Wednesday, September 21, 2011

Jamuan aidilfitri di i-City Shah Alam

 

Assalamualaikum semua…

 

Amboi kemain lamanya aku buat pekasam gambor-gambor jamuan raya, baru sekarang nak update? Puihhh. Pemalas betol aku ni! Hohoo!!! Aku sebenarnya nak update pasal benda lain, alih-alih nampak gambor jamuan raya. Baru teringat tak update lagi!!!

 

Hoooo takpelah, aku ni membebel aje kan. Okaylah, lets get straight to the point. Jamuan aidilfitri ni aku pergi atas jemputan ye. MB Selangor hantar 2 or 3 bas untuk invite student UNISEL ke iCity Shah Alam.

 

IMG_6422

Soooo.. sebelum pergi haruslah camwhore dulu kan… Hohohoo!! Ni lah Syida sayang, mak andam rasmi yang paling terkini. Wawawaa….

 

IMG_6430

Okayyy dah naik bas, dah sampai kat iCity Shah Alam. Iejam dengan Ika ala-ala couple pulak kan bila aku ambil gambar dorang camni. Oh ye, dorang TIDAK berpegangan tangan ye, harap maklum.

 

 

IMG_6445

Sekali naik kat bahagian atas, ramainyeee orang!!!! Cari punya cari, dapat jugak meja. So camwhore lagiiii, kali ni mangsa lensa gila ialah Iejam yeh. Awww suwit dowh Iejam berbaju melayu PINK!

 

 

IMG_6451

Tu dia gegadis kehormat baru sampai di meja. Dorang dah melantak dulu kat KFC ouhh sunggh la tak adil sebab tak ajak aku sebab aku nak minum Mirinda Strawberry. Wuwuuuu!!!

 

 

IMG_6459

Walaupun aku bukan peminat rojak, tapi rojak yang ni sedap wohh!!!

 

 

IMG_6460

Kuih muih dirembat secara bersiri oleh rakan-rakan semeja. Aku tak sempat rasa pon. Sobbbsss!!!

 

 

IMG_6461

Takpelah, janji aku dapat cendol. Sedap wohh!!! Tapi cepat habis, sebab gerai cendol lah antara gerai yang paling laku hari tu.

 

 

IMG_6466

Ni lemang dari gerai company Koqin Karemo. Masa aku sibuk beratur nak ambil cendol, dia ada offer na ambilkan lemang. Aku cakap la aku busy ambil cendol dua mangkuk.

Lepas tu balik kat meja Iejam kata lemang yang Ika ambil ni sedap wohh!! Bila aku nak pergi gerai company Koqin Karemo balik, lemang dah habis! Wuaaaa menyesalnye daku jual mahal!!!

 

RALAT : Oke aku silap. Aku nak letak gambor ketupat lah sebenarnya. Kan dah salah fakta. Arrgghhh biarlah! Malas nak betulkan.

 

 

IMG_6473

Okayyy masa untuk photoshoot dekat pintu gerbang! HARUS buat muka bahagia berhari raya riang gembira okayh.

 

 

IMG_6485

Orang makin ramai kot, so kitorang lepak-lepak dulu, camwhore lagi dan lagi dan errrrr lagi. Ini Dya, sudah berpunya ye. Maaf.

 

 

IMG_6501

Okay bosan lagi, jalan-jalan pulak kat tempat Snow World apa entah. Tengok!! Teka berapa banyak Krabby Patty pon dorang nak try. Ehh mana tahu nasib dorang menang kamera digital? Weeee….

 

 

IMG_6516

Bosan lagi. Jalan masuk ke tempat games. Main baling syiling ni memang tak pernah puas. Tapi hadiah tak dapat-dapat jugak! Dushhhh!!!

 

Okayyy bila bosan aku pergi lukis inai kat tangan. Dah lebih seminggu pun, so di kala aku menaip entry ini inai kat tangan aku pun dah luntur. Sobbbbssss. Tak tahan lama langsung!!! Mahal tau aku buat inai RM10 untuk sebelah tangan.

 

Okayyy dah malas nak taip. Gambar dengan tangan berinai malas nak upload, ade tu haa dalam phone. Huuu okay thanks for reading! Bye byee…

 

 

sign NISA

15 comments :

Erynn Anyssa said...

hye kak nisa..nak tya fb akak apa ek?cari ta jumpa pon..

hazanis said...

free ke bayor....=)

CIK PARO! said...

wah bestnye dapt makan makanan yg sedap2..
meleleh air liur ni tgk..
nisa, tunjukklah gambar tgn yg berinai tu..

NisaAdnan said...

alahai lemang tuuuu sedapnyewwww

cheqwa said...

aaaum,sedapnya makanan2 nih :)

FatihaMedan said...

Saya pun pergi sama mase tuu :]

❤ eyeme ❤ said...

ommai..lemang nmpk sedak sungguh :D

merahitujambu said...

wah bestnya..sedap2

m0sHiE~ said...

cendol 2 nmpak sodap je. da la ngah poser ni. alahaii

[k]o{q}i[n] said...

err...ble mse lak khemah aku ade lemang..??

Miss Nadya said...

sedapnyer..:)

nick dot anis said...

ala bestnyeee asal i tak di invite ek??haha

ijam ismail said...

nyum3...

ila said...

upload la gmba berinai tu..mesti lawa knn

Ash Kyouhei said...

eh , kakak, ash pon pergi lah kat i-city nie, ehehe, ada jamuan hari raya kan hari tuw ? wahh, kita dtg tpi, tak nampak kak nisa pon T__________T