Friday, December 9, 2011

Tweetdeck berwajah baru???

 

Assalamualaikum…

 

Hari ni agak teruk bagi aku. Aku bangun pagi terdengar bunyi bising kat bawah, ingatkan perompak, rupanya haousemate aku. Lepas tu aku tak boleh tidur dah. Lepas tu kepala nak pecah. Mengadap skrin lagi, tapi apa aku peduli. Lepas tu tinggal maggi kari aje, errgghh tak suka. Lepas tu ada orang cari pasal okebai.

 

Bila aku bukak Google Chrome aku… Jeng jeng jeng…

tweetdeck1

Logo TweetDeck bukan lagi warna hitam kuning. Tapi hitam biru. Barulah seangkatan dengan twitter ye tak. Warna tema twitter memang biru kan kan kan???

 

 

tweetdeck2

Lepas tu nak masuk kena ada account pulak dahh… Aku sign aje la macam biasa. Tak boleh pulak? Alih-alih kena daftar balik yehh??? Kalau korang kena daftar balik, alaaa.. apa susah, tekan “Create Account” just daftar aje dengan emel twitter and password yang sama.. Senang aje…

 

 

tweetdeck3

Taraaa…. Lagi style aku rasa?Hohohooo…Kalau nak tweet kena tekan icon gambor pensel kat atas sekali tuhh… Ouhh batak sunggoh ku rasakan.

 

 

tweetdeck4

Nak reply senang sikit. Tweet yang kita nak reply tu akan keluar kat bawah kotak putih tu.. Senang sikit sebab kadang-kadang bila aku nak reply tweet orang aku lupa aku nak reply pasal apa. Kekekekeee~

 

 

tweetdeck5

Ini pulak kalau kita nak retweet. Tekan aje butang Retweet kalau korang nak terus RT tanpa sebarang perubahan.

 

 

tweetdeck6

Ini pulak kalau kita tekan Quote Tweet tu… so korang reply laa kat situ, tambah aje ayat korang. Hahahaa…

 

Pendek kata, tweetdeck baru ni best! Tapiiiii… nama korang akan keluar nama sebenar lah kat timeline nanti.. Aku tak reti nak cakap macam mana oii tapi korang kena alaminye sendiri. Cewahhh… Kalau korang nak install tweetdeck, install kat http://www.tweetdeck.com/ see? Website tweetdeck pun dah berwajah baru! Cayalahhh!!!

 

 

 

NEW sign NISA

 

 

 

 

LIKE or TWEET this entry!

17 comments :

Fareez Akmal said...

Yg name sebenar tu ikut setting same ade nk show full name or @username

shahirah Rose said...

perghh..tweet da baru la..

Princess Nur said...

wow..bestt...akak x bukak pn lg hari ni..nanti la update :)

schuk said...

ooo..baru dgr pasal tweetdeck ni...kalau x baca entri ni mmg x taw psl app deck ni..thanks nisa...

Alia Syaza :) said...

tweetdeck? xpernah dengar pun.. hehe. alia xreti sgt guna twitter ni, eheh.. btw, tolong alia bolehh? here :

jum tolong alia boleh?

1. like sini BFF contest, http://www.facebook.com/pages/Polymer-Clay-Cakes/153267024715577

2. like this picture (second picture):
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=289425727766372&set=a.287773337931611.64284.153267024715577&type=3&theater

thanks alot yeah ^_^

Sham Hardy said...

sejak dengan Amanz nih blogpost pun dah geek sikit dah :P

iz said...

twitter..
ish..x best la..

soleheen said...

twitter pun da berubah 100 % interface dia...iphone dengan android user antara yg terawal terima perubahan tu...sangat cun melecun...hha

ENTRY LATEST DI SOLEHEEN.COM"new update for twitter...cun n smart!"

EuN kYuNg (n_n) said...

Tweedeck?? wow! twitter dah maju...

Syairah Suhaimi said...

Gempak la...

D'ya Marshmello said...

lebih kurang dgn Twitter eyh? serius macam bestt! kene try lepas ni! hehe ;D

LATEST ENTRY : Meet Lisa Surihani (Ombak Rindu)at TGV Wangsa Walk

Nurul Ainaa said...

untuk apa erk sebenarnya? :P

Nyamuk Terbang said...

bnda nie la yg eman bsing2 smlm dkt TL tue ek...bru thu
hehe

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

tak guna tweetdeck tapi guna twitter biasa je., overall, it was awesome dengan design dia yang sangat marveles

Ik Hanif said...

weewwiitt..gambar amal masok..jeles weiii..>_<

The Garang said...

terharu siot nama aku naik. pttla follower naik. kehkehkeh. \0/

LittleGurl said...

xpandaila pakai twitter! serius! -_-'