Saturday, October 8, 2011

Love is in the air


Assalamualaikum semua...


Hari ni aku balik Pahang yeayy! Perjalanan bermula dari KTM Padang Jawa, kemudian di KL Sentral, KL Sentral Monorail, bas ke Bentong dan akhir sekali balik dengan abah.Yuhuuu Temerloh here I come! Rindu nak balik meyh. Dek kerana event dah habis, maka lapang sikit hati ni nak balik kampung hohoo!!



Yuhuuuu hari ni travel balik pakai baju kurung dan tudung bawal yeaww.. Aku naik bas ke Bentong sebab sepatutnya aku pergi kenduri doa selamat di rumah Paklong aku. Tapi aku sampai lambat, ramai dah balik. Tapi alang-alang aku dah sampai kat Bentong, baik aku singgah jumpa Paklong aku. Minta beliau doakan aku dapat masuk IPTA untuk degree nanti hikhikk...




Yang paling penting jumpa si demok okayh~ Excited punya pasal aku tanpa segan silu peluk-peluk beliau dalam pasaraya hohohooo... 




Balik dari Bentong, kitorang rehat kat rumah nenek. Masa on the way balik, kitorang singgah di gerai yang agak popular kat Temerloh. Aku tak tahu apa nama warung tuh tapi yang aku tahu warung tu dikenali dengan nama Mee Zainal. 




Abah aku tak shave tak hensem ah. Kalau abah aku shave ramai cakap abah aku nampak muda dari umur sebenar. Awww kembang idong abah aku baca neh. Kehkehkeh.





Haus weh! Jom minummmm.





Adik aku yang dua orang tu makan nasi goreng biasa aje. Tapi nasi goreng biasa dia ni letak daging wohh. Sedap walaupun kosong aje.





Mihum goreng dia nampak macam banyak sangat kicapnye tapi sedap woh~





Mi sup! Sedap okayhhh... Lepas licinkan sepinggan mee goreng aku, aku tibai mi sup sikit. Nak makan banyak tak boleh. Mak aku saja je order extra sebab nak kasi semua orang rasa sorang sikit.






See? Kitorang bertiga semua order mi goreng. Mak aku pun. Hohohooo..So, kesimpulannya korang kenalah rasa dulu mi goreng ni. Sedap, tebal pulak tu mi dia. Huhuuu.... Kenyang weh.. ALHAMDULILLAH...






Tengok muka aku dengan mak aku. Sebab ada kawan aku cakap muka aku macam muka mak aku? Huhuu aku pun tak tahulah. Hohoo...



Okay lah, malas dah nak taip banyak. Sebab aku rasa aku dah taip banyak jugak lah kot? Hari ni aku update blog guna blogger.com aje, tak guna Windows Live Writer, sebab aku guna laptop adik aku. Bau kedai lagi. Ahaks.. over nye aku. Okaylah. Thanks for reading. Bye bye.




Nisa Kay.

32 comments :

Amirah Adnan said...

mcm best je mee tuh.. gulp! terliuqqq

~awa~ said...

temerloh. lame juga tak balek sane...=(. so, how's there.? da ade cinema x.? hehe

Umie Artoqiemie said...

bahagian mata sama ngan mak.

lynda said...

nampak ayu je muka nisa..

joegrimjow said...

abah nak tambah berat contact joegrimjow okeh. hehe

nurdani said...

la...temerloh..
em kalau dengan felda purun tu dekat tak?hehe

~naddy~ said...

tgh lapa neh,,, grr.. sedappnyee tgkk... :))

Nurul dot..dot..dot said...

bleh la try laen kali..kat mana kedai mee tu nisa?

Muna rahimah said...

kak nisaaa comey ! :)

FatihaMedan said...

pakai tudung bawal pun masih lawa :>

GnieSyazni said...

hehe dlm gambar kat atas tgk muka nisa lagi mirip abah nisa =)

FarhanahAdzlan said...

terliurr tengok pic2 mkanan tu..hehehe^_^

Tulus Sweet said...

mee hun goreng!!!

starzieti said...

bestnye dpt balik tmerloh...

sYafIk-wAy said...

wahhh balik kampung . untunggg la . hehe

❤ eyeme ❤ said...

auwww.jelesnye tgk dia dpt balik tmrloh..kem salam same org temerloh..ckp kt depa mngu depan anak perantauan ni balik okeyh (bajet glemer kan? ahaks!)

❤ eyeme ❤ said...

auwww.jelesnye tgk dia dpt balik tmrloh..kem salam same org temerloh..ckp kt depa mngu depan anak perantauan ni balik okeyh (bajet glemer kan? ahaks!)

DanieL AdiE said...

eh..lain la nisa pakai tudung mcm tu,,huhu

Areliff said...

sedap la mee tu..terliur je tengok :)

mishnurlin said...

macam best je mi sup tu.. :) yummy yummy

Miss Nadya said...

terliur tengok mi hun sup..:(

nad pon nk g temerloh jap lagi

EZAN IDMA said...

wah nt bleh blnje ikan patin :p

Izyan Masri said...

AAH.MEMANG LEBIH KURANG DENGAN MUKA MAK XD

Fara E's said...

Comel jep ;D

ihsan_huhu said...

lg cun dr mak ko la

FiM here! said...

ala lapaq pulak tengok entry nie.

I-k2 IsT said...

serius suka tngk pic2 akak . nice :)

iPai said...

nisa !!!!!!!!!!!!!!!!


(saje je)

Paris Lipton said...

comel mak!! tehee

Syuhada Nur Ekhwan said...

comel la dea :)

Syuhada Nur Ekhwan said...

comel la dea :)

faa.rosli said...

weh koi share entry aok ni kat FB..xpe kan?hehehe