Saturday, October 8, 2011

Love is in the air


Assalamualaikum semua...


Hari ni aku balik Pahang yeayy! Perjalanan bermula dari KTM Padang Jawa, kemudian di KL Sentral, KL Sentral Monorail, bas ke Bentong dan akhir sekali balik dengan abah.Yuhuuu Temerloh here I come! Rindu nak balik meyh. Dek kerana event dah habis, maka lapang sikit hati ni nak balik kampung hohoo!!



Yuhuuuu hari ni travel balik pakai baju kurung dan tudung bawal yeaww.. Aku naik bas ke Bentong sebab sepatutnya aku pergi kenduri doa selamat di rumah Paklong aku. Tapi aku sampai lambat, ramai dah balik. Tapi alang-alang aku dah sampai kat Bentong, baik aku singgah jumpa Paklong aku. Minta beliau doakan aku dapat masuk IPTA untuk degree nanti hikhikk...




Yang paling penting jumpa si demok okayh~ Excited punya pasal aku tanpa segan silu peluk-peluk beliau dalam pasaraya hohohooo... 




Balik dari Bentong, kitorang rehat kat rumah nenek. Masa on the way balik, kitorang singgah di gerai yang agak popular kat Temerloh. Aku tak tahu apa nama warung tuh tapi yang aku tahu warung tu dikenali dengan nama Mee Zainal. 




Abah aku tak shave tak hensem ah. Kalau abah aku shave ramai cakap abah aku nampak muda dari umur sebenar. Awww kembang idong abah aku baca neh. Kehkehkeh.





Haus weh! Jom minummmm.





Adik aku yang dua orang tu makan nasi goreng biasa aje. Tapi nasi goreng biasa dia ni letak daging wohh. Sedap walaupun kosong aje.





Mihum goreng dia nampak macam banyak sangat kicapnye tapi sedap woh~





Mi sup! Sedap okayhhh... Lepas licinkan sepinggan mee goreng aku, aku tibai mi sup sikit. Nak makan banyak tak boleh. Mak aku saja je order extra sebab nak kasi semua orang rasa sorang sikit.






See? Kitorang bertiga semua order mi goreng. Mak aku pun. Hohohooo..So, kesimpulannya korang kenalah rasa dulu mi goreng ni. Sedap, tebal pulak tu mi dia. Huhuuu.... Kenyang weh.. ALHAMDULILLAH...






Tengok muka aku dengan mak aku. Sebab ada kawan aku cakap muka aku macam muka mak aku? Huhuu aku pun tak tahulah. Hohoo...



Okay lah, malas dah nak taip banyak. Sebab aku rasa aku dah taip banyak jugak lah kot? Hari ni aku update blog guna blogger.com aje, tak guna Windows Live Writer, sebab aku guna laptop adik aku. Bau kedai lagi. Ahaks.. over nye aku. Okaylah. Thanks for reading. Bye bye.




Nisa Kay.

32 comments:

  1. mcm best je mee tuh.. gulp! terliuqqq

    ReplyDelete
  2. temerloh. lame juga tak balek sane...=(. so, how's there.? da ade cinema x.? hehe

    ReplyDelete
  3. abah nak tambah berat contact joegrimjow okeh. hehe

    ReplyDelete
  4. la...temerloh..
    em kalau dengan felda purun tu dekat tak?hehe

    ReplyDelete
  5. tgh lapa neh,,, grr.. sedappnyee tgkk... :))

    ReplyDelete
  6. bleh la try laen kali..kat mana kedai mee tu nisa?

    ReplyDelete
  7. pakai tudung bawal pun masih lawa :>

    ReplyDelete
  8. hehe dlm gambar kat atas tgk muka nisa lagi mirip abah nisa =)

    ReplyDelete
  9. terliurr tengok pic2 mkanan tu..hehehe^_^

    ReplyDelete
  10. wahhh balik kampung . untunggg la . hehe

    ReplyDelete
  11. auwww.jelesnye tgk dia dpt balik tmrloh..kem salam same org temerloh..ckp kt depa mngu depan anak perantauan ni balik okeyh (bajet glemer kan? ahaks!)

    ReplyDelete
  12. auwww.jelesnye tgk dia dpt balik tmrloh..kem salam same org temerloh..ckp kt depa mngu depan anak perantauan ni balik okeyh (bajet glemer kan? ahaks!)

    ReplyDelete
  13. eh..lain la nisa pakai tudung mcm tu,,huhu

    ReplyDelete
  14. sedap la mee tu..terliur je tengok :)

    ReplyDelete
  15. macam best je mi sup tu.. :) yummy yummy

    ReplyDelete
  16. terliur tengok mi hun sup..:(

    nad pon nk g temerloh jap lagi

    ReplyDelete
  17. wah nt bleh blnje ikan patin :p

    ReplyDelete
  18. AAH.MEMANG LEBIH KURANG DENGAN MUKA MAK XD

    ReplyDelete
  19. ala lapaq pulak tengok entry nie.

    ReplyDelete
  20. serius suka tngk pic2 akak . nice :)

    ReplyDelete
  21. nisa !!!!!!!!!!!!!!!!


    (saje je)

    ReplyDelete
  22. weh koi share entry aok ni kat FB..xpe kan?hehehe

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay