Tuesday, September 6, 2011

A day with dear Nora Syida…

 

Assalamualaikum semua..

 

Haa kalau aku dah munculkan diri kat blog aku ni, apa lagi kalau bukan nak paterikan kenangan sehari-hari aku bersama-sama kawan-kawan. Kohkohkoh!! Bukan main lagi aku menggunakan bahasa melayu tinggi!!

 

Tapi memang itulah tujuan asal aku blogging, cuma untuk berkongsi kenangan sehari-sehari aku dengan para pembaca. Bukankah ia seperti magis, kita tidak saling mengenali tapi kita tahu apa yang seseorang itu buat, perasaan dia dan macam-macam lagi.

 

Errr… dah terpesong pulak dari matlamat asal. Saja je nak cerita pasal semalam sehari aku dengan kawan aku Nora Syida. She has been a good friend to me all this while.

 

IMG-20110905-01007

Semalam kitorang ke MPH Bookstore di SACC Mall, ada buku yang aku nak cari, dan alhamdulillah aku dah pun dapatkannya. Syida pulak berkenan ke novel, lepas tu dia rembat satu novel dan satu komik. Jangan kata dia, aku pun rembat satu komik!

 

 

IMG-20110905-01019

Bila perut dah meronta-ronta kelaparan, aku dan Syida yang baru aje habis tawaf Kompleks PKNS decide nak makan kat Pizza Hut. Yeaa tu dia pembuka selera, garlic breadstix dan mushroom soup.

 

 

IMG-20110905-01015

Haa tu dia air pepsi fuhh mengancam! Mango Tango Smoothies yang aku order pun tak kurang hebatnya!

 

 

IMG-20110905-01013

Ni spaghetti bolognaise yang Syida order. Biasanya aku memang suka order spaghetti tapi kali ni tak terasa nak makan spaghetti pulak… So aku order lah makanan yang dah lamaaaa aku inginkan!!!

 

 

IMG-20110905-01016

Yeahhhh cheesebaked meatball dengan kuah carbonara ! Aummm dari bulan puasa hari tu dah aku nak makan benda alah ni, asyik tak kesampaian aje. Hajat nak berbuka puasa kat Pizza Hut pun terkubur. So ni kiranya aku balas dendam lah. Kohkohkoh!!!

 

 

IMG-20110905-01017

Laporrrrr… baunya yang baru keluar dari oven menusuk kalbu bhaiiii!!!!

 

 

IMG-20110905-01018

Syida pun dah tak sabar-sabar nak ngap spaghetti beliau.

 

 

cats

Ouhh ye, bercakap pasal komik tadi, aku beli komik AKU, DIA & CUTI SEKOLAH terbitan Komik-M. Weyy Jom ramai-ramai support barangan dan bakat-bakat tempatan. Siapa lagi nak naikkan produk local kalau bukan kita sendiri ye tak???

 

Kalau nak tahu apa ni Komik-M, korang boleh tengok vlog Aman Wan ni okayh??? Byee…

 

 

sign NISA

18 comments :

liya alia said...

sama la. dari bulan posa teringin nak makan cheesebaked tu. tapi sampai hari ni tak kesampaian. kot. sob sob

[n] ajiha fuz [i] said...

orang dari sebelom puase da ngaidam makan piza . tapi dia pulak dapat ! aish #jeles

FaKArePa!n said...

o..mentang2 lpas pose dah..sume awk bedal ea..keh3

normala_ali said...

sedapnya cheesebaked 2.. nyum2.. :)

beLLa said...

omo omo. teringin pulak nak makan cheesebaked meatball tu. geram lak tgk. sedap sgt kn? ;)

nuraitul said...

comel la tajuk komik tue..huhuhu..best ke..??

Faqihah Husni said...

Waah! Comelnya sis Nisa dengan sis Syida! Geram! Sedap juga makanan itu.

YuqiSides said...

bestnye mknnn tu...huhu..komik pom mcm best jek lyn..ktne nk beli?

YuqiSides said...

best2 mknnn tu....terliur jgk ase..hehe..komik pom cm best jek layan,ktne nk beli?

CikHaniBhulat said...

tacing gila tgk entry..bukan apa, hani lapo pizza skrg ni..ajak mama g pizza, dia xnak g..tgk nisa dpt pizza mmg hani jelous thap klcc ni...nak cikit!

sYafIk-wAy said...

baru tengok komik n kat kedai tadi , ingt ke cerita untuk kanak2 je .

Syazwan Che Deraman said...

dah lama tak singgah pizza hut.
terliuq!

IEQAH said...

salam..
wahh bestnye mamam..
ieqah lak teringin a day with nisa menaip :)

Nyamuk Terbang said...

cheesebaked tue mmg sgt sedap
menu wajib kalau singgah pizza
eh2 komik-M
berpeluh cri dkt sni
xder
sobs sobs

Saiazuan said...

sedap nya :D

Izyan Masri said...

FUYOOHH.CHEESEBAKED MEATBALL TU NAMPAK SEDAP OHMANGAIII XD

Izyan Masri said...

ANYONYONYO.SEDAP KEMAIN SEMUA MAKANAN TU XD

Nasuha said...

Wah kak nisa pun beli komik -m?Kite serupe >_0