Tuesday, May 31, 2011

Kali pertama beli Tutti Frutti. Nervous dowh.

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Hari ni mata cerah sikit nak bangun awal.. Hehehe hari ni aku ade presentation besar untuk subjek Communication Ethics & Law aku. Nervous lak. Ehhh Kahkahkah!

Cerita pasal nervous, meh sini aku nak share gelagat aku yang nervous masa pertama kali beli Frozen Yoghurt Tutti Frutti, kahkahkah lawak dowh. Beli yoghurt pun nervous ke????!! Meh tngok gambar yang member aku candid.

 

IMG-20110523-00079Masa mula-mula nak guna mesin ni, terpaksa mintak tunjuk ajar abang pembantu kedai. Kahkahkah! Dah memang masa tu aku tak reti kan? So mintak la tolong orang. Menggigil gak tangan aku nak tarik pemegang tuh. Buatnye melimpah-limpah frozen yoghurt tu camne? Haaaaaa…..

 

IMG-20110523-00081Toppings!! I love ‘em! Tapi hanya satuuuuu aje yang aku ambil. Hahaha aku ambil nata de coco aje. Aku kaut banyak-banyak masuk dalam cup aku. Kahkahkah!

 

IMG-20110523-00082Oke ni muka burok aku mengaku. Gambar candid bhai. Alah pedulilah muka aku burok ke tak. Tu muka tengah confuse nak tambah toppings apa lagi.

 

IMG-20110523-00086Lepas tu timbang lerr… Kau amik la cuo yang saiz besar, kau amik la frozen yoghurt tu banyak mana pun, tambah la toppings ape pun, harga dia ditentukan mengikut berat dia. Ko tengokkkkk first time aku beli, total price dia dah RM15.31 .

 

IMG-20110523-00087

Yeaaa tu dia, aku amik frozen yoghurt yang perisa chocolate campur dengan perisa apa entah yang warna maroon tu. Semua sedap weyh!! Aku dah pernah rasa yang banana punye. Sedap jugak! Tengok laa aku dah kata aku kaut nata de coco aje masuk cup aku. Kahkahkah.

Tapi aku boleh comfirm laa Tutti Frutti ni sangat sedap. Selalunye, kalau aku makan aiskrim, aku cepat muak. Tapi bila makan frozen yoghurt ni, aku boleh aje habiskan.  Nasib lah kat Shah Alam ade branch Tutti Frutti! Yeayyy boleh laa pergi lepak sana. Lalalaa…

Oh ye, aku tak malu mengaku yang itu lah first time aku makan Tutti Frutti. Buat apa nak malu kan? There’s always a first time for everything. Hehehe..

Website Tutti Frutti Malaysia  |  Fan Page Tutti Frutti Malaysia

 

 

sign NISA

Monday, May 30, 2011

SAHABAT BLOGGER : Mini Gathering di Mid Valley Megamall

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00179

Assalamualaikum semua…

Alhamdulillah aku masih berkesempatan nak update blog ni. Hehehee nak tepek sikit gambar pasal mini gathering Sahabat Blogger yang aku join hari semalam (Ahad). Mulanya aku dah cakap awal-awal yang aku tak dapat join.

 

This pic credit to : FAD ALI

 

Tapi lepas balik dari event Dutch Lady World Milk Day di One Utama Central Avenue, aku gerak lak ke Mid Valley. Nasib baik sempat sampai, walaupun aku agak lambat! Nasib laa ade budok halia yang menolong aku sampai ke lokasi gathering. Kahkahkah! Boleh lak aku sesat dalam Mid Valley yek?

 

This pic credit to : SyedGraphix

 

Yang kat atas tu sume bukan gambar dari aku.. Tu dari blogger lain. Thanks everybody! So sekarang jom jamu mata dengan sedikit gambar yang ada dalam handphone aku pulak.

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00204DARI KIRI : Fahmi Mahat, Tia Fazunia, gadis suka menaip & Akmal Hilmi

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00212Semua ni dalam hati ade taman tema air. Tu yang memasing masuk air aje. Kahkahkah!

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00201Macam biasa, Mr Babyruth memang rajin join gathering

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00188Tia yang gojes always!

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00191Model tak bertauliah + tak berbayar. Kahkahkah!

 

Bandar Kuala Lumpur-20110529-00206With Sab a.k.a. Miss Genit !! Dah lama nak jumpa beliau. Akhirnya jumpa jugakk!

 

IMG-20110529-00193ERRRR… Ni memang aku tak tau ape masalah si Eman ni sebenarnye.

 

Oke lah.. tu aje gambar yang selamat dalam handphone aku. Gambar dari dalam DSLR tak ambil lagi. Nanti dah ambil aku upload dalam fan page blog Saya Suka Menaip ye!

 

cats

Gambor ni memang takde wawasan 2020 hokeh. Sume nak camwhore dengan spec besar milik Tetaufik nih. Tu aje. Kahkahkah!

Ohh ye, senarai yang pergi gathering ni pun aku akan keluarkan kemudian ye. Lepas aku dapat gambar dari DSLR. Lalalaa.. Thanks semua yang datang, walaupun aku aku ramai jugak muka baru yang aku tak kenal .. tapi korang sempoi! Hehehe :)

Bubbye~

 

sign NISA

Thursday, May 26, 2011

WORDLESS WEDNESDAY yang aku terlepas

 

DSC_0070

Assalamualaikum semua..

Semalam kalau korang perasan, ada ramai blogger yang buat entry Wordless Wednesday. Aku dapat tahu pasal WW ni pun dari Andyhowtt.

Wordless Wednesday ialah entry di mana korang post satu gambar. Satu je. Tanpa ada apa-apa description atau caption. Namanya pun wordless kan. So without word lah.

Dan aku konon-kononnya plan nak join buat entry Wordless Wednesday. Dan gambar di atas merupakan gambar yang aku nak post semalam. Hahaha. Sengaja mengundang kontroversi? Terpulang kepada mata yang melihat, otak yang menganalisis dan hati yang menilai.

Bye.

 

 

sign NISA

Wednesday, May 25, 2011

Artis Youtube pilihan aku!

Assalamualaikum semua…

Hari ni agak penat.. sebab semalam aku tidur lewat.. Entah pukul berapa aku tertidur masa berborak dengan abang kecintaan. Oopss! Bila bangun lewat, aku bergegas ke UNISEL, sebab ada hal sikit kat HEP. Lepas tu meeting Encik Affix, pasal minggu orientasi, pasal event.. bla..bla..

Haiyohh penat! Malam ni, aku cuba memerah otak lagi. Bukan nak melengahkan assignment. Tapi aku tak puas hati. Aku cuba tambah apa-apa yang patut untuk part aku, tapi baru aku sedar yang aku tak buat ethical point of view.. Arrgghh deng. Kena buat pulak dah!

Oke banyak pulak membebel.. Nak cerita pasal youtube pulak! Kalau aku browse video kat Youtube, aku akan cari lagu kegemaran aku dan tengok klip video. Lepas tu aku cari pulak youtubers yang buat cover lagu feveret aku tu. Tak semua nya best bagi aku. Dan aku ada artis youtube pilihan hati aku.

 

MADDI JANE

 

Arrgghhh!! Budak yang sangat comel.. Dah lama aku discover budak ni. Aku tak ingat pulak macam mana aku boleh first jumpa video dia kat Youtube. Masa tu dia cover lagu Breakeven, nyanyian asal oleh The Script.

Masa tu aku terpukau dengan keupayaan budak comel ni membawa lagu dengan note tinggi. Cehhh aku tulis ni macam pengkritik profesional pulak kan? Haktuihhh! Kahkahkah!

Jom check out lagu paling latest yang Maddi Jane cover setakat ni, lagu Rolling In The Deep. Aku suka sangat sangat! Antara lagu feveret aku yang Maddi Jane Cover ialah :

 

 

Video di atas pulak aku jumpa semalam, masa tu aku tengah randomly browsing untuk cari artis Youtube yang berbakat dan cover lagu popular. Kali ni lagu terbaru Selena Gomez, Who Says, di cover oleh tiga orang artis youtube. Ketiga-tiganya mempunyai bakat tersendiri.

Semuanya berbakat, tapi aku prefer Megan Nicole lah, sebab suara beliau macam serak-serak dan bagi aku, sangat best. Hehehe tu apa yang telinga aku perceive. Lain orang lain telinga kan? Erkkk peribahasa apakah ini???!

Tapi aku kurang berkenan lah kalau dorang cover lagu tu siap dengan arrangement music yang baru, yang dorang generate guna komputer, contoh nye macam lagu ni. Aku TAK kata lagu ni tak sedap ye. There’s nothing wrong with Megan’s vocal, tapi aku tak suka arrangement music, dan dia dah siap-siap buat harmony sume tuh.

Aku lagi suka lagu yang di cover secara akustik. Contohnye, guna gitar atau piano saja. Lebih sedap dan natural, tu pada pendapat aku lah. Aku pun bukannya professional sangat pasal muzik ni kan.

Ni semua cuma pendapat aku pasal lagu cover pilihan aku. Peace. Sebelum habis membaca jom lah kita dengar satu lagu ni yang Tiffany Alvord dengan Jake Coco cover. Best wohh!

 

 

 

 

sign NISA

NUFFNANG – Jom rebut tiket wayang Hoodwinked Too!

Assalamualaikum semua…

Yeahhhh!!  (Tiba-tiba semangat giler nak update blog). Sebenarnya aku malas lah nak update. Tapi kebosanan dan keletihan mengadap assignment membuatkan aku blogwalking sana-sini, melayan facebook, dan macam biasa…. check announcement terbaru di website Nuffnang.

Haaaa Nuffnang datang lagi dengan tawaran menarik tertarik memang da boom!!! Apa lagi kalau bukan tiket wayang free!!! Kali ni, korang berpeluang menontong filem Hoodwinked Too! : Hood vs Evil dalam versi 3D okehhh!

 

 

Nak tiket free?? 3D pulak tu kan.. So Gliterrati Nuffnangers di luar sana, untuk merebut tiket wayang filem animasi ni, korang cuma perlu menghantar komen kreatif!

Antara watak Red the Leader, Wolf the Clueless, Granny the Fearless, atau Twitchy the Inside Man … mana satu yang korang nak jadi?? Tinggalkan komen kreatif korang, dan mana tahu tuah korang menang sepasang tiket! Ye tak???

 

JOM TENGOK TRAILER! MACAM MENARIK PULAK DAHHH!

 

Nak tahu lebih lanjut mengenai PELUANG KEEMASAN ni, jom ramai-ramai terjah website NUFFNANG. Aku dah tinggalkan komen kreatif aku (haktuihhhh!! kreatif kah?), korang bila lagi? Kahkahkah!

 

 

sign NISA

Tuesday, May 24, 2011

ILSYA HIJAB – Punya gaya tersendiri

Assalamualaikum semua…

Malam ni aktiviti menyimpang lagi. Kepeningan terhadap assignment membuatkan aku rasa nak merehatkan minda dengan mencuci mata. Kahkahkah! Macam biasalah, aku memang suka nak share kat korang online shop mana yang aku rasa best.

Kali ni aku nak perkenalkan online shop yang mempunyai collection yang tersendiri dan mempunyai ciri-ciri muslimah moden. Pertama kali aku kenal online shop ni, masa dia bukak booth di karnival konvokesyen UNISEL di Batang Berjuntai.

 

Ilsya Hijab

 

Tertarik dengan rangkaian cotton shawl nya yang sangat berkualiti dan mempunyai range warna yang sangat cantik dan unik, aku terus ambil namecard nya dan browse collection nya.

Klik pada gambar di bawah untuk imej yang lebih jelas. Masa aku di booth Ilsya Hijab, aku pegang sendiri shawl cotton nya. Sangat lembut, selesa dan kainnya sejuk malah kainnya lebih lebar.

 

33744_115515668507457_104742636251427_133107_481153_n-tile

 

Selain shawl cotton nya yang istimewa, aku suka tengok collection blouse muslimah yang dijual di Ilsya Hijab. Design yang tersendiri, unik dan penuh ciri-ciri moden. Tak banyak juga online shop yang jual blouse macam ni.. Jom tengok…

 

 

Heeee boleh dikatakan gambar-gambar yang aku pilih kat atas ni antara yang aku sangat berkenan. Terutamanya Classic blouse yang last sekali.. Jangan risau ye, blouse di Ilsya Hijab ada saiz ye.

Harga pula, berpadanan dengan kualiti yang dijanjikan oleh online shop ni. Nak beli hadiah untuk mak, kakak atau girlfriend? Bagi aku, collection Ilsya Hijab yang tersendiri ni boleh jadi hadiah ideal untuk yang tersayang!

 

 

sign NISA

Monday, May 23, 2011

GAMBAR–Geng SB lepak di Taman Metropolitan

Assalamualaikum semua…

Sorry lah sebab lambat sangat update gambar dan link kat dalam blog. Dah basi la oiii.. Huhuu nak buat camne kalau gambar pun baru dapat ye tak. Hehehhee… Jom cuci mata…

Entry ni penuh gambar je tau! Kahkahkah.

 

DSC_0902Kengkonon aje usung handycam ke sana sini. Kahkahkah!

 

DSC_0906

DSC_0936Lelaki seksi, si Akmal Hilmi.

 

DSC_0910Geng blog pink! Ehh blog aku pun warna pink kan kan :D

 

DSC_0911Pakatan pakaian ungu.

 

DSC_0928Inilah Mr Baby Ruth. Kahkahkah.

 

DSC_0932Tak lain tak bukan Ben Ashaari.

 

DSC_0946

DSC_0954Tangan di bahu, mata ke atas. Kuangkuangkuang. Sengal bersama Fahmi Mahat dan Yuyu Musa

 

DSC_0914Whooo excited melihat senarai bloggr yang hadir. Turut excited ialah Yuyu Musa.

 

DSC_0965

 

SENARAI YANG JOIN LEPAK SAHABAT BLOGGER DI TASIK METROPOLITAN :

Kirin Selama Perak

Kyêrüll L Frêscð

Eman The Halia

Amal Espraza

Koqin Karemo

Macam Ni Lah Kita (Urut Turun Temurun)

Fadzli-rt

Muhammad Nur Aizuddin Abdul Rahman

Eazy Izzuddin

Mohd Nuur Taufiq (Tetaufik)

Fahmi Mahat

Ben Ashaari

Mas Ahmad Safwan

Media Jer!

Ady Budika

Aisha Inani

Yuyu Musa

Blog - Kopi O Laici

Atiq Salleh

 

DSC_0966

DSC_0924

 

SENARAI YANG JOIN LEPAK SAHABAT BLOGGER DI TASIK METROPOLITAN :

Zaty Faisol 

Fatin Farhana

Farah Soraya

Blog - Cinta dan Manusia

Cik Katek (Tauhu Bakaq)

Laily Qaisyirah (Ms toinkkk toinkkk)

Sheril Shuhaimi

Mrs Secretary

Yana Nanako

Fiera Pirot

Misz Bubble

Heziqa Mushadad Lee

Syafik Way

Myung Dae

Ahmad Hisham

Hanim Mahali

Al-Din Aan

Elis Wanie

Island of Dim

Airieda Saad

 

DSC_0917 Aku interview orang lain, tapi Kirin Selama Perak a.k.a. KSP ni nak enterframe pulakkk!

 

DSC_0984

DSC_0990

 

Fuhhhh berderet gambor salam satu entry! Huahuaa…!! Minta maaf ye! Gambar dah basi baru nak keluar kat blog! Haiyahhhh screw me!

Ohh ye, pasal video lagi sedih. Tak dapat nak edit pun, apatah lagi upload. Tunggu aku upgrade RAM laptop ye. Haiyohhh… Bukan setakat video lepak ni, video-video lain pun menerima nasib yang sama… Aku rasa dah tiga video aku terpaksa pending!

Arrggghhh!! Oke lah. Bye.

 

 

sign NISA

Sunday, May 22, 2011

Quality Time

Assalamualaikum semua…

Entry kali ni bersifat sangat personal. Banyak gambar, makna tersirat dan interpretasi tersendiri.

 

DSC_0256Kesian dia. Dia tak suka Nur Kasih pun, aku tetap angkut beliau, teman aku tengok! Kahkahkah!

 

 

DSC_0261Sweet card.

 

DSC_0266Lampu suluh.

 

DSC_0269Simpan duit.

 

DSC_0271Pakai hari-hari sampai busuk.Kahkahkah!

 

Thanks for the time spent. I will surely missing you for the next two or three weeks :( Wish me luck for my exam. Sayang anda *blushing*

 

 

 

sign NISA