Monday, November 14, 2011

Drama Korea kegilaan aku sekarang – DREAM HIGH

 

Assalamualaikum…

 

Wohhh dah lama aku tak layan mana-mana drama, tak kiralah korea atau pun jepun. Hari tu bila aku belek-belek folder dalam laptop aku ni, aku terjumpa satu folder K-DRAMA yang ada complete episodes cerita Dream High. Baru aku teringat, aku dah lama copy series ni dari roommate aku, tapi takde masa nak tengok.

 

Masa cuti raya haji hari tu barulah aku berkesempatan start tengok cerita Dream High ni. Memang best wehhh!!! Suka suka suka suka!!! Pelakon semua best-best okayh!! Mula-mula tengok satu episod, aku biasa lagi… then masuk episode kedua aku dah suka giler.. Masuk episod ketiga, aku tahu aku tak boleh stop tengok! Mesti habiskan!!

 

Dream-High23

SINOPSIS:

Mengisahkan keluarga Go Hye Mi yang dah bankrap, ayahnya lari ke luar negara. Hye Mi terpaksa masuk Kirin Art School supaya dia boleh jadi artis dan bayar hutang ayahnya. Dia diselamatkan oleh Kang Oh Hyuk, salah seorang guru di Kirin Art School. Sebelum dia masuk ke Kirin Art School, dia gaduh dengan kawan baik dia, Yoon Baek Hee. So, bila dia masuk sekolah tu, dia tidak diterima oleh pelajar lain dan menerima macam-macam tentangan. Berjayakah dia untuk jadi penyanyi?

 

 

Dreamhigh-08

Sinopsis kat atas tadi tu sinopsis dari pemahaman aku lah. Kahkahkah. Gambar kat atas ni lah Go Hye Mi (kot merah) yang dilakonkan oleh penyanyi Suzy dari kumpulan Kpop Miss A. Yang nampak macam nerd tu Ham Eun Jung (T-Ara) as Yoon Baek Hee. Aku benci watak Baek Hee ni, muka innocent konon tapi perangai… huh! Korang tengoklah cerita ni sendiri. Mesti geram dengan Baek Hee nih.

 

 

Dream-High33

Auwwww comelnye Go Hye Mi dengan Jin Gook / Hyun Shi Hyuk (dilakonkan oleh Taecyeon dari 2PM). Tapi aku geram lah dekat Shi Hyuk sebab dia bukan nak fight betul-betul untuk gadis yang dia cintai. Cewahhh over pulak aku. Hahaha~

 

 

tumblr_lgc7zxWzEY1qd8ip3o1_500

Ni pulak dua watak favourite aku. Kim Pil Sook (dilakonkan oleh IU) yang sangat comel. Mula-mula watak dia gemuk, tapi dia tetap comel sebab memang dalam Dream High dia berpewatakan kebudak-budakan. Mamat hensem gilos tu pulak Jason (dilakonkan oleh Jang Woo Young dari 2PM), dalam cerita ni Jason ialah seorang yang sangat berbakat dalam dancing, lepas tu suka speaking.

 

 

Dreamhigh-18

Haaa cikgu dua orang ni sangat kelakar okayh! Tengoklah macam mana perangai masing-masing bila dah jatuh cinta. Memang kelakar sangat. Herherherr…

 

 

Siapa yang tak tahu cerita ni, meh aku bagi korang dengar lagu tema Dream High, tajuknye Dream High jugaklahhh…. Tengoklah cerita ni, memang best weh!! Lagu-lagu OST dalam Dream High pun semua best! Aku baru lepas download semua OST tuh. Kahkahkah~

 

 

Cover

CLICK HERE FOR FULL SYNOPSIS AND CASTS LIST

CLICK HERE TO DOWNLOAD ALL DREAM HIGH OST

 

 

 

Thanks for reading!

sign NISA


24 comments:

  1. cte ni dri bln 2 to kn dh tyng kt kbs world . mmg bst gle :)

    ReplyDelete
  2. dah ada dlm external tapi x sempat nak tgk lagi.. ^__^

    ReplyDelete
  3. uitt..layan gak..best an citer ni..
    tgh tnggu dream high 2...

    ReplyDelete
  4. suka IU dengan Wooyoung !^^ Milky Couple . :3

    ReplyDelete
  5. Song Sam Dong ( Kim Soo Hyun ) takde ke? Hahahaha.. wuwuwuuwuwuuuu~ (:

    ReplyDelete
  6. kte suke wooyoung and IU gak..comel kn dorang :)

    ReplyDelete
  7. drama ni memang serius best..lagu2 dia pon sume best :)

    nisa pon layan korea gak ker :)

    ReplyDelete
  8. Cerita ni best . Dulu kat kbs bahasa korea sekarang dah tyg kat 8tv hari sabtu tapi alih bahasa cinaa :(

    ReplyDelete
  9. mamat hensem gilos tu saya punye..ngee..^^

    ReplyDelete
  10. huhu cerita ni memang best :)
    layan masa exam sem lepas ngee :)

    ReplyDelete
  11. lom tgk ag cite nie.. tp ramai yg ckp best.. thanks nisa...!! love u lah!!

    ReplyDelete
  12. baru habis tgk jugak. overall best. suke tgk cikgu 2 orang tu. kelakar. hehe :)

    ReplyDelete
  13. Dah tgok citer ni....memamg best gile.....smpai ade part tu sy nangis2 lagi...haha...emo pulak..

    ReplyDelete
  14. nt ada dream high 2 :)

    ReplyDelete
  15. memey best tapi bahase cina yg ta tahan tuh . atototo . sweetnya blog kak nisa ni XD

    ReplyDelete
  16. dh tgok cita ni. Best wohhhh !
    suka tengok IU dgn Woo Young :)

    cer dgr lagu Winter Child yg Suzy nyanyi dkt Shi Hyuk.
    suka lagu tu :)

    ReplyDelete
  17. wah!! suker giler citer ni.
    tak penah miss lah!
    hehehehe

    ReplyDelete
  18. salam,kak nisa..saya tag nama kak nisa pd entry saya yang baru (dream high2)jom tengok =)

    http://eiqavandetta.blogspot.com/2011/12/new-cast-for-dream-high-2-where-my-sam.html

    ReplyDelete
  19. oyun suke tgok citer nih. !!!! . !st episod da jatuh cinte gn watak-2 cite nih . hahahhha

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay