Tuesday, December 20, 2011

Di sekitar Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards 2011 di Putrajaya Marriot

 

Assalamualaikum…

 

Ini entry kedua aku selepas entry teaser aku mengenai event Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards 2011 (NAPBAS) ini.  Kali ni aku nak berkongsi pulak kisah dan gambar-gambar di sekitar majlis NAPBAS 2011 ini.

 

Nak dijadikan cerita aku gerak sekali dengan Aaron Aziz.. eh ehh Darkbatman lah, Kak Sha dari blog th3bor3dsha dan Pen Merah. Tapi entah macam mana, kekeliruan alamat berlaku, ditambah dengan jalan jammed tak hengat, maka kami lambat sampai di Putrajaya Marriot.

 

IMG_5544

Nasiblah masa kami sampai tu majlis baru sahaja bermula. Kitorang cuma terlepas part opening performance nye aje… Ouhh sebenarnya gambar di atas tu di ambil masa event dah nak habis pun. Masa orang dah keluar baru aku nak sign board tuh.

 

 

IMG_8274-tile

Semestinya makanan yang aumm.. Bukan selalu aku makan kat hotel okayh. Hotel Marriot lagi.Okay batak kejap. Dalam banyak–banyak yang paling diterima anak tekak ialah ayam dengan dessert tu. Ayam panggang dengan kuah kacang ke apa? Kekekee suke hati aku aje. Yang dessert tu Tiramisu kot?

 

 

IMG_8271

Yang ini best! Aku suka bila setiap finalis ditayangkan pada skrin besar warna putih. Haaa macam ni lah baru satu dewan boleh nampak muka calon-calon anugerah! Ouhh sorry gambar jauh, sebab aku pakai kamera cikai aje, tak de zoom lens. Hikss..

 

 

IMG_8288

Nisa Kay with Daniel Adie ! Heee agak panas bontot aku bila aku call Adie and dia cakap dia dah sampai kat tempat event berlangsung, dan aku masih tersangkut dalam kesesakan lalu lintas. Nasib dapat semeja dengan beliau, berborak pun guna bahasa isyarat. Kekekee~

 

 

IMG_8285

Nisa Kay with Bean Moreno.

 

 

IMG_8287

Nisa Kay with Shahrul Hairy.

 

 

IMG_8305

Nisa Kay with Adameben. Dalam twitter kemain peramah, dah bertemu kat dua event tu susah benor nak tegur aku. Akhirnya kat NAPBAS 2011 ni dua bercakap jugak dengan aku. tu pun sekerat dua. Ye lahh tak sudi borak dengan aku kan. Kekekee~

 

 

IMG_8324

Nisa Kay with Wawa Tasliman. Dia duduk kat sebelah aku masa NAPBAS 2011. Super pretty this girl! Got pretty skin! Jealous nye.. Wuwuwuwuu…

 

 

IMG_5523

Haruslah bergambar beramai-ramai berlatarkan Grand Ballroom Putrajaya Marriot ni kan. Barulah grand. Kuikuikui.. Dari kiri : Daniel Adie, Nisa Kay, MadamMondoq, Darkbatman, Wawa Tasliman dan th3bor3dsha.

 

 

IMG_5570

Yeayyyy this is the final picture of the entry! Sorry ye guys sebab entry ni meleret benor dengan gambor-gambor.. Ye lah… dah namanya pergi event, international lagi tu.. so haruslah bergambar, semua dah pakai vogue habes kan..

 

Ouhh ye, pada malam event NAPBAS 2O011 itu audience dihiburkan dengan persembahan tarian, nyanyian James Baum dan Reshmonu. Tak lupa juga dengan joke performance by Harith Iskander! Memang funny. Pendek kata aku memang enjoy the event..

 

Bila join event ni, aku dapat lihat kelebihan menjadi seorang blogger. Blogger juga diiktiraf okay! Sebab tu wujudnya event NAPBAS ni. Secara tak langsung, semangat untuk aku berblogging tu bertambah dan aku harap aku akan sentiasa memperbaiki kelemahan penulisan aku dari masa ke semasa. So bye bye!

 

 

GO TO SAYA SUKA MENAIP’s FAN PAGE FOR MORE PICTURES !!!

 

 

NEW sign NISA

 

 

TWEET or LIKE this entry!

23 comments :

shera said...

lawa yer kak nisa :)

Emira Zaharin said...

Makanan nampak sedap. Dan dan dan, Kak Nisa sangat berstyle ;D Pakai apa pun cantik :)

aqmalazmi said...

alaaaaa..nak main signature signature jugakk... :D

cik eka said...

untong la uols
ahakz
kelas
:0

Joe_Hans said...

hai...seronoknyer dapat peluang2 macam nie... :)

zoe said...

kite je yang x sempat nak jumpe nisa, hari tu balik awal sket. tapi mase nak start nisa sampai lambat. kalau x leh camwhore bnayk2 ngan nisa.. hope to meet u next event nisa :)

javanese DOVE said...

wah siap ada stand-up comedy harith iskandar lagi!

best best best!

wah,grand nisa.
macam retiss.

Adam bin Ahmad said...

Nisa hot stuff ! Most Influential Blogger 2013 !!

DanieL AdiE said...

Gumbira dalam g event besar mcmni...

Nisa memang cantik..

nasha sanza said...

huhu..sedap makanan dan semua hebat-hebat belaka..

cik Nemo said...

#untunglaa

eh bean moreno nampak berisi sekarang!

DIARIES NANA (。◕‿◕。) said...

wah kak nisa..gah btol..nak bergambar jugak...

syaidatie nurdilla said...

simple je nisa.. chantek.. @~@

Wawa Tasliman said...

hi nisa, tq for the compliments.. nisa so sweet time NAPBAS 2011.. :)

NadyaBubble said...

best dpt jumpa kak nisa :D harap dpt jumpa lg..

Sya Syazana said...

wawawa, grand habess ~

Cik Anis said...

bestnye~

Bean Moreno said...

at last gambar kacak ku ada di blog ni hoho

Syafiq Rosli said...

wah untg la dapat pergi kan..:)

my blog my stories said...

pkai cmn erk shawl tu?nmpk kmas..tutor sikit (:

reeniyeen said...

Tak rugi koi suggest kan tudung tuu kan. Hehhek :))

the::bored::sha said...

alhamdulillah kita selamat tiba jugak d napbas kan? hehehehe

onie said...

desert tu! bestnyaaaaaaaaaaa...terliuq dah ni ,hehe