Thursday, October 27, 2011

Aku baru nak cuba barang popular ni kot!!

 

Assalamualaikum…

 

Wahahaa apakah “barang popular” yang aku maksudkan dalam tajuk entry ni? Itu aku hold dulu ye. Barang yang aku maksudkan ni merupakan barang penjagaan muka. Ooppss! Barang ni sesuai untuk lelaki mahupun perempuan so, readers lelaki, anda boleh terus membaca… Muahahaa…

 

IMG_8220

Taraaa…. inilah “barang popular” yang aku maksudkan dalam tajuk di atas. Muahahaa… mesti ramai yang cakap “Ohhhhh barang ni ke..”… Pada pendapat aku barang ni memang fofulerr sebab ramai kot yang cakap benda ni bagus. Haaa apa function benda alah ni???

 

BIOGLO CLEAR PORE DEEP CLEANSING MASK ni adalah sejenis krim yang berwarna hitam dan melekit-lekit. Diformulasikan dari arang, ia berfungsi untuk menyerap kotoran secara mendalam, buang sel kulit mati dan bersihkan liang roma.

 

 

Picture2734

Sapu kat muka yang telah dibersihkan. See? Aku tak sapu mask ni untuk keseluruhan muka, aku target kat bahagian yang banyak blackhead whitehead aje.. Contohnya, hidung, pipi dan dagu. Dah macam orang minyak pulak aku.Herherrr…

 

 

Picture2737

Biar sampai betul-betul kering,lepas tu tarikkkkk!!! Perrgghhh memang berair jugak mata haku bila sampai part nak cabut mask ni dari muka. Tapi hasilnya… puas hati yearggghhh!!!! Bukan setakat dia tarik blackhead whitehead. Bulu roma yang halus-halus tu pun dia tarik. Pedihhh…

 

Tapi jangan pulak korang pergi sapu krim ni dekat bahagian sekeliling mata. Pedih nak cabut woooo.. dah lah kulit bahagian sekeliling mata ni lembut sikit. Tapi alhamdulillah lepas pertama kali cuba produk ni, memang tanggallah segala kotor yang ada.

 

Tapi aku tak mengalami masalah blackhead atau whitehead yang serius… So, aku guna produk ni just untuk membersihkan kulit secara mendalam. Untuk kesan optimum, boleh amalkan pakai charcoal mask ni di seluruh muka setiap minggu.

 

 

IMG_8225

P/S : Korang boleh beli produk ni kat Cosway.

 

 

 

 

sign NISA


31 comments:

  1. nnti nak cuba lah :)
    harap2 bkesan produk nii sbb mka sgtla bmsalah.

    ReplyDelete
  2. huaaa.. nak try gak nanti hehehe

    ReplyDelete
  3. produk ney yg dlm cosway tue kan?

    ReplyDelete
  4. product ni memang best..tapi tulah bila nak cabut tu yang sakit..;p

    ReplyDelete
  5. i selalu try..tapi kena tahan skit ble nak tarik tuee

    ReplyDelete
  6. prnh guna cm nie tp brand shisieduo xslp...cm best jer,nk try gak la...nt nk order...

    ReplyDelete
  7. irine mmg ada dalam stok simpanan ok! hehehe. sng gileeeee bile pakai., tp bile dah kering, komain seksa nak cabut.

    ReplyDelete
  8. Dah start pkai thun nii .
    Tak sangka kak Nisa pon pakaii hihi ^^

    ReplyDelete
  9. :) nad da lama guna produk ni...mmg brkesan sgt...terasa bersih muka lpas guna...cpt2 dptkn di pasaran :D

    ReplyDelete
  10. beli jugak benda ni, tapi xla berkesan sgt kot, rasanya dia tarik bulu roma je byk.

    pastu beli heal pharm jugak, boleh la, better drpd biore punya nose strip. =)

    ReplyDelete
  11. memang guna gak benda ni..syiok habis..memang rasa puas hati kan.tak yah nak pakai air ke apa..memang tampal kat muka terus..bab nak cabut tu,yang paling dasyat...pedih gak kalau tak biasa..tp mmg menjadilah kan..habis segala kekotoran kat muka kena tarik =D

    ReplyDelete
  12. nisa da lama ke pakai benda ni nisa??memang nampak kesan positive ea??

    ReplyDelete
  13. mcm best!
    nak lari ke cosway lah balik koje kang ni nisa..hehehe

    ReplyDelete
  14. Hai Nisa. KC pun dah cuba. Yg best abt this porduk ialah harga dia murah pastu byk whitehead yg akan tertarik bila dia kering nnt.

    ReplyDelete
  15. eh yeke. xsaket pon tarik?? huhu

    ReplyDelete
  16. woahh bagus bagus produk ni ! nanti ada masa nak p try beli la :D

    ReplyDelete
  17. ai pon guna! mmg best bila nak cabut masker tuh..hahaha.. abes smua black-white head kannn!

    ReplyDelete
  18. mahu beli. nasib baik rumah dkt dengan cosway. sape nak kirim boleh ah PM me juga. :ppp

    ReplyDelete
  19. dear..u kene tag
    http://miehisham.blogspot.com/2011/10/kena-tag-pulak-dah.html

    ReplyDelete
  20. i've once used this product . memey saket kak nak buang bla dah kering . haha

    ReplyDelete
  21. jadi memang jadi.. tapi sakit mase nak tarik tu..

    ReplyDelete
  22. nak tarik tu yg sakit tu.. terus rasa takut nak pakai.. hahaha

    ReplyDelete
  23. klu muka ada biji-biji halus kat pipi blh pakai ke?

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay