Sunday, September 25, 2011

Maybelline Workshop for Bloggers memang menyeronokkan!!

 

Assalamualaikum semua..

 

Wuarghhh ini satu lagi entry yang dah diperam lama giler kot. Maklumlah, aku busy dan aku ada banyak aktiviti minggu ni, so entry yang sepatutnya didahulukan aku tangguhkan pulak dah…

 

Pada 15 September lalu aku terima panggilan daripada Nuffy yang sangatlah peramah iaitu Thara. Rasa nak melompat pun ada sebab aku diinvite untuk join Maybelline Workshop for Bloggers! Dah lah jangan buang masa jom tengok apa yang best.

 

IMG_6628

Okayyy disebabkan ini bengkel mekap, so kami peserta dinasihatkan untuk datang without mekap! Sebab tu la aku pakai spec besar supaya korang tak nampak muka mak lampir aku tuh.

 

 

IMG_6629

Aku gerak ke Bangsar hari tu dengan Cik Epal dan juga Maria Elena yang sangat funny! Huahuaa…

 

 

IMG_6633

See? Selamba aje Maria Elena posing kat stesen minyak okayh!

 

 

cats2

Kitorang sampai agak lambat sebab cari parking dan solat di Bangsar Village. Sampai aje kat tempat workshop tu berlangsung, kitorang terus dijemput makan. Huuu tengah lapar kot! Mana boleh tolak rezeki. Semuanya sedap okayh. Banyak lagi makanan tapi aku tak sempat snap gambar semuanya…

 

 

IMG_6643

Dah namanya Maybelline Workshop kan, kami para peserta diajar teknik-teknik mekap menggunakan eye shadow Maybelline. Memang kelas uolls! Ada 4 teknik yang boleh kita apply untuk kelihatan gorgeous!

 

 

cats

Inilah model-model yang dah di make up tadi. Gorgeous semuanya okayh! Memang informational workshop ni. Lebih-lebih lagi untuk orang yang tak tahu apa-apa pasal teknik apply eye shadow ni, macam aku ni ler.. Huhuuu…

 

 

IMG_6663

Whoaaa AMBER CHIA in the house okay! Memang sangat sangat best sebab model profesional datang turunkan ilmu okay! Lepas ni semua yang pergi workshop nih dah tahu lah macam mana nak posing ala-ala model kat depan kamera!

 

 

IMG_6668

Ini pose muka seksi dari Maria Elena dan Amber Chia. Amboii mentang-mentang lah dah belajar buat mimik muka kan. Hohoo…

 

 

IMG_6671

Okay ini pose aku lak. Errr macam tak menjadi aje? Huuhuuu terima kasih Maria Elena sebab menambah seri dalam gambor nih. Ahak ahakk… See? Tu lah muka aku without mekap! Haaa…

 

 

IMG_6672

Ini pose muka ceria daripada Cik Epal dan Amber Chia.

 

 

IMG_6681

Okayy sebelum mekap haruss lah bergambar dengan Thara, orang daripada Nuffnang yang telah invite aku. Whoaa kembang hidung sekejap okayh!!

 

 

IMG_6677

Selepas berjimba sekejap, kami rehat 10 minit. Selepas waktu rehat, kami diberi surprise! Jeng jeng jeng… satu paper bag yang penuh dengan barang mekap! Yes bebeh PENUH BARANG MEKAP daripada Maybelline. Yeahuuu!!!

 

 

IMG_6686

Bila dah disusun atas meja, inilah barang-barang mekap yang ada dalam paper bag tadi. Memang meriah sangat uolls! Semua peserta Maybelline Workshop dah excited gilaaaa..

 

 

IMG_6683

Tengok aku dah tersengih-sengih membelek barang mekap. Peserta workshop diberi 30 minit untuk mekap sendiri dan cuba apply eyeshadow ikut teknik yang dah diajar tadi.

 

 

IMG_6688

Cik Epal dan juga Maria Elena pon dah kemain excited tuh nak start mekap! Aku pulak masih boleh snap gambar sana sini. Hohohoo…

 

 

IMG_6695

Okay Thara pulak take over kerja jadi photographer. Tu diaaaa kitorang bertiga dah khusyuk sangat mekap. Time to transform!!

 

 

IMG_6721

Dah mekap wehh! Macam apa je mekap aku. Entah betul ke tidak teknik eye shadow yang aku guna nih. Huahuaaa… Kemain posing maut dengan Thara from Nuffnang!

 

 

IMG_6734

Bersama Cik Lily Putih yang meriah! Kelasss taw!!

 

 

IMG_6735

Bersama blogger otai Kak Ina KL. Masing-masing muka puas hati dapat mekap free! Hohoo… Lepas tu sempat lagi kami berbisik-bisik, gosip hangat la katakannn. OOPPSS!!! Hahahaa…

 

 

IMG_6736

Antara blogger yang join Maybelline Workshop for Bloggers ni. Memang meriah, hangat, da boom okayy!! Seronok sangat-sangat sebab Maybelline sangat murah hati bagi kami semua barang mekap free. Banyak pulak tu!!

 

 

Kesimpulannya bengkel ni memang sangat membantu orang-orang yang suka bermekap, terutama sekali teknik sapuan eyeshadow. Lepas tu dapat pula lip balm BABY LIPS keluaran terbaru Maybelline. Kalau nak tahu, kena tunggu entry akan datang ye!

 

Thank you so much NUFFNANG, Maybelline dan juga Amber Chia Academy. Muahhh!!!

 

 

Thanks for reading!

sign NISA

64 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

bestnye nisa...dapat mekap free...wuhuuu~~~

farahaireen hisham said...

Wahh best nya. Untung eh jadi active blogger. Dpt pergi mcm² event :)

Hizami Rahim said...

hebat!
#retis dah semua tu.
:D

coklatberapi said...

waaa sangat jeles.lepas ni lagi terer la nisa ber make up yer..hakkk

alis :) said...

bestnya..hahha

Ms Bery said...

wah bestnyer...
lagi2 dapat mekap tu..
ei jeles -_-"

nick dot anis said...

ya allah...suka gile...knp la i tak betuah macm u???i suka workshop macam ni...wawawa jeles dgn nisa

Laila Majid said...

best

one word too describe how fun that is !!

:DD

syaidatie nurdilla said...

Best nyer orang famous kena invite event.. @~@

CikLilyPutih said...

k lily cilok gambo satu tau..

Cik oren2orange said...

wah!! giler best!! dapat satu beg barang make up lagi..fuh sungguh jeles..hahahah sesungguhnya!!

norshila ibrahim said...

serius jeles...1 beg pnuh mekap maybelline tu....huahua...nak jgk...

btw, keta pink sapa tu??cntik ME pose

Myza Sam said...

masyuknya ! besh nya , teruja baca post Nisa Kay ni :D

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?609ea9613f49647daaf8d86712b02443

kiwiey215 said...

chumill je muke nisa membelek barang mekap....:P
lepas mekap memg cam retis..:)

Noorsha Muhamad said...

follow cni..bestnyer leh jmp artis..hee.=)

ifwat syamim said...

sama je muke sebelum & selepas make up. Thara same mcm artis Indonesia la,!

isha said...

nisaaaa... nk satu barng make up!! hee

bloghok said...

wahh model macam macam nampak

*rainyscream* said...

mati ku jadi rambang tengok mekap satu beg tu....best kottt!! ehehhee

feisha said...

harap muka je cantik tak best jugak kalau tangan seem like 40years old aunty. nanti mintak maybelline buka kelas to makeup whole body okeh.

nway u memang gorgeuos. i loike

EzrlG said...

mesti begegar tangan dapat make up tu!

syirah rasid said...

erghhhh untungllaaaa TT___TT

gedek! said...

Oih!

Uncle rasa tercabar la dengan gambar yang atas sekali, tuh....

hai...!

myravea said...

fewwit..bestnyeee!bertuah nisa.. hehe :)

Nurul dot..dot..dot said...

jeles ni!!
nurul memang tak dapat la nak aktif blogging dengan keje studio yg melambak haha..lupakan je la angan2 nak dpt bende2 camni huhu

Nisa Kay said...

@gedek!

ahhahhaaa rasa tercabar??
erkkk sorryyy pakcikkkk.. bukan niat nak cabar pakcik. hehehe :P

Nisa Kay said...

@MiSz fiFiEyQa

hehehe memang bestt :D

Nisa Kay said...

@farahaireen hisham

alhamdulillah.. rezeki ni..
:)

Nisa Kay said...

@Hizami Rahim

hahaha dorg hebat! dorg retis!
saya tak :)

Nisa Kay said...

@coklatberapi

ahahah mana ade terer..
biasa2 aje :P

Nisa Kay said...

@alis :)

hikhikk...
best2 :)

Nisa Kay said...

@Ms Bery

heeee
tulah nisa pon x sangka dpt mekap free :D

Nisa Kay said...

@nick dot anis

heeee
i pon dpt last minute invitation...

Nisa Kay said...

@Laila Majid

heee yup2..
BESTTTTT
:)

Nisa Kay said...

@syaidatie nurdilla

mana ada famous yunk..
dorg aje.. saya tak :)

Nisa Kay said...

@CikLilyPutih

heee oke..
sila. sila..
:)

Nisa Kay said...

@Cik oren2orange

hahahahaa
silalah jeles :P

Nisa Kay said...

@norshila ibrahim

hikhik..
kete pink tu maria la punyeww :D

Nisa Kay said...

@Myza Sam

heheh
yuppp
saya pon teruja nak taip entry ni :D

Nisa Kay said...

@kiwiey215

ahhahaa
mana ada.. biasa2 aje la..
btw thanks!
:)

Nisa Kay said...

@Noorsha Muhamad

heee thanks..
dorg je retis, saya tak pon :)

Nisa Kay said...

@ifwat syamim

erkk sama eh?

Nisa Kay said...

@isha

heeeeee
takbolehh takbolehh :P

Nisa Kay said...

@bloghok

model? hahha dorg je model.. saya tak :)

Nisa Kay said...

@*rainyscream*

ahahaha sangat best!

Nisa Kay said...

@feisha

ahhaha
THANKS!

Nisa Kay said...

@EzrlG

ahhaha tahu xpe.
excited gila!

Nisa Kay said...

@syirah rasid

hehehe sangat untung!
:D

Nisa Kay said...

@myravea

hehehe
besttt..
heheh thanks!

Nisa Kay said...

@Nurul dot..dot..dot

alolooo nnt dah free try la join2 aktiviti nuff ye
:D

nurul hidayyah ♥♥ said...

makin canteklah akak.:)

izzie izzam said...

besh nyew die..huhu jeles thap gaban..:P

Cik Bambam said...

banyaknya brg makeuppp~!! warggghhh~!!! --.

Tulus Sweet said...

amber china takkan boleh tiru pose kak maria elena. NOWAY!

rozeeta rashid said...

syok giler dapat make up banyak tu!

rozeeta rashid said...

syok giler dapat make up banyak tu!

TeQah Khaire said...

menggila weh tgk isi dlm beg tuh..

Nur Aischa said...

wahh bestnya~dah rambang mata tgk make up tu smua :D

Dilakochan said...

Seronoknyaa!!

Semua famous amos punya blogger yg joinn tu!..

Dpt plak satu beg brg2 maybelline???
phuhhh... mesti sengih ke telinga je kannn ;))

yaumil hidayah said...

best gilee dpt mekap FREE!!! BYK pulak tu!!!

Ana Faryana said...

wahh best best best!!

Wawa Tasliman said...

wah.. bestnya... nak FREE make-up jugak, macam mana dapat invitation ni?

kak ina kl said...

alahai nisa baru buat N3 ker? sabar ajerlah kamu ni

La Petite Cherie ♡ said...

Everybody looks gorgeous!!!!! <3

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!