Thursday, October 27, 2011

Aku baru nak cuba barang popular ni kot!!

 

Assalamualaikum…

 

Wahahaa apakah “barang popular” yang aku maksudkan dalam tajuk entry ni? Itu aku hold dulu ye. Barang yang aku maksudkan ni merupakan barang penjagaan muka. Ooppss! Barang ni sesuai untuk lelaki mahupun perempuan so, readers lelaki, anda boleh terus membaca… Muahahaa…

 

IMG_8220

Taraaa…. inilah “barang popular” yang aku maksudkan dalam tajuk di atas. Muahahaa… mesti ramai yang cakap “Ohhhhh barang ni ke..”… Pada pendapat aku barang ni memang fofulerr sebab ramai kot yang cakap benda ni bagus. Haaa apa function benda alah ni???

 

BIOGLO CLEAR PORE DEEP CLEANSING MASK ni adalah sejenis krim yang berwarna hitam dan melekit-lekit. Diformulasikan dari arang, ia berfungsi untuk menyerap kotoran secara mendalam, buang sel kulit mati dan bersihkan liang roma.

 

 

Picture2734

Sapu kat muka yang telah dibersihkan. See? Aku tak sapu mask ni untuk keseluruhan muka, aku target kat bahagian yang banyak blackhead whitehead aje.. Contohnya, hidung, pipi dan dagu. Dah macam orang minyak pulak aku.Herherrr…

 

 

Picture2737

Biar sampai betul-betul kering,lepas tu tarikkkkk!!! Perrgghhh memang berair jugak mata haku bila sampai part nak cabut mask ni dari muka. Tapi hasilnya… puas hati yearggghhh!!!! Bukan setakat dia tarik blackhead whitehead. Bulu roma yang halus-halus tu pun dia tarik. Pedihhh…

 

Tapi jangan pulak korang pergi sapu krim ni dekat bahagian sekeliling mata. Pedih nak cabut woooo.. dah lah kulit bahagian sekeliling mata ni lembut sikit. Tapi alhamdulillah lepas pertama kali cuba produk ni, memang tanggallah segala kotor yang ada.

 

Tapi aku tak mengalami masalah blackhead atau whitehead yang serius… So, aku guna produk ni just untuk membersihkan kulit secara mendalam. Untuk kesan optimum, boleh amalkan pakai charcoal mask ni di seluruh muka setiap minggu.

 

 

IMG_8225

P/S : Korang boleh beli produk ni kat Cosway.

 

 

 

 

sign NISA

31 comments :

e4ezzati said...

nnti nak cuba lah :)
harap2 bkesan produk nii sbb mka sgtla bmsalah.

biskut chipmore said...

macam best jer..

cik Beskod said...

huaaaaaaa nak try huhu..

cik Beskod said...

huaaa.. nak try gak nanti hehehe

amy azuha said...

produk ney yg dlm cosway tue kan?

Twinx said...

product ni memang best..tapi tulah bila nak cabut tu yang sakit..;p

Twinx said...

i selalu try..tapi kena tahan skit ble nak tarik tuee

kaAka said...

prnh guna cm nie tp brand shisieduo xslp...cm best jer,nk try gak la...nt nk order...

Irine Nadia MaRceLLo said...

irine mmg ada dalam stok simpanan ok! hehehe. sng gileeeee bile pakai., tp bile dah kering, komain seksa nak cabut.

Momo Momoi Moy ! said...

Dah start pkai thun nii .
Tak sangka kak Nisa pon pakaii hihi ^^

....D.i.A.... said...

:) nad da lama guna produk ni...mmg brkesan sgt...terasa bersih muka lpas guna...cpt2 dptkn di pasaran :D

aryl said...

engat nak bagi FREE.. haha

hanis rahman said...

wah nak kena try nihh

BlueiceButterfly said...

~waa..cam ok jer..suka :)

Rozana Razali said...

beli jugak benda ni, tapi xla berkesan sgt kot, rasanya dia tarik bulu roma je byk.

pastu beli heal pharm jugak, boleh la, better drpd biore punya nose strip. =)

laskar pelangi said...

memang guna gak benda ni..syiok habis..memang rasa puas hati kan.tak yah nak pakai air ke apa..memang tampal kat muka terus..bab nak cabut tu,yang paling dasyat...pedih gak kalau tak biasa..tp mmg menjadilah kan..habis segala kekotoran kat muka kena tarik =D

kaka said...

nisa da lama ke pakai benda ni nisa??memang nampak kesan positive ea??

Cik Eka said...

mcm best!
nak lari ke cosway lah balik koje kang ni nisa..hehehe

kakchik@ella said...

Hai Nisa. KC pun dah cuba. Yg best abt this porduk ialah harga dia murah pastu byk whitehead yg akan tertarik bila dia kering nnt.

Anonymous said...

eh yeke. xsaket pon tarik?? huhu

Nur Aischa said...

woahh bagus bagus produk ni ! nanti ada masa nak p try beli la :D

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

seraamm jek nengok hehee

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

seraamm jek nengok hehee

Cik Bambam said...

ai pon guna! mmg best bila nak cabut masker tuh..hahaha.. abes smua black-white head kannn!

hanani said...

bioglo cosway..memang best ni :)

Jom baca ni :Teatime with Chatime
Jom baca ni :Menang Neutrogena Ageless Set. Yahooo!!!

Nazim Nasri said...

mahu beli. nasib baik rumah dkt dengan cosway. sape nak kirim boleh ah PM me juga. :ppp

Mie Hishamuddin said...

dear..u kene tag
http://miehisham.blogspot.com/2011/10/kena-tag-pulak-dah.html

Ainn Rahman said...

i've once used this product . memey saket kak nak buang bla dah kering . haha

Cik Akmal said...

jadi memang jadi.. tapi sakit mase nak tarik tu..

Nafisah Ruslan said...

nak tarik tu yg sakit tu.. terus rasa takut nak pakai.. hahaha

daniah qistina said...

klu muka ada biji-biji halus kat pipi blh pakai ke?