Thursday, September 22, 2011

Hari ni nekad nak pakai tudung bawal balik!!!

 

Assalamualaikum semua…

 

Hari ni aku tak tahu aku mimpi apa. Oke aku mimpi aku pergi cuti-cuti raya kat Jepun. Err oke takde kaitan. Actually dari semalam lagi aku duk tenung-tenung tudung bawal yang ada dalam laci almari aku. Bila aku nak pakai balik???

 

Sejak aku masuk UNISEL, aku berkenalan dengan selendang atau lebih popular orang panggil shawl. Konon taknak ketinggalan fesyen terkini, aku mencuba-cuba shawl, dan aku stick pakai shawl dan pashmina sampai la sekarang.

 

 

_MG_7722

Tapi sekarang, aku rindu tudung bawal. Aku rindu nak pakai tudung bawal hitam hari-hari pun takde siapa complaint. Kalau pakai shawl mulalah pening nak pilih warna yang matching dengan bajulah, ape lah..

 

 

Picture2673

TARAAAAA…. kembali dengan tudung bawal yeahh!! Actually lebih kurang dua bulan dulu aku pernah cuba kembali dengan tudung bawal. Tapi aku tak tahu kenapa bila aku nak pakai aje mesti tak jadi! Nak menangis pun ada!!!

 

 

Picture2674

Oke jangan tenung lama sangat muka burok aku, plus ada eyebag pulakkk. Semalam penat sangat tidur lambat wohh! Macam manalah eyebag aku tak timbul! Huhuu aku rasa sangat “semester satu” tau bila pakai tudung bawal. Tapi aku rasa macam sweet pulak aku pakai tudung bawal sebab most of girls sekarang pakai shawl or pashmina aje.

 

 

Picture2683

Okayy itu Ana my classmates dengan rambut barunya. Suka lah rambut kau nokss!! Aku pulak muka dah naik berminyak lah lepas keluar lunch tadi. Wuwuuu… Budak kelas aku ada yang suggest aku pakai tudung bawal plus baju kurung supaya lebih jelas kelihatan imej “semester satu” aku dulu.

 

Errr.. hahahaa….. Tapi aku rasa tudung bawal not outdated at all lah! Siapa kata outdated. Tudung bawal lah paling senang nak dapat and tudung sepanjang zaman tau. Alaaa semua yang minat pakai shawl tu sekali sekala pakai balik tudung bawal kan kan kan???

 

 

combined 1

Haaa kalau nak tahu mana nak dapatkan tudung bawal dengan design unik dan trendy, korang boleh beli dekat online shop TUDUNG AIDIJUMA. Alaaa korang yang dah tengok video aku dengan Aman Wan mesti dah tahu pasal tudung ni kan???

 

Heee kalau nak tahu lebih lanjut pasal TUDUNG AIDIJUMA korang boleh ke website TUDUNG AIDIJUMA tau. Hohoo kalau rajin, silalah tunggu entry aku akan datang. Ngeee…

 

 

 

 

Thanks for reading!

sign NISA

34 comments :

Queen Cumy said...

tuh la skarang ni ramai sgt pakai pashmina n shawl , klw sesekali kite jadik ganjil pakai bawal pon takdehal . br nmpak special di mata org . tp ape2 hal pon yg kite pakai pun okay asalkan menutup aurat . btw , comel la kak Nisa :)

Fatin Farhana Binti Ramli said...

suke pakai tudung bawal .. sebab nampak simple tapi sweet .. kalau pakai shawl or pashmina .. asik kena tacap je ..

Mimi Marilyn said...

cantiknya...i pun pakai tdg bawal jugak kalau ada koko kat skola..hehe

Cik Azizah said...

suka tudung bawal ni cume leceh kena iron jelah..kalau yg lembut sgt susah nak bentuk..2 je hehe sekarang selesa pakai tudung mcm ariani tu..senang tak payah iron sarung je..hehe plus pemalas sebenarnya...ngehngehngeh

Ash Kyouhei said...

kakak lawaaaa :)

Kumbang Jingga said...

silau mata tgk hidung kamu hihih

phee ungu said...

: org da start lama da . da tekad , tudung bawal sentiasa di hati . haha . datang kampus ta bawa satu pun shawl , percaya ta ?? haha . lau pakai shawl pun , sti ad reason tertentu ! hee

FarhanahAdzlan said...

xkisah pakai papepun asalkan tau apa erti aurat yg sebenarnya yg hanya bukan tutup rambut sahaja=)

Eyda Syahida said...

nisa pakai ape pon comel.. wuwuwuuu jeles seyhhh.. >.<

nabila azmi said...

true..=)..suke tudung bawal=)

tieha ismail said...

huhu malas dah nak pakai tudung bawal...leceh...kuikuikui

yui92 said...

lepas ni boleh la nekad pakai tudung labuh pulak =p=p=p

m0sHiE~ said...

i lak ari2 kot pkai tdung bawal g clas. mls nak lilit2 pkai shawl. lagipun rmai student kt upsi ni simple mimple je pegi clas. ^^

Ieyqa Adam said...

cantek. :)

cheqwa said...

betullah,kak nisa cantik dengan tudung bawal ^_^ haaa,jom terjah web tu :D

farah hanim said...

akq pakai pape cntik
hehe :D

muchang said...

tudung bawal tetap di hati :)

zieyra chomot said...

okep jek tengok . HAHA . zira dulu time sem 2 kena pkai tudung bidang besar2 kot . serabut gilew . nsb bek sem2 len pkai uniform . xde la rse serabot jek . kt luar antara 2 la . shawl o bawal . bile keje lak dh mcm dak skola jek pkai tudung skola . HEHE ;P

iffah imani said...

kita pun dah start pakai tudung bawal ni...

myravea said...

Dah lama myra tak pakai tudung bawal..sobss..nak pakai, tapi stok tudung bawal takde lak kat kolej ni..hadoi hadoi :')

ღ p!nk veLvet ღ said...

pegi keje slalu gaq pakai tudung bawal kalau dah lambat, hehe!

*rainyscream* said...

Yeaaa!! tudung bawal rocks! Aritu baru je buat entry tudung bawal vs shawl.ngeh3.
Tapi nisa *mcm pggl nama sendiri*, tudung bawal ni skrg byk yang nipis la. Boleh nampak leher. adeehh

nur anis said...

tudung bawal tudung yang tak ketinggalan zaman kan..bila-bila nak pakai boleh je..=)

Nurulhuda Zaharni said...

nisa cumel! pkai pe pun cumel. sukenye dpt jumpe dia kat gate stadium merdeka kat suara kami ari tu.

Halimatun Sa'adiah said...

sy x minat bawal atau shawl..
lbwh suke tudung sarung,senang pkai..
tp 2dung sarung ni menonjolkan pimple kt muke la pulak..

mohdhazlan Dreadlock said...

sy suka tudung bawal gak..haha

princess nabila said...

tudung nmpk mcm innocent ckit..shawl looks matured..tp sis pakai ape pon lawa~

waniey said...

hey nisa. boley saye te u unisel mane? i pon unisel jge :)

Ani Inherown said...

tudung bawal takkan pernah dilupakan :)

mysara said...

alasan pertama malas nk pakai tudung bawal, leceh nk betulkan..hehe

Nour Eyza said...

tudung bawal tak outdated la. sangat ayu je pakai tudung bawal. cam cumel2..

Anonymous said...

Btul3
tudung bawal mana ada outdated.. yg pling latest skng ni yg sulam bunga kat atas kpala..
lgipun ada tudung bwal yang sentiasa hidup coraknya.. cth = evergreen..
pastu pasai tudung bwal lembut mgkin sebb korg terbeli tudung bwal no.3 atau no.4.. so bli laa tudung bawal yang no.1 mudah nak bentuk skit..
papepun sy sokong kak nisa jadi duta utk tudung bawal..
(^_^)v

cyatt oi oi said...

BetoLLL la. aku sokmo pakai bawaL. ramaipulakdak mengoraT .hahah. plus..lect laki pon ckp sukeku pakai bawal. lelaki tak suke lgsong stail pelik2

cyatt oi oi said...

BetoLLL la. aku sokmo pakai bawaL. ramaipulakdak mengoraT .hahah. plus..lect laki pon ckp sukeku pakai bawal. lelaki tak suke lgsong stail pelik2