Thursday, September 8, 2011

Iftar di Restoran Belanga bersama akak Pen Merah dan abang Spider Gelap

 

Assalamualaikum…

 

Hahaaa sorry ler, aku ni memang tak habis-habis lagi dengan entry berbuka puasa aku. Tapi bila difikir-fikir balik bulan Ramadhan lah paling best! Bukan setakat pahala amalan kita akan berganda, tapi fikir balik nikmat berbuka puasa setelah seharian tak makan! Best kan???

 

Bertambah best bila kita berbuka dengan orang-orang yang kita sayang, tak kiralah kawan-kawan, keluarga, saudara mara atau boyfren girlfren! Bila dah berbuka puasa tu, betapa kita perlu bersyukur kerana kita masih diizinkan olehNYA untuk bernafas lagi dan sempat berbuka puasa!

 

Sudah-sudahlah tu membebel.. Kohkohkoh!!! Jom layan gambor yang kemain banyoknye nih!!!

 

IMG_5312

Ni dia ABANG BESAR a.k.a. Spider Gelap kemain lamanye mengadap menu! Kohkohkoh!!!

 

 

IMG_5322

Aku kalau tak posing memang tak sah eh???

 

 

cats

Yeahhh ini memang terbaik!!! Yang pertama tu coconut shake yang sangat best!! Yang tengah tu nusantara blended yang aku order. Spider Gelap pulak order ice teller, alaaa ABC lerr…

 

 

IMG_5338

Yeahhh kurma free lorrhhh!!

 

 

IMG_5342

Cucur udang garing!! Nampak sedap tapi malangnye aku tak sempat rasa!!! Grrr salahkan Abang Besar dengan Akak PenMerah sebab habiskan!

 

 

IMG_5346

Roti jala aummmm nama dia. Ehh tipulah. Hahaha… Ni best weyhh!!!

 

 

IMG_5352

Lagi makanan tambahan yang di order oleh Akak PenMerah. Pulut kuning ni pon terbaikkkk!!!

 

 

IMG_5350

Akak PenMerah dengan Abang Besar sama-sama order nasi kerabu ayam percik. Kuah ayam tu best!!! Huuu apa aje yang tak best? Semua best!!!

 

 

IMG_5357

Yeahhh tu dia wajah kegirangan bila orang belanja buka puasa!! Thanks kat Spider Gelap sebab sudi belanja aku dan Akak PenMerah berbuka puasa kat tempat best ni. Maklumlah, Abang Besar  dah nak sambung belajar kan.. sobss sobss… Ohh ye, aku makan nasi kerabu grilled beef tenderloin tuh! BEST jugak!!!

 

 

IMG_5356

Wuargghhh ni semua Abang Besar punyeee!! Tak boleh langgar dia punya kawasan, nanti dia kasi pancung!! Kohkohkoh!!!

 

 

IMG_5326

Abang Besar bajet pandai amik gambor.

 

 

IMG_5327

Ni aku tak puas hati sebab Abang Besar tak habis-habis berebut ice teller tadi dengan aku. Mentang-mentang aku suka biji selasih, dia bagi aku makan part tu aje. Yang lain dia tamak ouhh nak bedal sensorang!! Grrr!!!

 

 

IMG_5376

Haaa ni dia Abang Besar tengah belajar ambil gambor daripada Akak PenMerah. Kemain gayanya tengah test ambil gambor. Kohkohkohh!!!

 

 

IMG_5384

Dah habis mengenyangkan perut yang kelaparan seharian, kitorang pun memulakan misi cuci mata kat sekitar Empire Shopping Gallery kat Subang Jaya ni… Jumpa pula Chocolate World, apa lagi, beli laa macarons!!! Aummmm!!!

 

Lepas tu Akak PenMerah singgah pet shop sebab nak beli makanan untuk kucing-kucing parsi beliau yang sangat kuat makan. Kohkohkoh!! Penat wohh berjalan satu shopping gallery ni. Tapi mampu tengok aje la.. Kedai barangan branded aje semuanya… Tak mampu.. Hahaha!!

 

TEMPAT : Restoran Belanga, Empire Shopping Gallery, Subang Jaya

RATE : 4 bintang wohh!!!

 

 

Okaylahh thank you so much sudi baca entry meleret-leret ni. Muuahh!! Byee!!

sign NISA

11 comments :

[k]o{q}i[n] said...

mkn je...besarnye x gak.. caitt...

u.m.i.e said...

nak macaron sikit .. sobsobsob..
teringinnya nak makan ... :(

I D A said...

untung nyee ~~ mesti best kan , lepas nie bole laa nisa belanja ida plak ;)

I K A :) said...

kak nisa ni comell la :) nice entry . heee .

Nyamuk Terbang said...

kak nisa suka post psal makan
menyebabkan sy berasa lapar selepas view blog akk
okbai :)

eik`S noName said...

suke tgk gambar2...^^

Omar said...

oh...empire shopping gallery, taw tapi tak pernah pergi lagi.. selalu lalu tunggu komuter kat depan tu. jer..

CIK JATT said...

bestnya ada orang belanja makan besar..
cantik macarons tu. colourful. nak makan pun rasa sayang:)

Saiazuan said...

pergh menu mkn dia :D

D'ya Marshmello said...

wah sedap..sedap..best la orang belanja makan.and suke tgok sume gambar tu..comel :)

Jom baca entri hot! : Kenapa Lelaki Mudah Kalah Dengan Perempuan Cantik?

Si JaRi kOntOt said...

nisa awak ditag untuk contest GA...
http://corat-corethidupku.blogspot.com/