Friday, September 2, 2011

Cerita sikit pasal raya tahun ni

 

Assalamualaikum…

 

Hohooo SELAMAT HARI RAYA semua!! Terima kasih kepada yang sudi baca blog picisan aku ni walaupun dalam kesibukan beraya dan mengenyangkan perut dengan lauk raya yang menyelerakan!!

 

Entry kali ni tak berapa nak panjang sangat. Aku malas nak bercerita lagi. Hohoo.. Gambar pun aku masih belum copy dari SD Card dalam DSLR aku tuh. Malas wohh.. gambar yang bakal korang tengok dalam entry ni pun aku ambil dari facebook along aku.

 

320172_159194077495807_100002156466858_325720_2852607_n

Ini gambar sangat bajet cute. Hohh. Pagi raya aku ada konflik sikit sebab tudung raya yang aku beli boleh pulak tak matching dengan baju! Huk aloh!! Camne ni?

 

Dah memang tabiat aku suka bawa barang extra untuk kegunaan waktu-waktu kecemasan, nasib baik aku ade bawak balik satin shawl nih! Ohh ye, kain yang aku buat baju raya tu merupakan pemberian dari insan yang tersayang. Hohoo!!

 

314191_2324881358667_1148623492_2848619_4103676_n

Ni along aku, yang tengah tu adik aku yang nombor 7, Dayah namanye. Dah yang hijau terang benderang tu aku lerr.. Kitorang satu family memang tak pernah ade warna tema tiap-tiap tahu. Pakai aje lah apa yang ada.

 

Syukur lah tahun ni rezeki kami murah. Insan tersayang bagi aku kain pasang, so boleh lah buat baju aku, mak aku dan adik aku Iyeen. Manakala adik aku Tasya dapat baju siap.

 

294504_2324953080460_1148623492_2848680_7140107_n

Dua gambar pertama di atas diambil semasa pergi rumah saudara untuk tahlil dan jamuan. Gambar yang last ni pulak diambil di depan rumah nenek aku. Suasana agak meriah sebab most of my saudara beraya di kampung belah abah tahun ni. Keluarga maklang aku aje yang takde.

 

Banyak benda nak update ni, tapi lain kali lah ye. Aku tengah malas bebenor nak update blog nih! Huhuhuu….

 

 

Thanks for reading!

sign NISA

23 comments :

azrijohan said...

waa..
meriah nya raya


selamat hari raya ke4..hehehe

http://azrijohan.blogspot.com/

♥NuR SyAFiQah♥ said...

matching je aku tgk bju ngn shawl tu

Saiazuan said...

meriah raya ;D

ifwat syamim said...

adik beradek comel-comel erk?
BTW,selamat hari raya =)

Hasif Hamsyari said...

kak nisa akan sentiasa cun. percayalah. hihi. selamat hari raya, kak nisa!

Sya Syazana said...

DAYAH COMELL !

PuteriQaira said...

comel nye akq pkai shawl tuh.. jeles lo pulok.. hehe.. jgn lpe follow blog adq blek eh??
#adeq?? yela.. umo kite 12 thun.. hehe

PuteriQaira said...

comel nye akq pkai shawl tuh.. jeles lo pulok.. hehe.. jgn lpe follow blog adq blek eh??
#adeq?? yela.. umo kite 12 thun.. hehe

u.m.i.e said...

comelnye adik Nisa yang no 7 tu ..
Like her sister :)

CikHaniBhulat said...

salam aidilfitri..walopon xmatching, tetap berseri..cantek =]

bosau nye spec adik tu..kalah mata mr.lalat...

slaam aidilfitri

H.J said...

mana spek nisa..?haha

liya alia said...

jeles ni jeles.. asal nisa pakai satin shawl masuk ja dgn muka.. saya pakai hampehhhhhhh

hana sudradjat said...

saya rasa ok je warna satin tu dengan baju.tak delah pelik sangat. :)

salam lebaran!

Miss Nadya said...

cantiknyer pink..^^

new entry :: Merdeka Raya 2011 Part 1

Miss Nadya said...

jap2...nisa dgn meuz adik beradik ea??nad baru tau..hehe..^^

hzyr; said...

WOW! I REALLY LIKE YR SHAWL:) SO AYUU :3

MissVanilla said...

adik yg ke 7? brpe bnyk adik-beradik nisa ni...

Nurnasihah Shahbuddin said...

Selamat hari raya Nisa :)) Comel je.

miss inna said...

nmpk sesuai pun color bj akk tu dgn tudung satin color pink..nmpk kontra tp nice...^^

hidayahjamal said...

seswai la satin pink tu, tkpe, samat beraya..

nama sy pon dayah, nk mintak duit ry pls

Nyamuk Terbang said...

kak nisa nak duit raya
hehe

Anonymous said...

wow tudung bawal..

feveret ni...haha

-org RTM-

naf. said...

selamat hari raya.nak duit raya...hihi