Wednesday, December 28, 2011

Azam tahun baru!!!


Assalamualaikum semua...




Huuu.. emosi aku agak terganggu dua tiga hari ini... Kerinduan melampau terhadap si dia... Balik rumah pulak internet takde... BIS pulak expired...!! Arrrgghh!! Sudahnye aku di sini! Menaip entry blog di cyber cafe! Arrgghhh benci!! Benci!!!




Aku pergi cyber cafe, nak online guna laptop sendiri, tapi dua-dua cc yang aku pergi, dua-dua tak boleh online pakai laptop sendiri. Hanya pc cyber cafe aje yang available. Maka aku rajinkan diri menapak ke Khulafa. Tak boleh connect dengan internet sebab internet slow walaupun tak ramai kat mamak tu. Arrgghhh tekanan!!!




Kalau korang nak tahu aku dah decide untuk umumkan pemenang giveaway hari ni! Tapi disebabkan internet rumah buat hal aku tak dapat publish entry tu hari ni. Maaf ye semua... aku pun sedih nih.. Draft entry tu aku dah siap-siapkan daln save dalam laptop aku, tapi takde wifi pulak kat area sini. Nak pergi McDonalds jauh woh... kena tunggu bas, naik bas.. sobssss *kesat air mata*




Ouhhh ye.. terpesong kejap dari tujuan asal... Ohh kepada yang berjaya baca entry sampai ke ayat ini, tahniah ye... aku jarang betul taip entry panjang tanpa gambar ni... Okay.. lagi dua tiga hari kita akan memasuki tahun 2012. Yaaa Selamat Tahun Baru kepada semua yang sedang membaca! Dan sempena tahun baru ni, aku dah berazam untuk mencapai beberapa perkara seperti di bawah :




1. Kurangkan shopping
Yeaaaa kurangkan shopping! Bukan tak shopping langsung tapi KURANGKAN aje.. herherher... Aku rasa tabiat shopping aku agak menjadi-jadi sejak dua tiga menjak nih. Pantang nampak barang comel lago gorgeous kat mana-mana kedai atau online shop, tangan aku mula menggeletar nak kan benda tu. ARRGGHH petanda shopaholics mungkin??? 




2. Fokus kepada blogging
Yes! Aku nak naikkan blog secara konsisten. Aku tak nak naik mendadak sebab nanti jatuh mendadak. Pergghh sakit tuh! Dalam mencapai sesuatu benda, kita tak boleh tamak dan terburu-buru ya.. Kita lalui dulu perjalanan ke arah kejayaan dengan sabar dan konsisten.. Lebih banyak pengalaman, lebih banyaklah kita belajar, tak gitu?




3. Kerja rajin-rajin dan ambil lesen kereta
Yeah bebeh. Aku berumur 20 tahu dan aku masih belum mempunyai lesen memandu. Bawak motor pun belum tentu reti apath lagi memandu kereta? Aku reti start enjin kereta aje. Kahkahkah!! So aku nak kerja serajin yang mungkin supaya boss aku terharu lantas bagi aku bonus cepat lepas tu aku boleh terus buat lesen. Boleh? Kuikuikui...






Okay lah.. itu aje azam tahun baru aku... Aku akan cuba capai ketiga-ketiga perkara di atas di awal tahun 2012 akan datang. Korang semua pun dah alang-alang baca ni jangan lupa doakan aku ye. Sayang korang! Semoga azam tahun baru korang pun tercapai okayh? Love you all. XOXO.








TWEET or LIKE this entry!

37 comments :

gedek! said...

uncle pon tak pandai bawak moto....

(malu)

LIYANA MASTURA said...

kurang shopping yang susah tu:p haha

cik ieda said...

moge tercapai azam tahun baru sis nisa <3 :)

hudahassan said...

Azam no 2 tuh macam best . tapi waktu kdg2 cemburu buta kannn ? ngee :D

nasha sanza said...

selamat tahun baru dan semoga semua impian nisa tercapai..amin..

Alyza Fisol said...

semoga azam tahun baru nisa tercapai... :D

syasyajohan said...

budak lepasan spm pun tengah berebut ambik lesen kereta sekarang.
good luck azam baru kak nisa(:

nuruashia ♥ said...

ohooo..xde lesen lagi rupnyee die eheheh.. btw, selamat tahun bru 2012 ye :)

Nisrin Sofea said...

Haha,try capai. Confirm dapat ! :D

mysara said...

wah..dh senaraikn azam nmpknyer....

erlyza yikisha said...

gud luck ea kak nisa...hpofully azam kak nisa..tercapai...amin.. :)

widiea azira said...

kurangkan shopping t0o agak agak leh trcapai tak..hehehe

Nada Nazihah said...

Sis ! Ada org guna DP gambar sis laa , ni ni .. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001822861157

#act,saye tak kenal die , just inform je :)

TwiggyLiyana said...

tiap-tiap tahun azam saya sama cam azam Nisa yang nombor 1. Tapi tiap-tiap tahun kecundang. hahahahaha.

Nak jugak ikut azam Nisa yang kedua, tapi nak mintak tips lah..camane nak dapat followers ribu raban nih? :D

starzieti said...

bagus bagus. kurangkan shopping. jangan boros taw. :D

Syazwani Mazlan said...

slmt mgambil lesen. HAHA :P

Honey Kumicky said...

wa...

Nisa baru 20 taun ke???

sama la plak...
beshhh 2 shopping..blh thn ke tgn nak korek duit kat dompet 2???heehee,,,

coretancerita said...

azam 2012 yang menarik..tp yg paling menarik yg ke-3.."kerja rajin-rajin dan ambil lesen kereta"....
moge penjd pekerja ksygn bos ye...hehe..x ad lesen kereta lagi walaupon da 20? eh..samelah..harhar..
ape2 pon selamt tahun baru,semoga ape yg dihajatkn taon 2012 kesampaian..insyaALLAH

Kaori Hidayah ♥ said...

patutlah tak update update, :)

✿ Milly Molly ✿ said...

Kamu baru 20 ke Nisa?? Nampak matang lah. Well, it's ok. U always look good dan cantek! ;)

Moga azam tercapai ye! Salam 2012..

Gua said...

nak kurangkan shopping tu yang susah. kalau dah perempuan tu, benda tu la paling lemah. hehe

♛ Azie Azra ♛ said...

kuat shopping jugak nisa ni yea. kite pulak da lepas tgn bab shopping ni. taraf hidup makin tggi. sobss. gudluck semua azam. yakin bole!

noreenrara said...

good luck.selamat tahun baru nisa ;)

niniey said...

x sabar2 nak tahu sape pmnang GA kak Nisa taw...hehe

Joe_Hans said...

agak2nyer Hencik Johan tersenarai x sebagai pemenang?/ hahaha

MaYa MustWany said...

tiba2 lupa azam tahun ni..tapi rasa2nya macam almost dah setel.hihi..

chEntA said...

wahh..dah ada azam...moga tercapai azam anda..=)
all da best utk 2012..

Miss Bleery said...

Eh , sis die dah tukar laa DP , Gambar sape entah . hihi , tadi guna gambar sis . Ayaah !

amirahyusoff said...

Good Luck kak Nisa !
Semoga azam kak nisa berjaya ^_^

Maya Lisa said...

cepat naik, memang cepat jatuh, kita konsisten naa ~~

setuju cara nisa ^^

Aina Ariff said...

salam...
hye...sy da f0low bl0g awk...
f0low sy jge ye...:)
tq..
http://aina-ariff.blogspot.com/

deqnoor said...

Goodluck! Nanti update bila semuanya sudah tercapai ye... Pastinya next new year. Hee.. :)

Sya Syazana said...

yah! semoga azam tercapai! &&semoga 2012 membuka lembaran baru kepada kita semua, kepada yang lebih baik :) tak lupa jugak, may kak nisa berjaya dalam dunia blogging & dunia realiti & yang lebih penting, kat 'sana' nanti. do well and wish you the best (:

Zinedine Zaiddin said...

yang penting reti bawak basikal.

kalau basikal pun tak reti... =,=

LynN LoLa~~ said...

eh2 20tahun? tak caye laa cik nisa kay~ :D

SyafyNajihah said...

Banyak bersabar la yea kak.. :D
act, sy pown x sabar, nk tggu pengumuman utk GA akak tuu.. ;3

princess ayu said...

selamat belajar kereta nisa!