Tuesday, November 8, 2011

What would Puss in Boots do?

 

Assalamualaikum…

 

Wahhh Puss in Boots in 3D bakal ditayang tak lama lagi! Lagi best tarikh tayangan tu adalag tarikh selepas aku habis final exam! Wahhh memang best kalau dapat tengok movie ni selepas segala urusan berkaitan study selesai!

 

 

Tapi.. Jika akulah si Puss in Boots atau si Kitty Softpaws, macam mana agaknya untuk aku kalahkan penjahat-penjahat ye? Wahhh mesti excited bila bayangkan diri kita seekor kucing, yang dilihat sebagai haiwan yang manja dan lemah lembut, sebenarnya mempunyai kekuatan untuk kalahkan pihak lawan!

 

Jika aku si Puss in Boots, pertama sekali, aku akan pakai boots yang paling style, dengan gaya terbaru! Hah siapa sangka si kucing yang sungguh bergaya mampu beri tentangan hebat kepada pihak lawan bukan? Biar penjahat-penjahat itu tertipu dengan gaya luaran.

 

Kemudian, aku akan cairkan hati pihak lawan dengan renungan mata menggoda seekor kucing! Aku bayangkan aku seekor kucing parsi yang mempunyai bulu lebat yang menawan, dan sepasang mata bulat yang bersinar. Biarkan si penjahat terhanyut dengan pandangan mata comel, lepas tu aku akan serang penjahat-penjahat tu tanpa mereka sedar!

 

IMG_3960

Aku nak jadi macam kucing dalam gambar ni. Nampak sangat comel, malas dan manja, tapi sebenarnya tersembunyi kuku yang tajam dan mampu menumpaskan pihak lawan!

 

 

Seekor kucing tentunya mempunyai kuku yang tajam namun disembunyikan. Pihak lawan tentu tidak nampak “senjata istimewa” itu. Bila pihak lawan sudah dilemahkan, aku akan guna kuku tajam tu untuk menyerang mereka! Wahh sudah terbayang di mata aku aksi dramatik Puss in Boots melawan penjahat-penjahat! Wahahaa….

 

Akhir sekali, tentunya aku akan persiapkan diri aku dengan skill lawan pedang yang terhebat! Hah pasti penjahat-penjahat tidak mampu melawannya. Biarpun kucing hanyalah seekor haiwan yang kecil, tapi bak kata pepatah kecil-kecil cili padi. Haaa dengan cara-cara yang aku senaraikan di atas, pasti aku dapat kalahkan penjahat jika aku si Puss in Boots!

 

 

 

sign NISA

13 comments :

Ihsan Arifin said...

kucing samseng yang comel ;)

madammondoq said...

wah.. pantasnya!!! good luck!!!

FiSh said...

skill pedang yang bagus! :D harap awk bleh menang tiket tue ye :)

❤ eyeme ❤ said...

wah! pnjg u olls plan nk jd kucing..huhu :D

Popoi said...

comel2! heee

Urzain Hussain said...

comel towl kucing tuh..
tapi katenye tersembunyi kuku yang tajam..meh sini nak tgok...huhu~

Phat said...

wah dah buat dah..good luck nisa

Judiene said...

Amboi, kemain imaginasi Cik Nisa eh.
Boleh buat satu cerita lain pulak neh.
Hehehe.

cikpia said...

dapat tiket kita pi dua yer.... he he.....

Ujang9897 said...

dpt tiket kasi aku k..hee

CouLeur de Chiqu3 said...

CHOMELNYE !!

MaYa MustWany said...

suka kucing tuh..ganas tapi cute..satu lagi kucing shrek.hihih

LydSunshine said...

goodluck nisa.