Saturday, December 31, 2011

Terima Kasih 2011 (Part 1)

 

Assalamualaikum dan selamat tahun baru semua..

 

Beberapa minit aje lagi tahun 2011 bakal meninggalkan kita. Pada saat macam ni mesti ramai tengah flashback balik kenangan sepanjang tahun. Dalam hidup ni pulak banyak suka duka yang kita kena lalui…. Kenangan yang manis tu bakal kita ingat seumur hidup.. Kenangan yang pahit pulak menjadi ujian untuk buat kita lebih kuat.

 

Tahun 2011 ni aku rasa tahun aku yang sangat sangat mencabar setakat ini, terutama sekali pada hujung tahun sebab semester akhir diploma.. Hmmm jom lah aku pun nak flashback sedikit kenangan aku sepanjang tahun 2011 ni…

 

JANUARY – MAC 2011

 

Hmm… masa bulan Januari banyak sangat berlaku.. Awal tahun 2011 aku sambut new year dengan along aku, tukar handphone dari Sony Ericsson ke Nokia C3, dapat cek pertama dari Nuffnang… Lepas tu pertama kali pergi shopping kat event Relove These Preloves kat Old Blossom Box. Masa tu follower blog baru 1000 lebih aje..

 

Penghujung bulan Januari 2011 aku cukup indah bila buat pertama kalinya aku dilamar untuk menjadi model bagi online shop [BACA DI SINI]. Photoshoot bersama Khadijah Hamshah yang cute. Terima kasih Modish Mode House!

 

 

Awal Februari.. aku buat perjumpaan dengan beberapa blogger yang sudi jumpa aku di Temerloh.. Lepas tu aku kenal dengan 4 awesome blogger iaitu : SyedGraphix, Aqu Api, Farahanis Waheda dan Nurul Izzati.

 

Bulan Februari menyaksikan aku join mini gathering group Sahabat Blogger kat Tasik Shah Alam dan Extreme Park Seksyen 13. Memang best.. Dorang semua sporting.. masa tu aku masih malu-malu lagi. Aku dok ber-photoshoot sambil tengok dorang flying fox dan wall climbing… [BACA DI SINI]

 

Bulan Februari jugak menyaksikan pertemuan pertama aku dengan superhero (uhukk uhukk). Aku dok galak berskandal dengan orang lain masa tu, alih-alih bila jumpa orang lain, hati aku bergegar bagai nak rak. Okay geli-geli pulak..

 

Bulan Mac 2011 juga membawa kenangan yang cukup best apabila blog aku tersenarai dalam 50 Blog Malaysia Pilihan In-Trend dalam kategori hijab. Majalah In Trend isu Mac 2011 masih aku simpan buat kenangan…

 

 

Pada bulan Mac (kalau tak silap aku), aku join event di bawah Nuffnang buat PERTAMA KALINYA. Satu pengalaman yang sangat best bila dapat berkenalan dengan blogger lain.. masa tu aku mentah sangat lagi.. Dapat pulak produk Lancome free! Sapa nak bagi oii!!

 

 

Dalam bulan Mac jugak aku dilamar website 1tube.my  untuk menjadi pengacara jemputan bagi mengacarakan video interview di NEF-AWANI ICT Fair and Awards. Terima kasih 1tube.my sebab sedikit sebanyak mengasah semula minat aku dalam bidang wawancara..

 

Huiii banyak jugak yang aku nak share ni ye… Hehehe ni baru part 1 okay.. Nanti akan ada part 2… part 3… biar muntah korang tengok aku recap balik semuaaaa pengalaman aku sepanjang 2011!! Ahhh biarlah aku nak buat banyak mana pun entry.. lain orang lain cara ye tak??

 

Heee… dah bape minit aje lagi nak masuk tahu 2012.. Selamat tahun baru semua! Sama-samalah kita memanjatkan kesyukuran sebab kita masih mampu bernafas hingga ke saat ini… Alhamdulillah…

 

 

 

SELAMAT TAHUN BARU 2012

Sign PNG NisaKay

 

 

 

TWEET, LIKE or SHARE this entry!!

40 comments :

Nurul Alyaa said...

selamat tahun baru juga. =)

Rozuan Ismail said...

happy new year 2012!! semoga impian menjadi kenyataan

Sally Yatiey said...

Selamat tahun baru cik Nisa kay :)

Hizami Rahim said...

wahhhhhhhhh hebaddddd :D

AmirahSM said...

mula dr bawah dan skarang dik nisa dah agak terkenal dikalngan blogger =)

slmt tahun baru =)

.:MrS cHerRy:. said...

perghhh..hebat la siottt..u are very lucky!

[k]o{q}i[n] said...

epi new year nisa....!!!

safwanmahzin said...

selamat tahun baru.....=)

Hanis said...

Nice entry ^_^ Inspired by Ryna Tri Asmara yeaa? :)

chEntA said...

selamat tahun baru 2012 nisa kay!

Nisa Kay said...

@Hanis

thanks..
but.. Ryna who??
sorry never heard of that name...

Nisa Kay said...

@Nurul Alyaa

thank you :)

Nisa Kay said...

@Rozuan Ismail

amin..
thank you :)

Nisa Kay said...

@Sally Yatiey

thank you... you too :)

Nisa Kay said...

@Hizami Rahim

ahahha mane ade hebadddd nye :P

Nisa Kay said...

@AmirahSM

heee mane ade terkenal..
thanks :)

Nisa Kay said...

@.:MrS cHerRy:.

heee mane ade hebat..
biasa aje..
:)

Farahanis Waheda said...

Kenangan yg takkan dilupakan :)

Nisa Kay said...

@[k]o{q}i[n]

thank u :)

Nisa Kay said...

@safwanmahzin

thank u so much..

Nisa Kay said...

@chEntA

thank u :)

widiea azira said...

heppy ney year nisa...nisa gadis hebat! 2012 nisa lagi hebat okey..

mish nuryu said...

waaa.. thn kegemilangan :)
gud luck selalu yer .. happy new year juga ..

aku senbei said...

slmt thun bru 2012 nisa...this is my first comment in yr blog..hehe

nia marlissa said...

happy new year kak nisa :)

tak sabar nk tggu next part

u.m.i.e said...

jelesnya ngan Nisa . uhukz . :)
btw i really love your blog .<3
Happy new year :)

mysara said...

wah..bunyi mcm padat je ni..
xsabar nk tau yg berikutnyer..;)

hanabunga said...

bestnya!kiranya tahun 2011 la k.nisa start active dgn actvty dgn bloggers yg lain eh :)

nabila azmi said...

slmt thun bru nisa=)=)=)

nabila azmi said...

slmt thun bru nisa=)=)=)

Shazwani Ramly said...

wahhh, bestnya jd akak nisa.

.:rizaL:. said...

SyedGraphix tu my junior kat IPBA. budak buas hahaha

Cik Carrot Susu said...

jom join my first giveaway
http://cikcarrotsusu.blogspot.com/2012/01/first-giveaway-2012-cik-carrot-susu.html

sYafIk-wAy said...

tak berapa nak ingt sgt apa yang berlaku 2011 . tapi macam plaing best jewk for me .

Ms.Siti said...

wahh hebatla kak nisa.. nak jd cam kak nisa jgk la,haha

deqnoor said...

happy new year nisa... :)

sru roz said...

1MALAYSIA STORE is an Online Shopping Store that sells any stuff and gift items exclusively for ladies at reasonably priced price with good quality.

http://www.1malaysiastore.com.my

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

hebat!

Hanih Borhan said...

Waaa, menarik2, tak sabaq tunggu party lain :)

the::bored::sha said...

baguslah byk sweet memories nisa d thn 2011 yeh ! :D