Sunday, September 4, 2011

Pengganti Heero

 

Assalamualaikum…

 

Aku rindu Heero. Si kucing hitam gemok lagi sihat. Maklumlah mama dia yang jaga kan, Hohoho!!! (Perasan kejap) Si Heero sedap dipeluk peluk dengan geram, tapi Heero pulak tak suka kena peluk geram-geram.

 

DSC_0002

Si Heero suka orang gosok-gosok perut dia dengan kaki. Dia suka baring menelentang atas lantai. Aku tepuk-tepuk perut Heero yang sunggoh la gemok. Dia suka. Dia jilat-jilat ibu jari aku bila aku tengah leka tengok tv.

 

 

DSC_0015

Heero kurang suka ambil gambar sebenarnya. Pada kebanyakan masa, mata dia mudah distract kepada benda-benda yang bergerak, macam tv atau orang melintas.

 

 

DSC_0018

SEE? Heero bajet hot konon taknak pandang kamera bila orang nak ambil gambar dia. Penat aje aku dok bergolek-golek atas lantai nak ambil gambar dengan dia. Heero mengada-ngada. Ya dia memang kucing mengada.

 

 

IMG_5550

Sekarang aku dah jarang sangat jumpa Heero. Sudah hantar dia ke rumah lain sebab Heero dah besar, dah pandai mengawan, dah pandai nak rogol kucing betina yang lain. So, bagi mengelakkan dia rogol mak-mak kucing kat sini, Heero diasingkan. Tapi, aku terima bungkusan di atas sebagai pengganti Heero.

 

 

IMG_5551

TARAAAA!!! Tu dia pengganti Heero! Heero kurus aku bagi namanya. Sebab dia memang berganda-ganda kurus daripada Heero sebenar yang muka masam, penyek dan mengada taknak pandang kamera tu.

 

 

IMG_5552

Ada Heero Kurus ni senang sikit. Bila aku sejuk, aku letak dia kat leher aku. Selesa wohh!! Kohkohkoh!!! Tapi nak buat macam mana, dua-dua aku sayang. Hohoo… Minta-minta aku boleh jumpa lagi dengan Heero aku eh.

 

Walaupun dia Heero si kucing hitam yang manja, mengada dan bajet hot, aku sayang Heero. Kohkohkohh!!!

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

17 comments :

miszfazierra said...

comelnye hero tuh . mcm artis suda . hihi

liya alia said...

sebijik macam kucing saya. cuma warna mata ja lain. kucing saya mata biru. tapi da mati. sob sob T.T

penmerah said...

bergolek ker berenang?

Alya Arissa said...

cutenyer....dh bg org ke?? sedihnya...... somel giler kcg sis ni...

sully86 said...

kucing gemok macam owner blog ni..=P heheheheheh

Izzul Amir said...

comel gila heero . hohoho
tringin nak bela kucing

*rainyscream* said...

pernah ada kucing hitam menawan cmtu. betina. nama: black. sbb mata je yg nampak..ahaha

Mya Kamelia said...

cmelllnyeww hero,,mcm nisa jgak!!

Cik Asma BLuppy said...

comel nye heero...

Yuyun Ahmad said...

sebijik macam kucing aku. abi nama nya. tapi dah mati. sobsob

yaya | mohd said...

laaahhaaaii..comelnyer kcing itam ni...mater ye bulat..
hitam itu unggul!haha

Farida Amira said...

pehh comel gila kucing tu. tapi fyda takut kucing. hehee

ღ p!nk veLvet ღ said...

comeinyer heero yg ori, hehe~~

farah hanim said...

gmoknye kcg akq
hhee

u.m.i.e said...

alolo comelnyer heero :)

Izyan Masri said...

TAKUTNYA TENGOK KUCING HITAM.WUWUWU T_T

Kodet said...

Ni Kucing Mankoon ke apa ni?