Wednesday, December 14, 2011

Seharian di Berjaya Times Square!

 

Assalamualaikum..

 

Wahhh nampaknya minggu ni bz bebenor aku! Wuhuhuu adik aku ada di sini so aku agak sibuk nak bawak beliau keluar jalan-jalan, shopping, tengok wayang.. Lepas tu ada event lagi, mengurus online shop lagi… Fuhhh busy meyh! Semalam seharian aku berkampung kat Times Square, atau nama glamour nye ialah TS.

 

 

CIMG8059

Aku dah awal-awal merancang untuk shopping sakan, makan-makan dan tengok movie dengan adik aku, memandangkan rezeki blogging aku murah. Alhamdulillah… Ouhh ni adik aku, Ryn Ameen. Dia memang tak suka pandang kamera kalau aku ambil gambar. Hahaha…

 

 

IMG-20111213-01794

Sorry gambar tak banyak.. Sebab aku dengan adik aku busy tawaf TS dari satu tingkat ke satu tingkat… Lepas tu beli tiket movie Ombak Winduuu. Ehh silap. Ombak Rindu laa…Lepas tu makan kat Subway.. Lepas tu sambung tawaf lagi. Lepas tu bila badan dah lembik, meroyan cari Secret Recipe untuk lepak-lepak minum kat situ..

 

 

380924_290897970948131_100000837917556_749608_897744231_n

Ouhh jangan terkujat lihat gambor Abam Batman kat sini. Jangan ada mulut pepandai kata aku keluor dating dengan beliau. Aku keluar sendiri okay. Kebetulan beliau yang baru balik dari event Samsung, beliau terus turun ke TS untuk membeli belah. So, beliau dengan berbesar hati join sekaki lepak kat Secret Recipe. Hee gambor telah diculik dengan jayanya dari Abam Batman.

 

 

IMG_1053

Sooo.. setelah tawaf Times Square tanpa jemu, ini yang aku bawak balik. New heels! Hahaha aku rasa ketagihan aku terhadap kasut tak boleh dikawal. Ada lagi kasut yang baru pakai sekali dua, dahhh beli yang baru. Hahaha I just cant help myself seeing this cutey heels!

 

 

IMG_1056

And yeahhh I bough two pieces of chiffon oversized blouse! Ouhh I loveee chiffon pieces! And a palazzo pants! Homaiii aku tak pernah lagi try palazzo pants. Semalam aku dah try-try, kawan aku cakap cantikk *kembang hidong* lepas tu kain dia selesa sangat sangat. Hee… Tak sabar nak pakai!

 

 

IMG_1057

And yeahh rezeki yang ada harus dikongsi bersama.. Here I bought something for my sister.. Dah dia minat sangat polka dot, aku belanja beliau baju polka dot dua helai, and a long necklace. Aku larang beliau pilih long necklace yang ade gambar haiwan. Kang lain lak jadinye. Wuwuwuuuu…

 

So pendek kata memang aku sangat-sangat enjoy shopping with my sister Ryn Ameen sebab beliau tidak cerewet, tak banyak soal, just ikut je aku ke mana aku bawak. Hahaha good girl! Lepas ni aku bawak kau ajelah. Heee dan semestinya kepuasan bershopping dapat dicapai! Wohoo. ALHAMDULILLAH… Terima kasih Ya Allah!

 

 

NEW sign NISA

 

 

 

 

TWEET or LIKE this entry!

59 comments :

sufisyahira said...

wah,shopping2..!

Cik Bulat said...

shopping sakan naaa~

Mira Adzlia said...

byknyer soping..hehe ^_^

Rtp Farra Arisha said...

hehe, nice photos you got there sis. i love to see and to own such the heels of yours..it seems suit perfectly on you! :))

[k]o{q}i[n] said...

ish...shopaholic sungguh

Mila Ahmad said...

shopping sakan ye...

eyya said...

ada kakak , mcm kak nisa nieh besh la .eyya pegy KL , kakak ajak dok umah je adoiii . pegy TS pun bru 2 jam ajak blik .

Ash Kyouhei said...

syokkk ^_^v

Sabrina said...

awwww!!!!!! cute nye pumps tuuu!!! suke!!!! <3

nasha sanza said...

seronoknya..kenapalah time nisa pergi ts,kita takde..teringin nak jumpa nisa..hehe..anyway,saya nak jemput cik nisa baca segmen abang ben ada nama nisa kat situ..http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/12/5-blog-wanita-pilihan-ku-2011-by-ben.html
thank you..

hazanis said...

cantiknya heel tu..:)

Jasmin Ibrahim said...

owhhhh comelnya.........nak jgk la....hehe....nk tnya...nisa kay krja apa ek???? mmg model full time ka apa???

Nurhasliza Jeffry said...

Sumpah tergoda dengan heels tuuu!! Giler lawa! :D

Cik Meeja said...

Woohooo!!! Shopping sgt best kan??? N'way nice heels u got..cute mcm tuan die.. =)

A.I.N.S.Y.A.H said...

seronoknya dapat shopping!!!! ;D

Magic Chic said...

Rindu nk sopping kat times square...haih kegilaan kasut mmg susah nk kawal geng!

http://magicchicmakeup.blogspot.com/

princess nabila said...

cantik la heels kak nysa..comel..:)

coklatberapi said...

pnjam heel bole nisa??bole la..hehe:D

miss Fyqa said...

chantek la heels tu :)

zeybubumoshiiyui said...

awesome sangat kalau dapat kakak macam kak nisa . haha . sumpah memang sayang gila kat kakak kalau macam kak nisa . :D

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X pegi timed square jugakkk...,, eeeE wak dateng niii nk komen komennn...,.

ruzanaazman said...

wah!! best giler kak nisa shopping. tak nak ajak..hahaha

DanieL AdiE said...

Heels itu sgt2 cantik....

MaYa MustWany said...

ngeri pulak tengok tumit kasut tuh,nisa..kalau kene pijak,adoi ranap kaki..mau sebulan tak jalan.hahah

Nisa Kay said...

@sufisyahira

heee yeeee:D

Nisa Kay said...

@Cik Bulat

hehhehe sakan ke?
belum cukup sakan tu CB :P

Nisa Kay said...

@Mira Adzlia

heee mane ade :p

Nisa Kay said...

@Rtp Farra Arisha

Thank you very much!

Nisa Kay said...

@[k]o{q}i[n]

hahah sikit laaa :P

Nisa Kay said...

@Mila Ahmad

heheheh xdelahh :)

Nisa Kay said...

@eyya

ade pulak mcm tuu :P

Nisa Kay said...

@Ash Kyouhei

yuppp syok giler :P

Nisa Kay said...

@Sabrina

heheheh cute kann.
sebab tu nisa terpikattt :D

Nisa Kay said...

@nasha sanza

ehhehe teringin kenapa :P

Nisa Kay said...

@hazanis

hehehe sebab cantik la kite beliii :D

Nisa Kay said...

@Jasmin Ibrahim

ehh tak lah..
modelling tu freelance aje.bila ade offer nisa pergi la..
nisa tgh intern sekarang...

Nisa Kay said...

@Nurhasliza Jeffry

hehehe kite tergoda, terus beli :p

Nisa Kay said...

@Cik Meeja

ehhehe yupp!!
shopping mmg sgt seronok! heheh
hehehe thankss :D

Nisa Kay said...

@A.I.N.S.Y.A.H

yupp sgt sgt seronokk :D

Nisa Kay said...

@Magic Chic

ehhehe suke kasut jugak???

Nisa Kay said...

@princess nabila

cantikkannn :P

Nisa Kay said...

@coklatberapi

pinjamm??
ohh no no noo :P

Nisa Kay said...

@miss Fyqa

heee cantikkan?
sbb cantik la kite terus belii :D

Nisa Kay said...

@zeybubumoshiiyui

hahaha awesome ape ke benda nye...
nisa ni garang sangat sangat tauuu :P

Nisa Kay said...

@Wak Gelas™

selamat datang ke blog picisan saya wak...:)
thanks sudi komennn :D

Nisa Kay said...

@DanieL AdiE

thankss adie!
:D

[fArAh aLiAs] said...

mari baca kisah farah dan my bff. doakan persahabatan kami kekal selamanya.

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/tips-menghadapi-kawan-baik-yang.html

=)

cik_HitaM puTih said...

bes shopping!:)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

ts memang tempat shopping yang best!!

Alyza Fisol said...

bestnye dapat bershopping...

Nur Aischa said...

wah bestnya dpt shopping, kasut tu omeyyy! :D

Inspector Saahab said...

menarik

TwiggyLiyana said...

LOVE the heels!! very chic!!

TwiggyLiyana said...

LOVE the heels! very chic!!

faa.rosli said...

asek kat temerloh je...sesekali ke kl plok ye dok..hihihi

Shaznina Sofia said...

hye kak nisa.. love your style laah.. :) feewwiitt..

Shaznina Sofia said...

kak nisa.. love your style lahh.. feewwiitt.. :)

khalila said...

Rindu Times Square. dah jadi tmpat singgahan, lepas tension-an, lepak-lepakan..... haihh.... rindu pakcik jage taxi cup0n. ewahhh... haha

onie said...

kasut tu !walahhhhh,macam barbie doolllllllll ,hehe