Thursday, October 20, 2011

Taktik laki orang menggatal dengan anak dara.

 

 

Assalamualaikum…

 

Wahhh lihatlah dunia betapa kontroversinya tajuk entry yang bakal korang baca ini. Erkkk bacakah korang? Ahhh pedulikan! AMARAN ye, entry ini merupakan entry menaip sahaja, so takde gambar untuk dijadikan bahan cuci mata mahupun bahan cercaan.

 

Aku pernah aje jumpa lelaki yang gatal dengan anak dara orang biarpun dah berkeluarga. Malah, aku pernah ada pengalaman berhadapan dengan laki orang yang tak sedar diri nih. Dan dari kejadian yang berlaku depan mata aku, aku dah boleh identify taktik biasa yang dorang guna untuk raih perhatian.

 

CheatingWifeRevenge

 

TAKTIK #1 – Open minded ala remaja giteww

Haaa ini biasa digunakan masa dorang mula-mula nak approach or nak rapatkan diri dengan anak dara bergetah uolls. Walaupun dah berkahwin, dorang akan buat macam dorang still punya jiwa yang muda remaja. So kalau borak-borak dengan para gadis dorang boleh masuk dengan dunia remaja serba huru hara. Tapi kalau nak approach perempuan dorang akan lengkapkan diri dengan pengetahuan pasal mekap, branded item, artis bla bla bla…

 

 

TAKTIK #2 – Manis mulut

Whoaaa ini bahaya! Senjata utama lah kot?? Biasanya lelaki yang dah kahwin ni, kalau nak mengorat / test market, dorang guna ayat power hidup selamber dengan para gadis. Bahaya betul! Maklumlah kita perempuan ni suka dipuji. Bila pujian melambung-lambung dah lupa dah darat di mana. So beware ye girls?

 

 

TAKTIK #3 – Cerita sedih

Ni biasanya dilakukan bila sang buaya darat berjaya ajak si gadis keluar berduaan. Mulalah keluar kisah anak-anak. Kisah pasal anak-anak mesti kisah yang ceria meria aje, takpun tunjuk gambar anak-anak comelsss. Lepas tu sikit-sikit dia selitkan kisah sedih dia dengan bini. Bini garang lah, workaholic lah, tak boleh pregnant dah la.. ehh??

 

 

TAKTIK #4 – Duit / harta benda / kesenangan

Haaaa ini paling racun! Kerana duit, kita hilang pertimbangan. Kerana duit, kita boleh hilang perikemanusiaan. Kerana duit, manusia boleh lupa ALLAH! Astaghfirullah…. Moga kita kembali sedar.. Kalau kita susah macam mana sekalipun, janganlah terpedaya jika dicurahkan dengan segala harta benda. Semua tu sementara aje. Rezeki Allah ada di mana-mana…

 

 

 

*           *              *              *               *

 

 

Huuuu sampai sini aje lah ye.. Malas dah aku taip banyak-banyak. Kang lama-lama blog aku boleh tukar nama jadi SAYA MALAS MENAIP! Haaaa kejadah??? Huuu aku berkongsi kisah di atas ni bukan lah untuk memalukan atau point finger terhadap mana-mana individu… Aku cuma share this supaya girls di luar sana jangan terpedaya dengan janji manis lelaki yang bergelar suami orang!

 

Tapi pada yang memang menggatal dengan laki orang tu, sendiri mau ingat la.. Jangan nanti kena serang dengan si bini pakai kapak baru nak menyesal wuu… Lagipun tak baik tau bercengkerama dengan suami orang! Haishhh… Okaylah.. aku tulis entry ni secara neutral ye. Siapa yang cerca maki aku, silakan. Aku senyum aje. Aku dah kata, aku tulis benda ni dari perspektif aku.

 

 

 

Oke bai.

sign NISA

28 comments :

ila said...

kk nisya mesti bnyk pgalaman.
heee

Lyeanna Wana said...

HAHA. betol tuh. Dua2 kena pandai2 jge diri

Marianne Aurelia said...

buaya darat x tahu berenang..mengayat tahu

syaidatie nurdilla said...

Betulah tu nisa.. skrg ni laki org kemain x sedar diri.. Dyla pon ada mgalaman n rasa rimas.. dah ada ank bini dekat rumah.. nak dok gatal tepon2 org lagi.. lemas nyerrrr.. euuu

❤ eyeme ❤ said...

rasanye mmg betul semua tu sbb:
one of my freinds sume kos sara hidup dia plus alat mekap mac dia, skandal yg bg. sewa rumah pun ditanggung. uh,syoknye hidup..yg sengsara wife org tu..tgh berpantang 2,3 ari pun laki sdp dok menggatal dgn awek muda. ape kes..xkn la wife x bahagiakan dia lgsg kan..kalau x, xdela anak tu..hihi..

Tulus Sweet said...

yg peliknya kalau cakap single anak dara ni caya pulak tu.hurmmm

Ardini Humaira said...

kalo ado yg rasa ada guna taktik2 ni cepat blah jgn tunggu lama2 hehe

Ujang9897 said...

nisa saya tgk awk ni mcm artis la...,


*manis tak ayat aku

fara said...

mmmmm...kite bom je ni orang..hhhahahhaha

Snazzy Naz said...

haahhh! betul kata nisa, naz pun pnh terkena ngn guy yg gatal camni, taktik ke 3 mmg senjata depa jgak. mula2 yerla, psl anak..keluarga, pastu mula melarat merapu semua.

p.s : haha, SAYA MALAS MENAIP kang sama plak ngn blog bf naz, RIZAL BLOG MALAS. hehehe

^mISz MatAHarIEy^ said...

hurm.. nk komen..
pernah alami situasi dimana bercinta dengan suami orang gak..
tapi alhamdullilah.. now dah sedar diri.. ngeee..
btw.. for advice tuk saper yg baca..
before nk syg org tuh.. siasat dulu.. dyer dah kahwin ker blom.. bila ddah sayang.. nak tinggal.. sakit wo!!!!!!!

peep said...

saya bukan laki org :)

ihsan_huhu said...

nasib baik aku bukan laki orang. selamat.

CiK GorGeouS ! said...

biaseLah tu...LeLaki kan..Life begins at fourty and one wiLL never enough...yg pmpn nie pLak kene Lah berjaga2 Lebih...tak payah nak gedik sangat Layan Laki orang =)

.:pRincEsSGiLaxLovE:. said...

wah...sye pnh mgalaminya... huhu.. tp bersayang2 dgn ex-husbnd org..smua nyer btol la...

Aziemah A's said...

ya ya ya . memang betul pun ! erkk . yg lelaki nye gatal sebab konon-2 bini garang sgt. biasalah , kalau dengan bukan muhrim tu , semua best . dosa tak payah ckp ahh . haih . pelik-pelik.

Anonymous said...

janji bukan setakat mahu main cinta je. yang penting cukup syarat, ada kebenaran isteri, hidup boleh tenteram, aman, ceria, bahagia, cara beragama dan rukun damai. nak kata orang bujang, kadang2 dia setakat untuk berseronok aje, macam pampers jadinya, pakai buang. kurang nak bertangungjawab. tapi ini perspektif saya la, apapun, semuanya jodoh datang dari tuhan.

Anonymous said...

aah?

Bluewendy said...

uh.....tak sedar diri tol llki laki org nih..=.=' tak kesian kat anak bini kat umah ke?

♥NuR SyAFiQah♥ said...

aku tgh praktikal ni pon penah kena macam tu..tapi kalau dilayan mmg makin naik minyak la laki org tu..so aku memang buat bodo je kalau dorg panggil2 aku..grrrr not my taste la laki org ni -,-

Fitri Senin said...

Mmg bgs juga cik nisa ni menjadi idola kpd ank2 muda. From ur blog nisa blh bg idea dan nasihat. Good job girl :)

izzie izzam said...

wah! stuju sngat dgn entry nih sis..ehe! sbb adew pngalaman jgk..:) but2 bkn sye yg gatai dgn die..huhu..

MaYa MustWany said...

betul2 ,mas pernah de pengalaman 3x kawan laki org. konon putus tunang/bujang,alih2 anak da 3org.wife yg tggung.gilo eh..nasib baik la wife mereka memang tahu perangai suami playboya..(nasib baik tak kene maki..)~now kene hati2 laki orang rmai nmpak mcm org bujang.

zalin onceitalk said...

hope anak dara x cepat tergoda dengan laki orang..haha..

eira_rose said...

menarik..menarik..ehehe :)

.:pRincEsSGiLaxLovE:. said...

hahaha...ape pown x leh... sy lak, siap kne serang ngn ex-wfe boy tu. mcm la sy hdap sngt ngn bekas laki dy. xkn la sy nk kwen ngn lelaki yg pemalas, kasanova mcm lki dy ..ank2 dy plk,mata duitan mcm mak dia... huhu~~~ so, semua kne hati2 .. jgn trpdya ngn lelaki mlut manis ok..

yong said...

mesti dah selalu kena kan?kan?kan? hahahaha

Anonymous said...

Bahaya jugak lelaki miang !!!hahahaha