Saturday, September 3, 2011

Berbuka puasa dengan masakan tradisi Temerloh

 

Assalamualaikum…

 

Huahuaaa orang dah beraya aku still lagi ade entry-entry berbuka puasa yang pending!! Wuargghhh pedulik lah kan? Aku rasa sebelum aku start entry-entry raya, aku nak habiskan dulu kisah berbuka puasa. Okay tak?

 

Memandangkan dah raya, so kalau aku post pasal makanan takde sapa yang meleleh air liur kan kann. Kahkahkahkah!!!

 

Masa aku balik Temerloh untuk cuti raya, aku dan keluarga aku dijemput oleh maksu aku untuk berbuka puasa di rumah beliau.

 

IMG_5512

Budok demoks muke excited.

 

 

IMG_5537

Yang ni merupakan lauk rasmi hari tu. Gulai tempoyak ikan patin. Terbaik wokk!!! Yang mangkuk kecik tu sayur goreng aje.

 

 

IMG_5534

Yang best nye rumah maksu aku ni ade tempat untuk barbeque. Kahkahkah. So kalau ada ape-ape ocassion macam nak makan besar ke, memang kitorang suka bakar-bakar neh..

 

 

IMG_5538

Yang ni lah ekor ikan patin yang dibakar tadi. Yang ni dibakar kosong.

 

 

IMG_5541

Yang ni talapia bakar dengan tempoyak. Perghhh mengancam wohhh!!

 

 

IMG_5544

Tengokkkk!!! Aku ni kalau dah mengadap memang dah tak pandang kiri kanan dah. Ade laa dua tiga kali jugak aku tambah nasi dan meratah isi ikan. Lagi-lagi yang ade tempoyak tuh. Kuangkuanggg!!!

 

IMG_5519

Yang ni gambar sebelum bertolak sebenarnya. Muka tengah suka sangat nak berbuka puasa. Hohoo..

 

 

Okaylah itu aje nak cerita. Bubbye.

 

sign NISA

14 comments :

al_hakim said...

selamat berpuasa 6.=)

D'ya Marshmello said...

terliurnya, sedap lorh...ish, dah la lama x makan benda camtu..slurpp

farah hanim said...

selamt hri raya akq :D

Asyikin said...

wuuuu, ikan patin masak tempoyakkkkkkkkkkk T__T

Mr.Baiz said...

wah..sodap!!!saya kalau balik temerloh pun ikan patin la yang dicari..nyum2..

nyna amani said...

my favourite. meleleh air liur. segera ke temerloh!

Nazliah said...

ikan talapia dengan tempoyak leh bakar ea? uishhh baru tau.. kite pun anak jati temerloh.. ;)

nurulshiera93 said...

raye sudah tibe lah..
hehe

xpe2..cter je...smgt puase tu terasa lgi

Anonymous said...

lama xpergi temerloh turun sangkar patin n talapia...

tgok gambar ni teringat balek...

-org RTM-

miratun madihah said...

mak aii tergoda iman ni. Hehhe

liya alia said...

nama tempat saya tinggak teluk tempoyak.tapi sngat tak suka makan tempoyak.haha

Sembang Kemas said...

tempoyak patin masakan orang pahang paling best.

princess lollypop said...

wah3,, sedapnyerw~!
btw,slmt berbuka puasa 6 ye kak,
;)

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

baru tahu nisa ade belog! slalu tgk utube tutorial tudung kamoo! santek! :)