Saturday, October 1, 2011

Aku, Dia & DSLR [Part 17] – with Creativeheart Photography

 

Assalamualaikum semua…

 

Heee rasa macam dah lama tak update pasal segmen AKU, DIA & DSLR ni. Bukan apa, aku sekarang dah last sem.. busy lah, so memang tak ada masa nak photoshoot. Hehehee… Gambar yang bakal aku share ni pun gambar lama.

 

Photoshoot ni dijalankan pada Ramadhan yang lalu. Tarikhnya aku dah tak ingat la pulak. Kebetulan photographer Syam Creativeheart ada berdekatan Putrajaya, so kitorang decide nak buat photoshoot di sana. Hehee.. Lokasi photoshoot ialah Taman Botani Putrajaya.

 

 

294070_206715592717549_113163178739458_513995_520486_n

Gambar ni warm up duluu. Hekhekk.. tak tahu nak posing macam mana dah ni. Maklumlah, dah agak beberapa lama aku ak photoshoot dengan photographer profesional. So agak kaku di situ yeh! Herherherr..

 

 

228830_205242682864840_113163178739458_509327_1522968_n

Yeahhh aku suka hasil editing mata by Creativeheart ni! Memang menyerlah kat part mata. Herherherr… Lepas tu jerawat yang dok menonjol pon dia dah clean kan. Herrr thanks ye Syam!

 

 

205873_205701916152250_113163178739458_510880_668949_n

Bila nampak rumput disuruhnye aku meniarap??? Erkkk.. aku tak pernah lagi kot disuruh meniarap oleh mana-mana photographer. Kalau photoshoot sendiri boleh lah meniarap ke, tergolek-golek ke. Ahaks…

 

 

294212_205221532866955_113163178739458_509295_1474027_n

Oke memang sayew shuke sanad sanad gambar ini! Oke boleh lempang aku gara-gara bahasa melayu tidak baku! Grrr…

 

 

297654_206728492716259_113163178739458_514011_2881919_n

And the last one is… my favorite picture everrrr!!! Love this one very much! Hehehe maybe sebab nampak heels aku di situ? Ahahaaa….

 

 

Okaylah, itu je gambar aku share dengan korang, kalau korang nak tengok lagi, boleh klik di album ini. Hehehe thank you very much untk abang photographer!

 

Kalau korang berminat nak ambil Syam jadi photographer untuk modelling / wedding / family portraiture, korang boleh tengok hasil kerja Syam di sini : CREATIVEHEART PHOTOGRAPHY FANPAGE

 

Kalau korang nak belajar editing, boleh tengok tutorial kat BLOG KISAH CREATIVEHEART

28 comments :

ღ p!nk veLvet ღ said...

chanteqnyer nisa posing :)

YAYA AZURA said...

All pics so sweet...gojes!

shazmir said...

sungguh menawan..

you r so sweet..
xyz4mir.blogspot.com

syafiq said...

orang lawa, buat apa pun jadi lawa :)

fad ali said...

yee...untunglahhhh..hukhuk

izzie izzam said...

cumil lah sis nisa nih..adoi..jelesnyew..:P

LittleGurl said...

nisa comel gila!! love ur heels!

CIK JATT said...

cantiknya semua gambar. sweet jer

Fuadah Ammar said...

As salam,

Nice pose! You've got what it takes to be a model :)

fatin ツ said...

Pose yang last sekali memang cantik!

cheqwa said...

cantik kak nisa posing :D suka jugak las pic tuh ^_^

Nia Ridzwan said...

cantik gambar ;)

IEQAH said...

phewittt.amboi kemain posing ye.. pretty :)

MAYA_mustwany said...

cantik.

MAYA_mustwany said...

cantik.

MAYA_mustwany said...

cantik.

Eazy Izzuddin said...

suka !
kalau tak time ni lah kita patut jumpa...
kan3x...
heheh
xD

Zarul said...

so gojes with nice editing

creativeheart said...

:)

farah izwani said...

cantik.!

gedek! said...

agaknya kalau uncle la yang meniarap tu....

mau muntah pelangi orang!

Aishah Amira said...

wah lawa gile u sis hihik . >_<

u.m.i.e said...

cantiknya nisa :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

nisa, senyum nmpk gigi memang sgt cute! =)

reezluv said...

ini pakai 70-200 ke 85 f1.4? :D dasat gile pic tu..kemas...:D

tukang kata said...

try some natural pose.it will be nice. shawl and dress already nice but nicer if u try natural pose. *nak ajar pose x reti sangat :)* sooori. try tanye fotog yang terer2

Fienazzuki said...

nampak sgt mcm seorg gadis biasa yg sgt manis orgnya...

Nobi Zam said...

eeh!that watch.. esprit ye??
macam same je,..but mine silver.. :)
takdir menentukan segalanya..haha:)