Thursday, June 30, 2011

#2 AKU DI ENTRY MEREKA

 

Assalamualaikum semua…

 

Saja aku update lewat macam ni… Sebelum aku pergi tidur, aku nak senaraikan 5 blog lagi yang baik hati mention nama aku / blog aku dalam entry dorang. Hehehee….

 

shahrul

 

 

 

 

sabrina

 

 

Heheee sekian 5 blog yang nak aku promote kan pada semua. Korang ringan-ringan tangan la klik banner blog dorang ye. Jom jenguk-jenguk kejap. Hohooo… Dan kepada blogger-blogger di atas, thanks a lot sebab sudi mention aku yang tak seberapa ni.

Have a nice day.  Bye bye~

 

 

sign NISA


Read More»

BEST comment I found in YouTube!

 

The Script taught me how to move on.

Greenday taught me that government's gonna fail someday.

Bruno Mars taught me to do anything for that one person I love

Eminem taught me that life is hard but you can make it through

Travis taught me to be generous

Taylor Swift taught me not every girl is going to treat me right

30 Seconds to Mars taught me to speak whats on my mind

Michael Jackson taught me to always love the people around me

Music taught me to live

 

 

 

 

 

P/S : Ouhhh aku tak ingat lak siapa yang submit komen dia. Tapi komen dia dapat likes paling banyak.

OH YE! Siapa yang boleh bagi aku 8 tajuk lagu yang dimaksudkan oleh 8 ayat pertama dalam komen di atas aku bagi topup RM10! Tekaan mestilah tepat ye!

 

sign NISA


Read More»

Saya join Contest The Best Picture of Me

 

Assalamualaikum semua…

 

Haa.. Pepagi buta takde keje, so aku join contest orang ye!

 

THE BEST PICTURE CONTEST (KLIK BANNER)

 

Contest yang aku join kali ni dianjurkan oleh Cik Engku Sofea kita yang kecil comel nih. Syarat quite senang hehe… Entah macam mana la hati aku terbuka untuk join? Mungkin sebab hadiah-hadiahnya yang aku kira lumayan? Hehee….

 

 

IMG_7026 edited

Aku mempertaruhkan gambar yang ni! Hohooo kenapa aku rasa gambar ni BEST PICTURE AKU?

 

First sekali, outfit ni merupakan outfit aku masa aku jadi model untuk majalah DARA.COM (baca entry ini). Memang best lah bagi aku! Hehehee dapat jugak muka comot aku ni keluar majalah. Kahkahkah!

Yang kedua best, ni pertama kali aku kenakan banyak warna dalam pemakaian aku. Errrr fashion disaster? Ahhh peduli hape aku, janji aku bahagia, ye tak? Kahkahkah!!

Yang ketiga best? Aku guna gambar ni untuk join contest color of my life, and then aku menang yeahhh!!! Suka suka! Memang best!

 

 

 

Maka dengan 3 sebab di atas lah aku memilih gambar di atas sebagai BEST PICTURE aku. Ouhhh cik judges yang comel, aku nak menang hokeyh! Kahkahkah!!! Oh yeee kalau korang nak join, sila klik banner contest!

 

Thank you.

 

 

sign NISA


Read More»

Wednesday, June 29, 2011

Contact lens hijau, memang lain dari yang lain!

 

Assalamualaikum semua…

 

Macam yang pernah aku mention dalam facebook, aku akan review satu blogshop yang jual contact lens ni. Maklumlah zaman sekarang ni banyak benor online shop yang jual contact lens.. Tapi yang mana satu boleh dipercayai dan senang berurusan dengannya?

 

IMG_3737

 

Aku cadangkan korang pergi lah ke blog PRETTY LENS STORE. Aku suka blogshop ni sebab ada banyak pilihan yang menawan hati. Ye lah, sekarang kan banyak betul warna dan jenis contact lens kan..

 

Aku memilih untuk mencuba contact lens berwarna hijau. Agak jauh sikit dari kebiasaan aku yang suka beli lens warna dark brown atau grey. Tapi sekali sekala cuba sesuatu yang lain kan best? Hekhekk…

 

 

IMG_3747

Okay tak aku pakai lens hijau? Aku rasa okay aje kot? Huahuahuaaa.. Jangan kata anda tak konfiden dan tak berani bila nak cuba lens yang berwarna, janji korang konfiden yang warna tu masuk dengan kulit korang.

 

Di PRETTY LENS STORE, segala jenis lens nya dah disusun dengan teratur sekali di bahagian sidebar, so kalau korang nak pilih lens ikut jenis pun tak merumitkan sangat. Hohooo…

 

IMG_3752

Aku rasa macam ape je aku amik gambor macam ni. Bajet muka cute sangat lah tu? Bajet bibir macam Angelina Jolie lettew? Takpeee… pakwe aku suka tengok bibir aku. Kahkahkah!!!! Ehhh takde kena mengena pulak.

 

 

Ouhhh aku suka sangat dua warna contact lens di atas! Huahuaaa macam nak beli baru aje. Kahkahkah!!! Alamakkk tak boleh tamak! Padahal baru je dapat contact lens warna hijau neh!….

 

Sooo kalau korang nak beli, korang jangan lupa singgah :

BLOG : http://prettygirlslens.blogspot.com/

FACEBOOK :  PRETTY LENS-geo lens from korea (malaysian only)

 

IMG_3761

 

Bye bye!!

 

sign NISA


Read More»

Kat mana lagi nak online??

 

Assalamualaikum semua…

 

Yeaaa blog pink aku ni di update lagi live dari Pahang. Kuang kuang kuang… Selama aku di rumah, tak banyak aktivti harian aku yang boleh aku share kat sini. Tapi update blog tetap tak dilupakan yeahhh…

 

Memandangkan kat rumah aku takde internet, so mana lagi boleh online? Tempat yang biasa aku pergi ialah eStation Café yang terletak di tengah-tengah Bandar Baru Semantan, Temerloh.

 

cats Yeahhh eStation Café aku terjah bersama-sama adik aku. Aku boleh je lepak sorang-sorang tapi memandangkan adik aku ni selesema dan dapat MC, aku pun angkut jugak beliau. Kahkahkah!

 

 

IMG_3784Wuuuu… honey lemon tea menjadi pilihan aku, manakala adik aku teringin nak try minuman blue angel.

 

 

IMG_3793Yang ni Tasya punye. Thousand Island Sauce Chicken Chop with Rice.

 

 

IMG_3794Aku pulak sukakan Black Pepper Chicken Chop with Rice. Haaa sudahnye Tasya menyesal tak order sama ngan aku, sebab kuah black pepper nye sedap! Tapi takpe.. adik aku kan amik Katering, so dia pandai buat sos ni sendiri.

 

 

IMG_3801Kau tengokkk!!! Makanan dah sampai pun aku still dok mengadap laptop! Lepas tu dok bergayut lagi kat phone. Eiii tak senonoh perangai aku. Adik-adik jangan ikut perangai ni ye!

 

 

IMG_3812Yang ni aku tak tahu le nape Tasya dok sengih-sengih sensorang. Errrr ade masalah mentaL gamaknye? KAHKAHKAH!!!

 

 

IMG_3815Dah kenyang tuh, kitorang lepak-lepak lagi, aku order pulak Taiwan Snow Ice perisa Tiramisu Chocolate nih. Pergghhhh sedap nye menusuk kalbu bhaiii!!! Ais nye sangat lebut dan cair di lidah wa cakap sama lu!

 

 

IMG_3819Memandangkan tokey eStation Café kat Temerloh tu murah hati giler pasang air cond kuat-kuat, kitorang order air panas pulak. Aku suka sangat Honey Jasmine Tea dia, adik aku pulak nak kan hot chocolate.

 

 

IMG_3820Dah lama sangat aku online, sampai adik aku dah merengek-rengek nak online. NAHHHHH LAAAA… Amik kau online laa sampai lebam. Kahkahkah!!!

 

 

IMG_3826Aku pulak? Menikmati Honey Jasmine Tea yang panas tuh. Pergghh! Best!

 

 

Hohoooo mintak maaf le semua sebab entry aku kali ni banyak benor gambor nye. Kalau korang perasan, sebelum ni pun kalau aku balik Temerloh, mesti akan ada entry pasal aku pergi menepek kat kedai ni untuk online. Kahkahkah.

 

Ahhh peduli apa aku, janji aku pergi situ, aku bayor duit ye tak? Bukan aku duduk online free-free aje.. Haaa ye tak? Ye tak?? Okay lah… nak makan pulak nih. Kejap lagi update lagi. Bubbye!

 

 

sign NISA


Read More»

# Wordless Wednesday – I love to pose like this!

 

IMG_1634

Apa tu WORDLESS WEDNESDAY???  KLIK SINI.

JOM KE : Fan Page Wordless WednesdayBlog MalaysianWW


Read More»

Tuesday, June 28, 2011

Aku, Dia & DSLR [Part 14] : Photoshoot dengan adik

 

Assalamualaikum semua…

Entry untuk segmen Aku, Dia & DSLR kembali lagi. Kali ni kelainan aku adalah, aku shoot dengan adik aku woot woot!!! Tak penah-penah wehh aku pakai kan dia shawl, dress & mekap! Hahahaa… Silapnye, aku tak pakaikan dia heels. Hahahaa belom masanya kot?

Jom layansss…

 

DSC_0366Me and my lil sis Tasya Amin

 

 

DSC_0416Sebelum shoot kena lor mekap duluuuu. Hahaha lain laa muke aku ni jelita-nak-mampos macam bidadari ke, barulah tak payah nak touch up segala kan?

 

 

DSC_0371

 

DSC_0392Love my heels damn much!! Sangat selesa okayh!

 

 

DSC_0483Super love this dress! Kalau aku nak jual dress macam ni ada yang nak beli tak? Wohoooo~

 

DSC_0376

DSC_0434Style posing terbaruuuuu – Tangan di dada (mata aje yang tak ke atas) KAHKAHKAH!!!

 

 

DSC_0460

 

Aku suke sangat gambar ni. Tapi yang tak bleh blah nye tudung aku tuhh!! ARRGGHHH!! Nampak macam bergumpal kat bahagian leher. Alaaa.. lagipun shawl tu betol-betol mencabar tahap kesabaran aku sampaikan aku amik masa agak lama untuk pakai shawl tuh.

 

Argghhh… korang buat-buat tak nampak je la eyh? Eyhh?? Oh yee.. gambar-gambar di bawah ni pulak gambar adik aku. Ngeeee~

 

 

DSC_0380Cewahhh kau! Posing mengalahkan aku nampak???

 

 

DSC_0493

 

 

Phewww what a tiring day! Errr and emotional. Kenapa emotional? Sebab aku tacink ahh dengan shawl aku. Kemain susah nye nak lilit shawl, terasa macam diri ni baru nak belajar pakai shawl!

 

Heheee tak sabar nak tunggu next photoshoot! Dengan photographer mana pulak ye? Kahkahkah!

 

 

sign NISA


Read More»

Budak kecil selera western!

 

Assalamualaikum….

 

Budak kecil selera western! Itulah gelaran yang lekat kat aku. Gelaran kehormat aku dapat dari kakak dan abang besar. Cissss. Kenapa macam tu pulak?

 

IMG-20110626-00585

COKLAT. Dapat coklat lagi dari abang besar. Abang besar kata, budak kecik macam aku tak boleh makan coklat mahal-mahal, nanti rosak gigi. Sampai hati kauuuu abang besar! Masa birthday aku hari tu dapat coklat jugak. Ish ish ishh..

 

Tapi takpeee. THANK YOU ABANG BESAR! Budak kecik ini bakal menggemukkan badan dengan coklat-coklat yang ada. Wuahahahaaa….

 

 

IMG-20110626-00584

Selera western. Aku akui aku memang suka spaghetti. Suka sangat sangat. Kebanyakan tempat baru yang aku pergi, aku akan order pasta (spaghetti/fettuccine). Sebab aku nak merasa spaghetti di berlainan tempat.

 

Lagipun aku ni tak gemarkan nasi sangat. Argghh mungkin kah itu faktor utama aku kurus sangat sangat? Alaaaa dah nak buat macam mana, aku suka spaghetti! Tapi bukan semua makanan western aku suka. Aku paling suka spaghetti dengan meatball nun kat IKEA!

 

 

Kepada sesiapa yang mengenali aku, ketahuilah aku sangat suka spaghetti, tapi air favorite aku the o ais! Aikkk selera melayu la pulak kan? Hahahaa… anak tekak aku bukan lah celup mat saleh sangat oii!!

 

Haihhh tu aje lah yang aku nak share pasal semalam. Babai!

 

 

sign NISA


Read More»

GIVE AWAY BUTTON CWL

 

Assalamualaikum semua…

 

 

Hari ni aku mulakan entry pertama aku mengenai giveaway ye! Aku tertarik nak join giveaway ni sebab hadiah dia comel sangat okeyh!!!

 

 

Wuaahhhh!! Handmade okayh! Sangat best…. so, moga-moga ada lah rezeki aku menang okay? Kalau tak menang takpelah.. mungkin takde rezeki.

 

Jom join giveaway ni ramai-ramai okayyy…

KALAU NAK JOIN, KLIK DI SINI !!!!

 

 

sign NISA


Read More»

Monday, June 27, 2011

Selamat tinggal

 

 

Bye semua… aku balik kampung seminggu ni. Kepada pemenang giveaway, hadiah anda akan aku settle lepas aku balik Shah Alam minggu depan. Terima kasih atas kesabaran anda.

Love you all!!!

 

 

sign NISA


Read More»

#1 AKU DI ENTRY MEREKA

 

Assalamualaikum….

 

Salam 1 Malaysia! Tetiba patriotik pulak aku pagi-pagi ni. Aku dah decide nak buat macam segmen laa. Segmen ni khas untuk blogger yang dah buat entry dan dalam entry tu dorang ada mention nama aku atau nama blog aku.

 

Tak kesah la walaupun ade sikitttt je dorang mention aku. Hohooo.. Setiap satu segmen aku promote 5 blog aje. 5 blog aje okay? Hohooo…. So jom tengok 5 blog bertuah untuk segmen AKU DI ENTRY MEREKA kali ni.

 

bicara

syafiq elf

lollipop

blog cik nisya

nur dalila

 

Wokehhhh tu dia 5 blog pilihan aku. Thank you so much korang sebab sudi mention aku dan blog aku yang tak seberapa dalam entry korang! MUAH MUAH MUAHH!!! Hehehee yang lain, if you ever mention me dalam your entry, bagitau la kat aku ye, boleh aku promote korang lak.

 

Jom lah ramai-ramai terjah, klik aje banner dorang ni okayh? Hehehee good day everyone, nak sambung kemas barang ni. Balik kampung yahuuu!!!!

 

 

sign NISA


Read More»

Copyright © Nisa Kay