Wednesday, November 9, 2011

Dinner! Tiba-tiba teringin spaghetti!

 

Assalamualaikum…

 

Wuihhh tak habis-habis dengan spaghetti lah aku ni. Siapa yang baca blog aku dari dulu mesti tahu kan yang aku ni peminat spaghetti. Hohohoo… Semalam ingat nak dinner dengan kawan-kawan lepas habis discussion, tapi Afif dengan Iejam taknak join pulak.

 

So, aku calling-calling Kak Norin, roommate aku yang baru balik dari kerja. Aku suruh dia turun bas kat Kompleks PKNS, jumpa kat sana terus. So aku terus rushing balik, simpan lappy, then amik handbag and off to Kompleks PKNS. Sampai kat sana aku settle hal payment sikit, then melilau cari tempat makan.

 

Mula-mula nak makan kat PKNS, tapi macam tak banyak choice, tak kena dengan selera pulak. Cehhh kemain aku ni cerewet! Jalan-jalan dalam SACC pulak, adehhh ada sale Elianto, tapi tahan kan aje.. sebab tengah tak ade fulus. Hakhakhak.. Last sekali baru decide makan kat Pizza Hut aje lah.

 

Bandar Shah Alam-20111108-01608

Errgghhh abaikan muka aku yang tengah meriah dihinggapi jerawat sebab hormon tak stabil. Senyum pun tak ikhlas??? Grr!

 

 

IMG-20111108-01607

Meet Kak Norin. Heeee first time dinner dengan roommate kat pizza. Kitorang ni simple aje. Kalau malas keluar makan aje maggi kat rumah, kalau rajin sikit keluar beli burger kat lorong belakang rumah. Hohoo~

 

 

IMG-20111108-01611

Yeahhhh pembasah tekak dah sampai! Itu dia iced lemon tea kak norin punya, dan Mango Tango Yoghurt Smooties kegemaran aku! Perghhh suka suka!!!

 

 

IMG-20111108-01614

Aku order set spaghetti penne with meatball. Sebenarnya aku order spghetti meatball aje, waitress yang ambil order tu salah dengar kot? Tapi tak kisahlah, sedap jugak?

 

 

IMG-20111108-01615

Yang ni pulak personal pan Pepperoni Delight pizza yang Kak Norin order. Huuuu disebabkan aku kenyang, maka tak sempat lah merasa pizza nye. Sempat rasa sikit aje, keraknya rangup weh!

 

 

IMG-20111108-01620

Aummmm!! Makan laju tak hengat, kejap aje dah habis separuh pinggan. Sedap juagk eh penne ni? Boleh order lagi lepas ni. Herherherr… Tuuuu dia pizza Kak Norin kecil-kecik jangan disangka kurang cheese! Waahaa…

 

 

IMG-20111108-01621

Tak lama lepas adegan makan laju tak hengat itu, maka licinlah pinggan spaghetti penne meatball aku tadi. Alhamdulillah kenyang! Heheee entah kenapa lah malam tu tekak aku nak spaghetti. Gedik betol lahhh…

 

Lepas makan kitorang lepak-lepak minum kejap… Then pergi Pasaraya Giant yang terletak kat basement SACC Mall ni. Bila lalu kat lobi SACC ni, terpaksa lah buat tak nampak dengan sale Elianto, padahal dalam hati ni dah geram dah dengan lipstick matte terbaru dia. Hakhakhak…

 

 

 

Lepas beli apa-apa yang patut, so masa untuk balik dan rehat. Hohooo…. So thanks for reading!

sign NISA

20 comments :

Manja (let it be my sweet name) said...

Manja pun suka spageti :)

mysara said...

wah nisa..i love spaghetti too!!
ni yg wt rasa nk cari spaghetti cpt2 ni...;)

fara said...

sedap22...

http://blogkufara.blogspot.com/2011/11/aina-rahman-beauty-contest.html

k.h.a.l.i.l.a said...

halaaa.... dh lapa dh ni... lame x makan pizza. huhu

Ujang9897 said...

owh hormon tak ok tumbuh jerawat ek...=)


kau ni mkn jer byk...tp slim river gak..sama dgn yana tu

hanabunga said...

Macam sedap je penne meatball :) nanti nak try jugaklah

norien arshad said...

naseb baek muke tengah melantak tak ad .. hahaha .. oh muke saya tengah teruk . T_T

LOCKED said...

ok kenapa timing nisa post entri pasal makan2 ni tepat sangatt??? xD ok lapar t.t

hannafauzann said...

weyhhhh jelesnyee!! nak ikut jugak! huhu

yasmin iskendar said...

sedapnya tengok nisa makan :)

.::AinulhusnA::. said...

wow! sedapnye! :)

Umie Artoqiemie said...

yum yum yummeh

Cerciter Hana Niey said...

Wah ! sedapnya... buat org lapar je... nak3.huhu

nur anis said...

adoi..tengah lapar ni memang terliur je tengok...

ir yien 9897 said...

eh2 jerawat... "yes tertegur"

keenakan makanan tu "rasa nk mkn yg sama juga"

Ibu Lala said...

sedapnya spageti. tp klw wat sendiri lg sedap sbb kuahnya lebih pekat. klw beli kuah agak cair. tapi klw dah lapar bedal aje kan...

Cik Anis said...

baru lepas mkn sepegeti jugak

Edensukonyanyi said...

kat pizza hut xsedap ah.. meh aku masakkan untuk ko nisa.. meh! haha!

MaYa MustWany said...

adess baca entry ni terus rasa macam nak call abg ngah utk buatkan spgti satu..hihihihih

Aimi Nadirah said...

spageti kat pizza hut memang sedap sangat! skrg pun tengah craving tapi xsempat lagi nak pergi . nice suggestion lepasni boleh cuba yang tu pulak:) selama ni order Spagetti Metball tu je ngeee3x

New Entry : 3 Tips Memakai Kasut Tumit Tinggi/High Heels