Wednesday, November 2, 2011

Kisah aku, buku, dan… iPad 2 ???

 

Assalamualaikum semua…
 

 

Huuu semalam aku, Lela, Iejam, El dan juga adik Fana (erkk adik lah sangat) keluar makan. Lepas tu entah siapa yang sebut nak karaoke, aku pun laju aje setuju. Hohoo. Lepas karaoke, El teman aku ke SACC Mall. Niat di hati nak cari novel remaja untuk adik aku.
 
 
 
IMG-20111011-01297
 
Kalau tanya pendapat aku lah, aku rekemenkan novel-novel remaja keluaran PTS. Kenapa? Pertama, sebab cover novelnya berwarna-warni dan sangat menarik perhatian, terutamanya budak-budak sekolah. Kedua, jalan cerita novelnya yang agak ringan dan sesuai dibaca dari peringkat umur yang umuda. So, aku memang lebih suka belikan novel-novel remaja dari PTS untuk adik-adik aku.
 
 
 
 
 
IMG_7884
 
Tiba-tiba ada satu icon kecik kat cover novel yang menarik perhatian aku. Korang tengok betul-betul, icon PERADUAN BONGKAR KOD RAHSIA nih.. Woahhh baru aku dapat tahu sekarang PTS ada buat contest. Hadiah utama nya… jeng jeng jeng…
 
 
 
 
IMG_0643
 
Yeahh hadiah utamanya iPad 2!! Sila ternganga ramai-ramai sekarang! Kalau tak menang iPad pun, korang masih boleh bertanding untuk merebut Samsung Galaxy Ace, tak pun iPod Touch! Wahhh bertambah-tambah ternganga aku dibuatnya!
 
 
 
Okay, I am so excited about the prizes offered by PTS! Jom aku share dengan korang macam mana nak join contest hebat nih!
 
 
 
 
IMG_7883
 
1) Mula-mula, beli buku novel remaja terbitan PTS. Pastikan buku tu ada logo rasmi Peraduan BONGKAR KOD RAHSIA.
 
 
 
 
 
ps1
 
2) Lepas tu ramai-ramai terjah website peraduan.pts.com.my untuk mendaftar.
 
 
 
 
 
ps2
 
Di website tu nanti ada button-button macam kat atas ni. Tekan DAPATKAN BUKU tu untuk lihat senarai buku yang ada logo rasmi Peraduan BONGKAR KOD RAHSIA. Untuk daftar pulak, korang kena ada akaun facebook okay.
 
 
 
 
 
jadual
 
Untuk menang iPad 2 dengan senang sangat sangat, korang cuma perlu masuk peraduan ni sekurang-kurangnya 8 pusingan daripada 12 pusingan seperti yang terteradalam jadual. Jadi mari cepattttt, masih sempat lagi nak kejar 8 minggu tuu..
 
 
 
 
 
IMG_7881
 
Jadi apa tercengang lagi depan skrin komputer tu? Pergi kedai buku cepat! Pergi rembat buku-buku PTS. Saya sudah ada buku PTS jadi saya join dulu la ya.. Jangan Marah :)
 
 
 
 
 
Jadikan membaca budaya kita, pilihlah buku keluaran PTS!
 
sign NISA

26 comments :

itamrazali said...

Eeeeiiii..canteknya awak..

Ash Kyouhei said...

good luck kak nisa :)
wish u good luck ^__^b

Nafisah Ruslan said...

dah lama xbaca buku
tapi saya suka aman wan.. hehe

Are_Rull said...

whoa!!syok tu hadiah2 y ditawarkan =p

SoLy SoLicious said...

menang nnti, jgn lupe kongsi ipad ye..hee

LIYANA MASTURA said...

bestnye dapat menang ipad tuu:p

singgah blog kite: http://annalee-leeanna.blogspot.com

Suzaira said...

macam siyok je bunyi ~ nak terai jugak . hahaha ! #nyebok =D

izyantyPersonalTaste said...

hadiah dia best...

http://izyanty.blogspot.com/2011/10/review-veil-nikah-batch-1.html

~kuyam~ said...

hahaha,nisa lajunya.beli utk adik ke utk diri sendiri?pun bolleyhh kan?;p

Anonymous said...

1st time sampai sini..

http://abangensem.com

Eyriqazz said...

IPAD 2 memang best..tapi part nak baca buku tu fail skit...novel2 wifey kat rumah ni banyak yang masih berbalut cantik....

ainaamy said...

kantoi aku mahu saiz XL ni mesti kak nisa yang baca kan ? keh3

kaizenshinobi said...

hamboih~ saya tak minat membaca... hahaha

Mrs | Mr. AniK said...

nk cari buku ustaz azhar idru by PTS jgk kot..

well,,kamu cumey la :)

http://incikanik.blogspot.com/

Nyamuk Terbang said...

berat pulak kaki nk langkah kedai buku sejak cuti nie

onie said...

good luck :D

Nisa Kay said...

@itamrazali

ahahha
yeke?
alhamdulillah.. thanks...

Nisa Kay said...

@Ash Kyouhei

thank u very much!

Nisa Kay said...

@Nafisah Ruslan

heeee
jom laaa beli novel remaja PTS :)

alexa yussida said...

skrg hadiah smua nak high2..aritu uni aku buat games dan 1st adiah lucky draw adalah ipad2..sayangnya aku x ckup lucky!hohoho

einz said...

hahaha...da lama tak pegang buku2 PTS...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

warna warni itu adalah CERIA !!!!

*selamat menjoin laaa yeee..

Nurulbadiah Lai said...

huhu...nurul pon sukaaa sgt baca2 buku nih..

tipu.

electropopcore said...

aiseh kureng minat lak membaca novel ni uhuuu.

nurin jannati said...

wow..hebat la

nurin jannati said...

hebat la.. :)