Sunday, October 9, 2011

Sweet day with sweet people!


Assalamualaikum semua...



Aku baru aje lepas membelek-belek laman web sebuah IPTA ni haaa... Hmmm IPTA mana? Biarlah rahsia herherr... InsyaAllah I will try my best for this final semester, sebab nak apply fpr IPTA untuk sambung degree. Pray for me yea??? Okay jom sambung ke matlamat asal...



Hari ni one of the best memories lah kan. Amboi ayat tak menahan! Herherrr... maklumlah lepas event D.U.K.U.N.G,barulah berpeluang balik mengubat kerinduan kat tanah tumpah kelahiran ye tak. Hohoo sebab lepas ni mau nye tak boleh balik sampai habis final exam!



Hari ni aku keluar dengan Iqah dan juga Hani, my schoolmates masa kat sekolah menengah dulu. Heee kami ada projek rahsia. Projek apa? Shhh mana boleh bagitahu. Girls only. Ahakss...




Okay ini bajet muka licin habes, padahal kat dahi tu muncul seketul jerawat gara-gara hormon tengah tak stabil! Huuu makan editing aku lebihkan sikit kat bahagian dahi. And oh ya! I love my stripey dress today! Will update about the dress esok!





This is my honey, Hani. Ahaksss... hari ni menyerlah sikit keayuan setelah aku tenyeh-tenyeh muka beliau dengan segala alat mekap aku ada. Ohooo kerana beliau ni pemalu kenalah pakai speck besar untuk sorok muka awwww...





And this is Iqah... my bestie dari sekolah menengah lagi. Hohooo... Dia ni mula-mula taknak makan nasi kat rumah aku, bila mak aku pelawa aje, terus ternganga tengok sambal belacan, ulam, gulai tempoyak ikan patin atas meja. Ahahaa.... 





Lepas aku pergi beli blender mak aku (hakhakk) aku ajak la kengkawan aku minum kat e-Station kegemaran aku. Hohoo sejak ada sushi bar dalam cafe ni, makin aku suka laa lepak sini. Macam biasa aku order honey jasmine tea (kiri), order air ape entah tak ingat namalah untuk Hani, dan Iqah order Moon Glow (kanan).





Taraaa.. keinginan anak tekak terhadap sushi kegemaran aku sudah pun dilunaskan! Ouhh thank you so much e-Station sebab ada sushi bar! Aku tengok para pelanggan pun menyambut baik feature terbaru cafe ni, sebab ramai jugak order sushi? Hikhikk...





Jeng jenggg feeling sesangat makan sushi pakai chopstick okayh? Konon-konon kat Jepun lah tu. Sebab aku tak pernah pergi Jepun dan tak mampu pun nak ke sana pun. InsyaAllah nanti aku dah kerja, banyak duit, aku bawak mak abah aku pergi Jepun sekali eh? Amin....





Hikhikk mereka pun nak feeling-feeling makan sushi dengan chosptick. Errr kitorang tak surelah cara pegang chopstick tu betul ke tak? Wuwuwuu tibai aje lahh.. Hohooo...






Lepas lepak-lepak, legakan kehausan anak tekak, melantak sushi, kitorang mulakan penjelajahan ke kedai-kedai bundle. Yup! Kedai bundle! Ohooo tak perlu malu untuk aku mengaku bahawa kadang-kala aku juga beli seluar jeans dari bundle! Sebab ada masanya, kalau kita cari betul-betul kita akan dapat seluar yang berkualiti, masih elok,yang penting harga murah!!!



Hoooo lepas tu kitorang pergi jalan-jalan cuci mata, grab some cardigan and blouse kat pasaraya.. Then balik sebab dah nak pukul 7pm. Huuu best hari ni! It was a total girls day out! Tapi kalau Noramira ada sekali kan best. Wuwuuuu.. Miss her...



Takpelah.. maybe lepas ni aku nak tunggu dorang pulak turun Shah Alam, boleh aku pulak bawak dorang jalan-jalan Weeheee .... Okaylah, thanks a lot kat Hani dengan Iqah sebab sudi luangkan masa dengan aku. You guys were totally made my day, mmuuahh!!




NISA KAY.

21 comments :

ihsan_huhu said...

airasia kan dh ade p jepon, xpon kawen je dgn org kaye jepon tuh. tiap2 taun boleh balik kampong

cheqwa said...

dress dari mana kak nisa?cepat updet! hehehehe

sab said...

bile nk detim dgn sab pulok? hihi

DanieL AdiE said...

Erk..x geti sgt mkn sushi..

Nisa, jemput Join contest adie..huhu

Zetty Ilham said...

Hyep kak nisa cute , jom join segmen kat blog saye nak tak ? Gegurl2 mesti suke pnye lah . I hope kak nisa join segmen mudah giler ni kay ? Love chuuuuu

link segmen:http://ety-funky-lady.blogspot.com

sarah mohamad said...

e station tu dekat mana nisa? kalau best, boleh jugak nak try hehehehe

starzieti said...

rafiqah kawan kite mase at poli. muke die cam song hye kyo kan kan. :D

lavenderlover said...

teringin nk pi jepun n korea gak! haha..=)

Lelaki Ini said...

alalala..
cumel2 semuanya!

Izyan Masri said...

AMBOI KEMAIN SERONOK MAKAN.JELES NI HAAA T_T

sYafIk-wAy said...

gulai tempoyak ikan patin ??? what the delicious food from pahang , muahahaha . best !

MaYa MustWany said...

comelnya..
besar cermin mata dari muka..he2

AHMAD AFIQ said...

e-station kat mana, jual sushi jer ker

MOYAlisa said...

estation ada sushi bar ? oke kne try ni . hee

Anonymous said...

e-station tu kt mana kt kak nisa?mcm best je tmpt dia.

hazwani said...

nisa ni umor berapa ek..??

hazwani said...

nisa ni umor berapa ek..??

Omar said...

Bagus-bagus, awal lagi tengok website IPTA..perancangan awal tu penting untuk masa depan...

agak-agak, masuk program apa nanti?

JAI said...

Off Topix - Salammm tompang lalu Pokcik jejai nak lalu...miahahaha

Miraro said...

Jeles tengok air, cam sodapp ;)

faa.rosli said...

e-station je laa tempat yg agak best...huhuhuhuhuhu

skunk ni kat e-station laa nie...