yang suka sangat ambil gambar. Yeah!! Aku suka bergambar. Blog akak PenMerah ni penuh dengan gambar-gambar beliau keluar makan, buat photoshoot atau menghadiri event. Bagi aku, entry yang banyak gambar ialah entry yang sangat menarik minat aku!

 

 

2) KERANA MANISNYA EPAL

NEW BLOG 2

Nak kata blog ni baru nak naik tak juga.. Cuma, aku baru berkenalan dengan blog ni. Follower pun boleh tahan dah lebih 3000. Tengok print screen di atas mesti korang dah boleh agak kan kenapa aku suka blog dia? Blog ini dimiliki oleh seorang gadis manis yang dikenali sebagai Cik Dil. Beliau memang berbakat dalam design blog dan buat doodle. Sangat comel. Blog nya sangat meriah dengan doodle dan aku memang suka cuci mata kat sini!!

 

 

3) FROM ZAINATUN ADILAH WITH LOVE

NEW BLOG 3

Pemilik blog yang aku panggil dengan nama Eyla ni mempunyai rupa paras seakan-akan penyanyi Yuna! Masa pertama kali bertemu aku rasa Eyla sangat bergaya dan seperti yanga ku dapat agak, beliau merupakan seorang freelance model. Sukakan gayanya, membuatkan aku sentiasa mengikuti perkembangan blog nya.

 

 

4) NURUL DOT DOT DOT

NEW BLOG 4

Berkenalan dengannya sejak mini gathering di Temerloh satu masa dulu, tuan punya blog, Nurul Izzati bagi aku memang seorang yang kecil molek aje. Yang best pasal blog beliau, beliau suka shopping! Yes, minat yang sama dengan aku. Antara sebab aku melekat dengan blog Nurul ialah dia rajin share macam mana dia selalu dapat voucher. Hehehe…

 

 

5) CERITA SUKA SUKI

NEW BLOG 5

Blog ni kepunyaan kawan aku yang aku panggil Kak Nik. Kenapa aku suka blog dia?? Hohoo sebab beliau suka mekap!! Yeah aku suka juga! Kak Nik rajin buat research pasal tips mekap, suka beli mekap dan selalu share pasal mekap kat blog dia. So korang jangan tanya banyak lah, hahaahaa…

 

 

6) AYUN AYUNAR

NEW BLOG 6

Blogger bernama Ayun ni merupakan pemilik online shop kegemaran aku. Di blog peribadinya pula, Ayun selalu share video tutorial selendang yang terbaru dan unik. Kadangkala dia share juga pasal mekap dan teknik mekap. Jadi tak hairanlah gadis macam aku sukakan blog dia!

 

 

 

Okayyy itu dia 6 blog baru yang aku tengah follow sekarang. Kalau aku tahu aku takkan baca blog ni setiap kali dia update, takdelah aku follow kan? So.. sangat penting untuk kita mempunyai keunikan dalam blog supaya bila orang mula-mula baca aje dah suka.

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

Shopping tak hengat dan berbuka puasa di Times Square bersama Cik Epal

 

Assalamualaikum…

 

Whoaaa ini betul-betul kisah entah zaman bila wohhh. Tapi lantak lah kan, asalkan ber-update belog aku ye tak? Kohkohkohh.. Kisah bermula apabila kami takde tempat nak dituju. Chewahhh suka suki jek aku bagi sebab kan???

 

IMG_5387

Camwhore kejap sebelum bertolak. Spec mata memang nak yang gabak aje kan???

 

Hari Sabtu (entah Sabtu yang bila), aku dengan Cik Epal plan lah nak ke Times Square. Memang hari tu kitorang takde plan sangat, so hang out je lah kan. Hohoo… Sampai kat KL Sentral mak aihh ramai nye umat manusia!

 

Kitorang keluar memang nak berbuka puasa sekali kat TS, so kitorang gerak dari KTM Sungai Buloh dalam kul 3 camtulah. Then, dalam kul 4 tu dah sampai kat Times Square. Sebab takut takde tempat kosong untuk berbuka, Cik Epal ajak booking meja dulu kat Vivo.

 

IMG_5396

So, dah siap reserve dan order makanan kat Vivo, kitorang pun mulakan misi shopping!! Aku tak shopping banyak, Cik Epal lah yang shopping tak hengat. Kalau aku turut shopping gak, kang kering lak aku! Maklumlah, aku dah beli baju kat online shop, so kat TS aku takde benda nak beli sangat. Cuci mata aje lah. Kohkohkohhh….

 

 

IMG_5390

Tengah jalan-jalan. aku dan Cik Epal ditegur oleh seorang awek cun. Perghhh nak ngorat ke? Kohkohkoh!!! Awek cun tu sebenarnya blogger jugak. Terkejut makkk bila dia tegur. Kohkohkoh!!! Cik adik manis tinggi lampai ni namanya Yaya.

 

IMG_5392

Yaya dan Cik Epal.  Comel ouhh beliau! Moh ler ramai-ramai terjah blog Yaya  ni ehh…

 

Ouhhhh dah nak masuk waktu berbuka ouhh!! Perut dah lapar. Longgar lutut jalan-jalan dalam TS! Kohkohkoh! Kalau tak tawaf segenap pelusuk kat TS ni memang tak sah!! So, Restoran Vivo kami terjahhhh!!!

 

IMG_5410

Aummmm aku order air yang nampak macam jus tembikai ni. Tapi sebenarnya nama dia citrus heaven. Dalam air ni dia campuran buat-buah dan juga carrot. Tapi sedap wohh!! Yang warna hijau tu apple twist yang Cik Epal order.

 

 

IMG_5402

Aku dah lama nak makan cheese-baked meatball. Dapat pulak kat vivo, tapi yang ni lain sikit. Namanya baked meatball spaghetti. Kat bawah nye ade spaghetti. Bagi peminat pasta macam aku memang sedap ahh makanan ni! Tapi banyak kot! Kenyang betul aku.

 

DSC_1266

Muka riang. Yelah, nak berbuka puasa kan. Nak-nak lagi kat depan mata ada makanan yang bau nye fuhhh menggugat iman!

 

IMG_5408

Mashed potato, side order aku. Kuah nya kurang pekat, but still sedap!!

 

 

IMG_5413

Hooo Cik Epal kalau bab makan memang dia terer! Nasib dia bawak aku pergi Vivo. Yelah, aku pun tak pernah rasa lagi makan kat sini. Tak sangka dia pun minat makanan western!!

 

IMG_5405

Berbuka ala-ala orang putih sikit kami hari tu. Kohkohkoh.. ini pulak hidangan yang Cik Epal order, new york fish n chip. Nampak sedap! Aku suka coleslaw dia..

 

 

IMG_5403

Ini side order Cik Epal. Breaded scallop. Rasa macam isi ketam. Sedap wohh!! Tapi tak habis, Cik Epal bungkus bawak balik. Kat rumah dia makan dengan sos cili dan mayonis. Sedap weyy.

 

 

IMG_5420

Dah makan-makan sampai perut kenyang tuh, boleh lak buat vlog. Video nye nanti-nanti lah aku edit dan upload ye. Kohkohkoh..

 

 

Thanks a lot kat Cik Epal sebab kenalkan aku dengan restoran western ni. Aku suka!! Aku suka!! Lepas ni kalau berjalan ke TS dengan adik or kawan-kawan, boleh lah aku ajak dorang pulak rasa kat sini. Hohoo…

 

Penat berjalan, kitorang balik. Sampai di KTM Sungai Buloh dalam kul 10 jugak. Tapi best lah dapat jalan-jalan dan shopping. Cik Epal lah paling puas hati, sebab dia bawak beg shopping yang sangat banyak. Kohkohkoh.

 

 

Okay lah, penat menaip pulak. Kohkohkoh.. Bye bye! Selamat hari raya!!

sign NISA

Thursday, August 25, 2011

CAMPUS YOUTH PC CARNIVAL

 

Assalamualaikum…

 

Malas nak taip banyak actually… Hohooo update tengah malam dengan hati tenang selepas assignment aku siap. ALHAMDULILLAH… Semalam aku dah war-warkan di facebook mengenai PC Carnival  yang berlangsung di dewan UNISEL SHAH ALAM.

1

296584_193210707413280_123436407724044_493255_3488630_n

 

Niat asal aku sebenarnya nak cari cooler dan mouse aje.. Tapi bila masuk aje ke dewan, mak aihhh banyak nye barang-barang yang menawan kalbu! Dekat pintu masuk aje dah ade orang jual CD drama bersiri korea okay!

 

IMG-20110824-00934

Jalan-jalan lagi, dok usha-usha barang komputer. Konon-konon nak pusing satu dewan, suvery harga dulu lah konon? Aku ingatkan dia buat PC Carnival biasa-biasa aje.. Hohoo rupanya ada lah sikit macam PC Fair kat KLCC. Kohkohkohhh perbandingan melampau!!

 

Yang takleh blah nye, selain ada jual CD korea, ada jugak jual aksesori, baju vintage, beg, dan lain-lain. Adoi makkk mengundang betul! Tapi aku dah janji aku taknak beli barang yang aku tak perlu pon!!

 

 

IMG-20110824-00933

Gambor aku ade macam professor gila tak? Kohkohkoh!!

 

Haaa singgah pulak kat booth Metta Vision Care Optical. Buat pemeriksaan mata, usha-usha speck kat situ, alih-alih aku decide untuk buat speck baru setelah speck tebal yang aku pakai tak berganti lebih setahun.

 

Serius aku cakap, aku buat speck dengan harga RM139 sahaja, dan ini merupakan speck aku yang paling murah. Nanti dah siap aku ambik gambor penuh kembang idong eh?

 

 

IMG-20110824-00935

Jalan-jalan lagi, lepak sat kat depan stage. Hoooo lelongan bermula! The selected a few gadgets and goodies, and they auction it started from RM1.00 only meyh!! Untung lah kalau dapat barang best dengan harga murah! Ada abang tu beli speaker comel dengan harga RM6.00 aje weyh!!

 

 

IMG-20110824-00936

Jalan-jalan lagi. Oh myyyy! Buku-buku!! Novel!! Suke nye makkkk!!! Kohkohkoh!! Lama jugak lah aku membelek buku-buku kat sini. Oh yea bebeyh, minat membaca aku masih belum pudar okayh. Aku cuma kurang masa aje sekarang.

 

Novel Karipap-karipap Cinta menarik perhatian aku, tapi masih belum cukup menarik untuk buat aku beli ia. Kohkohkoh!!!

 

IMG-20110824-00937

Tahajud Cinta NISA ??????????? Kohkohkohh!!! Untung lahh ada novel dengan nama aku. Perasan kejap boleh? Amik feel buat drama adaptasi novel. Untung-untung boleh meletop macam Nora Elena? Kohkohkoh!!!

 

 

IMG_5505

Sebenarnya, aku beli 4 barang sahaja tadi. Aku beli mouse HP, sebab mouse Zen II aku buat hal pulakkk. Sedeyh! Lepas tu ternampak pulak external hard disk 640GB dengan harga RM165 sahaja! Apa lagi, rembatttt.

 

Maklumlah laptop buruk aku ni dah full memory nya. So, aku rembat external satu sebab nak save gambar raya lagi? Kohkohkoh!! Yang merah tu leather casing for the external hard disk.

 

 

IMG_5509

Yeahhh buku ni yang aku beli. Aku tertarik nak beli sebab kawan-kawan aku cakap best. Aku tengok buku ni pon cukup buat aku tertarik nak beli. Murah pun murah… Kohkohkoh!!!

 

So kalau korang nak beli barang-barang murah, terjahlah dewan sebaguna UNISEL SHAH ALAM Seksyen 7 okay!! Hari ni (25 Ogos 2011) merupakan hari terakhir PC Carnival ni berlangsung!!!

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

Wednesday, August 24, 2011

Giveaway Beg Comel daripada kukutanganku (^_^)

 

Assalamualaikum semua…

 

Yeahh mood untuk join giveaway kembali lagi yeawww.. Mungkin sebab aku tertarik dengan hadiah beg yang ditawarkan? Hohohoo…

 

page

 

Whoaaa memang menarik lah giveaway ni! Beg nye pulak comel-comel. Mana tahu salah satu nya menjadi milik sesiapa yang bertuah menang giveaway ni? Kalau nak tahu lebih lanjut pasal giveaway ni, boleh lah terjah ke blog MIRA SYIRA.

 

Oke sekarang aku kena tag 3 orang kawan untuk sama-sama memeriahkan giveaway ni. Mana tahu, kalau bukan rezeki aku menang, rezeki salah sorang orang yang tag ni?? Hohoo..

 

Anda-anda yang saya tag sekalian, jom join eh? Kalau korang yang membaca ni nak jugak join, boleh lah (sekali lagi promote) terjah ke blog MIRA SYIRA.

 

Dan ohh ya! Kalau berminat nak beli beg-beg yang comel lagi cantik menarik, jom ke link ni : http://kukutanganku.blogspot.com/2011/08/ini-dia-beg-comel-dan-menggiurkan.html 

Atau pun boleh LIKE fan page ULALA Cantik Manis.

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

#12 Wordless Wednesday

 

 

IMG_4685

 

Apa tu WORDLESS WEDNESDAY??? KLIK SINI.

JOM KE : Fan Page Wordless Wednesday | Blog MalaysianWW

 

 

 

sign NISA

Layan lagu Jessie J

 

Assalamualaikum…

 

Cakap pasal Jessie J, most of you mesti ingat lagu Price Tag. Aku rasa lagu dia yang pertama, lagu ni lah. Itu pun aku dengar Maddi Jane cover lagu dia, barulah aku kenal Jessie J.

 

jessiej_nobody

Comel gak eyh Jessie J? Hohoo… Tapi kan sekarang aku selalu dengar lagu Jessie ni lah. Berulang-ulang kali! Aku tak tahu kenapa aku suka lah pulak dengan lagu-lagu dia.

 

Tapi tak semua lah kot… Selepas lagu Price Tag, aku ada minat dua lagu beliau.

 

854d6fae5ee42911677c739ee1734486_JessieJ-03

Who's Laughing Now - Jessie J

 

 

JessieJ-Nobodys-Perfect

Nobody's Perfect - Jessie J

 

 

Dua lagu ni yang selalu aku dengar sekarang. Aku suka pulak lagu-lagu macam ni. Tak tahu lah kenapa. Well, some of you might say that lagu-lagu yang aku suka tak best, tapi nak buat macam mana… taste setiap orang lain-lain ye tak?

 

Bagi aku, biarlah kita nak suka lagu macam mana pun. Telinga yang mendengar lain-lain mahunya. Jangan hanya kerana orang lain suka sesuatu, kita kena suka juga. Have our own life lah kan. Hohoo…

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

Tuesday, August 23, 2011

#3 AKU DI ENTRY MEREKA

 

Assalamualaikum…

 

Yeahuuu aku kembali update setelah berdiam diri sepanjang hari. Ye lah, hari ni satu entry je kot? Entry kali ni aku buat simple aje tau! Khas untuk beberapa orang yang telah mention aku / blog aku di entry mereka.

 

Thanks a lot kepada 4 blogger di bawah ni. Untuk baca entry mereka, klik di banner mereka ye!

 

aaaa

hhe

header faa laa!

vbnm,

 

Weee itu sahaja untuk kali ni. Terima kasih kepada yang sudi mention aku / blog aku dalam entry korang. Suka dan terharu tau! Hohoo maklumlah, kita ni siapa aje lah kan. Nak kata retis, langsung tak! Nak kata glemer? Jauh panggang dari api!

 

Hohooo… ada ramai lagi, dan link-link orang lain ada lagi aku simpan.. cuma aku akan keluarkan sikit-sikit ye… Thanks for reading.

 

 

sign NISA