Wednesday, September 7, 2011

Sedaplah suaranya…

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua…

 

Pagi ni aku bangun pagi dengan keadaan diri yang tidak sihat… Pening kepala, tekak rasa perit, badan sakit-sakit (maybe sebab tidur atas lantai). Rasa macam nak demam pun ada.. Tapi hari ni ade meeting kejap lagi dan kelas 5 jam straight!

 

Aku malas nak layankan rasa kurang sihat aku ni. So meeting and class nak pergi jugak! Sedang aku chat ngan kawan aku di IM facebook, dia kenalkan aku pada seorang mamat di Youtube.

 

Apa pendapat korang??? Aku rasa suara dia sedap lorh nyanyi lagu ni. Tengok muka jambu dia aku dah boleh agak laa mamat ni lagi muda dari aku. Hohoo… Ehhh lupa nak kenalkan korang dengan mamat ni. Nama dia HAFIZ ZAINAL.

 

 

Capture

With You (Chris Brown) - cover by Hafiz Zainal

 

Lagu ni pon best dia nyanyi. Pronunciation dia okay lah.. Ada sesetengah orang tu kalau nyanyi lagu English, kita boleh tahu pronunciation dia bagus ke tak. Tapi budak Hafiz ni kira okay lah bawak lagu English. Nice!

 

we

Through The Rain (Mariah Carey) - cover by Hafiz Zainal

 

Haaa tengok tuh! Cover lagu Mariah Carey pon boleh. Best lah! Dah lah aku pun minat Mariah Carey okayyy!!! Bila aku tengok channel beliau, aku rasa dia minat Anuar Zain dengan Mariah Carey lah. Sebab banyak lagu dari kedua-dua penyanyi ni yang dia cover.

 

Okay.. tu aje lah aku nak share dengan korang. Kalau nak kenal Hafiz Zainal, leh klik link-link kat bawah ni :

YouTube channel Hafiz Zainal

Blog Hafiz Zainal

 

 

 

Thanks for reading!

sign NISA

19 comments :

Izyan Masri said...

BUDAK PASUM NI.SEBAYA DENGAN YAN ;)

Iejam Hosen said...

iejam hosen yg kenalkan :p

Kaio said...

wahh. nice.... :)

http://www.kaio.my

[fArAh aLiAs] said...

i like! da la comel. ngeee .. [ulat bulu da nak naek daun nih]

[k]o{q}i[n] said...

sore aku sedap, ko xnk dgr ke..?? wat review skali.. muahahaha

[ h a f i z ] said...

nisa,,, thanks a lot :D
such an honour :)

Anonymous said...

Superb... Love to read ur blog

alyrds said...

miming jer kan?!!!.... hoho~

joegrimjow said...

hampeh!!!!

joegrimjow said...

tertipu

saharinasaharudin said...

get well soon nisa gojes :)

liya alia said...

wah hensem *gatal*
kalau muda dari nisa means muda dari saya la jugak. melepas.. kahkahkah

Nisa Kay said...

@alyrds

NO HE IS NOTTT..

Nisa Kay said...

@joegrimjow

apa yg tertipu???

nana said...

i pn mula2 ingat dia miming..sbb yg lagu sedetik lebih tu sjibik cm suara anuar zain time mmula dgr..tp tu mmg suara dia bila dgr smpai habis n bila dgr lagu2 lain..hehe..love it..suara hafiz sgt sdappp <3

Myka Vee ♥ said...

suara dia pun macam anuar zain sikit.
gara-gara tengok video dia dekat youtube, nak update blog pun tergendala :)

dayapp said...

xla..hafiz xmiming..mmg dia yg nyanyi lagu tu..:)

wani ezryl * said...

singgah jalan2 sekejap ^^v

mahirahmahmood said...

kenal die..dak asasi UM..mmg pndai nyanyi..sllu jd pnyanyi dlm event2 kolej kt UM..