Saturday, September 10, 2011

Sampainya hati….. bapak sendiri pun dibuang-buang !!!

 

Assalamualaikum semua…

 

Fuhhh penatnye hari ni sampai blog pun tak ber-update! Huuu kemainnye meeting dan buat assignment dari pagi sampai petang! Petangnya pulak aku dan beberapa kawan aku pergi i-City, join majlis aidilfitri Menteri Besar Selangor.

 

Alaa.. cerita pasal tu lain kali lah ye… Benda-benda lain pun aku tak menyempat nak update. Huahuahuaaa…. Okaylah.. lets get back to this entry’s title… SAMPAINYA HATI…??? Apa yang sampai hati ek???

 

Capture

 

YA ALLAH… Sampainya hati seorang anak buang bapak dia sendiri!!! Berita ni aku baca kat website Harian Metro. Aku tengok gambar pakcik kat atas tu pun dah bergenang air mata..

 

Daripada berita yang aku baca, pakcik kat atas ni bersusah payah nak pergi jumpa anak dia untuk sambut raya.. Lepas tu anak dia ni suruh orang pergi tinggalkan bapak dia kat tepi masjid, dah tu duit sumbangan orang ramai untuk bapak dia, habis dia kebas! MasyaAllah… ade lagi orang macam ni???

 

Sedihnya baca berita ni.. patutnya anak-anak lah yang balik kampung jumpa mak ayah untuk beraya, ini tidakkk! Bapaknya pulak susah payah datang jumpa anak dia, alih-alih dibuang! MasyaAllah…

 

Diharap kita semua tidak menjadi anak derhaka sebegini ya. Ingatlah mak ayah kita yang dah besarkan kita, jaga kita… Jangan derhaka ye.. Ini peringatan untuk diri sendiri jugak sebab aku ni pun nakal bukan main!

 

Nak baca berita selanjutnya, korang klik lah pada gambar di atas. Thanks!

 

 

 

P/S : Dulu buang-buang anak, sekarang buang-buang bapak!!! MasyaAllah…

 

sign NISA

29 comments :

IEQAH said...

Masyallah.
semoga kita tak tergolong dari kalangan ini :)

Hasyaidzni Izzaty said...

ishh apa nak jadi sehh anak dia ni. takde hati perut -____-

Miss Kagimoto said...

kejam nye..sakit hati tgk ank2 yg tak tau menghargai mak ayah ni.. :(

H.J said...

doa sesangat tak jadi anak macam dalam paper tu

Muhamad Syafiq said...

dah akhir zaman ..

al_hakim said...

kejam..

Abang Suara said...

sedihhh

p:s mencari shoutbox

~naddy~ said...

sedihnye. kesian kat bapak dye tu. -_-

Ayie Nano said...

kalaula aku kaya......hmm...aku amik dia jd mcm bapak aku....namun apakn dayaku...[sob..sob...]
:((((((((

a little less conversation said...

sok lusa bila si anak dah jd bapa, mgkn balasannya sama atau lebih teruk

Ibnumusa El-Muhammady said...

Betul tu.. Jauhkanlah kami semua dari bersikap sedemikian

miss inna said...

sedih nya bila baca berita pasal nie...dorang xde rasa kasih syg langsung ke kat bapak tu..dah la da tua2..eish!

cik Nemo said...

Stupidnya la siapa yang membuang tuh.

Anonymous said...

Zalim !

Tulus Sweet said...

tunggulah karma pada si anak....

Fendy said...

mcm ni la anak xkenang budi...

remajamaniss said...

tak faham betoll lah kenapa ade aje org camnih kan ? huh ! takde hati perot n tak takot dosaaa ke ape ! haish~ , :'(

Cik Jaja Sahaje said...

dunia dh nak kiamat dh ni..

Puteri Iqa Izyan said...

kejam betol.
ayah kandung ni satu je dalam dunia~

Nur Aischa said...

ya allah, mmg kejam anaknya! kesian ayah dia :'( jgn lah kita jadi mcm anak dia bila besar kelak :'(

cheqwa said...

hukhuk,sedihnya baca kisah ni..xberhati perut tol lah anak dia!huhhu :'(

sYafIk-wAy said...

kadang2 bapak gak yang tersilap mendidik anak2 nye jadi macam itu

amirul iman said...

dunia2~ :(

Nyamuk Terbang said...

kesiannya
walaupun syurga tue bwh telapak kaki ibu tpi xbrmkna kita boleh sesuka hti derhaka dkt bapa kita

Syafirah Ruslan said...

teruknyee laa. xtaw ape nak jdi skarang nie.

Fairuz Fazilah said...

mintak dijauhkan lah.. astaghfirullahalazim. sebak.

Azie Azman said...

bapak sendiri kot..
tak ingat ke dulu kecik-kecik sape jaga diorang..huhu

liya alia said...

sedihla tengok muka pakcik. semoga Allah bagi hidayah dekat anak anak dia.

Nasuha said...

kesiannya pakcik tu,rasa nak nangis je tengok dia.Moga anak dia tu diberi petunjuk.