Thursday, November 24, 2011

PUSS IN BOOTS Nuffnang Premier Screening

 

Assalamualaikum…

 

IMG-20111122-01701

Alhamdulillah, berkat kegigihan aku melahirkan imaginasi menerusi entry ini, aku akhirnya menang pas untuk menonton tayangan perdana PUSS IN BOOTS daripada Nuffnang. Thank you Nuffnang! Tayangan berlangsung pada 22 November 2011 di GSC, One Utama.

 

 

IMG_9884

Aku pergi premier screening ni dengan Syafiq Rosli. Disebabkan jalan jam kat area Kelana Jaya, maka kitorang sampai lambat sikit, tapi tak begitu lewat lah, sebab kitorang sampai betul-betul 15 minit sebelum waktu tayangan.

Kat depan pintu masuk pawagam ada pulak Puss in Boots! Whaaaa nak ambil gambarrrr!! Tapi ramai sangat budak-budak, so aku segan. Kekekekee….

 

 

REVIEW AKU MENGENAI FILEM INI ???

Nak kata review sangat tu tak adalah.. Tapi macam biasa, aku sukakan filem animasi macam ni, dan Puss in Boots memang funny! Dalam filem ni banyak mengimbas kembali kisah silam. Dan watak antagonis dalam filem ni ialah sebiji…. telur? Dalam filem ni jugak ada menampilkan watak-watak kartun dongeng yang lain seperti Jack & Jill, Andy Beanstalk dan Humpty Dumpty. Pengembaraan mereka dengan pokok kacang ajaib dan istana angsa emas pon best. Part kelakar nye masa Dance Fight, ada kucing suka buat “Oouuuuu” kahkahkah. Kalau nak tahu kena tengok lahhh.

 

 

IMG_9886

Thank you for the passes and the badges Nuffnang! Maaf, aku tak pandai nak bagi rate untuk filem ni. Sebab taste manusia ni lain-lain. Bagi aku yang sukakan filem macam ni memang lar aku cakap filem ni best. Nanti korang yang kureng minat pergi tengok filem ni, lepas tu kata tak best pulak? Kan dah salahkan aku.

 

 

IMG_9887

Thank you Syafiq Rosli sebab sudi pergi tengok wayang free dengan aku. Hohooo… Antara blogger lain yang aku jumpa dan nampak ialah Akmal Hilmi, Ady Budika dan Syafiq Ahadin tapi tak sempat bergambor ponnn…

 

 

IMG_9888

Errrggghhh!! Geram tengok gambar sendiri sebab eyebag mak aih teruknyeee!! Ni macam mana aku nak pergi event Maybelline esok nihhh??? Grrr! Ouhh ye, gambar aku dan Syafiq Rosli berlatarkan kedai mamak sebab masing-masing lapar, then pergi lepak mamak lepas tengok wayang. Kekekekee…

 

Okaylah, sekali lagi, thank you Nuffnang! Kalau ada cerita macam ni lagi aku nak try lagi dapatkan free passes! Hehee korang pun kalau nak free passes macam ni, rajin-rajinlah ke website Nuffnang ye. Kalau korang rajin mencuba tak mustahil satu hari nanti rezeki korang pulak okay?

 

 

 

Thanks for reading!

sign NISA

 

 

 

Vote me for MAYBELLINE’S FAVOURITE BLOGGER! CLICK HERE!!!!

8 comments :

D'ya Marshmello said...

bestnya! congrats kak nisa! dapat free lak tu, hehe

JOM SINGGAH & KOMEN : Siapa Nak Free Photoshoot ?

erleena said...

nk tgok cita nieh ! hoyeh!

erleena said...

nk tgok cita nieh ! hoyeh!

noreenrara said...

nak tgk cite nie tp blum berkesempatan..
huhu

DanieL AdiE said...

Wah...lama x tgk filem animasi..

Syafiq Ahadin said...

huk3!!! yeah! jumpe ngan kak Nisa. Hehe! abg ady yang kenalkan. :)

cikpia said...

best nya dah g tengok.... aku baru nak pi tengok malam ni. harap2 ada tiket...... =)

Dilakochan said...

Tak sabar nk bwk ank buah menonton puss esok!

Puss pun ade kat alamanda esok, leh photo2 gedik! hahha