Saturday, August 13, 2011

Woww!!! Forest Secret SALE sehingga 80%

 

Assalamualaikum semua…

 

Jam di penjuru skrin lappy aku menunjukkan waktu sudah menganjak ke tengahari. Namun aku masih di sini, depan laptop, malas nak bangun. Sejuk pulak bilik aku walaupun dah tengahari ye.

 

Ouhhh entry kali ni kesinambungan dari entry aku sebelum ni. Lepas mengenyangkan perut di restoran PappaRich, aku dan akak PenMerah jalan-jalan pulak di Cineleisure. Tak jumpa apa yang aku nak, kami menapak ke The Curve.

 

Hajat di hati nak beli baju / beg di booth SCHAPOHOLIC (milik Scha Al-Yahya) tapi harganya buat mata aku membuntang lalu aku melangkah pergi dengan kekecewaan yang sarat di hati. Jalan punya jalan….

 

IMG_4950

Teringat pulak yang ada kedai Forest Secret di sini! Kenapa aku nak pergi sini? Aku ingat nak beli serum aku yang dah habis (RUJUK ENTRY INI), so aku nak beli lah yang baru.

 

 

IMG_4947

Sedang aku membelek rak ni.. Tangan aku dok pegang-pegang serum yang aku nak beli tu.. Lepas tu akak promoter tu cakap ada stock clearance sale, lantas serum yang sepatutnya berharga RM40 tu jadi RM10 !! Sapa taknak hoiii!! Aku rembat dua botol!

 

 

IMG_4946

Kau nampak mekap ni semua?? Serius aku rasa nak rembat aje semua. Geram di hati bukan kepalang dek sale yang mencecah 80% !!!

 

 

IMG_4928

HAH!!! Ini buktinya. Diskaun sehingga 80% okayh! Korang taknak ke? Rugi tau… Produk Forest Secret ni local punya, tapi produk dia bagus sebab diperbuat dari herba-herba yang baik untuk kesihatan luaran dan dalaman. Menurut promoter tu, sale ni adalah sempena kemerdekaan dan hari raya.

 

 

IMG_4931

Aku ni pantang nampak cermin besor. Mesti feeling feeling nak ambil gambor aje keje. Sambil ambil gambar aku dok usha mekap yang tersusun depan aku ni. Huhhh mencabar iman betol ! Saje je tau Forest Secret ni buat sale di kala duit PTPTN melambak dalam akaun bank!

 

 

IMG_4942

Aku dan juga akak PenMerah, walaupun beliau tak minat nak shopping barang-barang ladies ni, tapi arghhh aku hangkut jugak beliau cuci mata di kedai Forest Secret.

 

 

IMG_4952

Sudahnya? Aku shopping jugak! Tapi tak sampai RM100 okayh. Tapi aku rasa barang yang aku beli banyak jugak? Haihhhh mana boleh belanja tak tentu pasal. Yuran UNISEL tak bayar lagi woi!!!

 

 

IMG_4956FOREST' SECRET Refining Pore Tightening Serum  |  RM40 (Promotion Price RM10)

Yeaaa seperti yang aku katakan, aku rembat dua botol. Baru RM20 bhai!!! Kalau harga asal, sebotol RM40 tahu! So aku beli dua sementara tengah sale ni. Ikutkan nafsu membeli ni, memang nak rembat 3 botol. Tapi ish ishh kenalah beringat-ingat bila berbelanja!

 

 

IMG_4964FOREST' SECRET Treat Bar Soap : Acne  |  RM19.90 (Promoton price RM10)

Ouhhh aku rasa aku nak rehatkan muka aku dari pencuci muka yang liquid. Sebab ada yang kata pencuci muka yang jenis liquid mengandungi lebih banyak bahan kimia? Entah laa…

 

 IMG_4976DARI KIRI : FOREST’ SECRET Moisture Lipstick ini Fantastic World, Timeless Crimson & Naturally Peach  |  RM25.90 (Promotion price RM15)

 

IMG_4962FOREST SECRET Collagen Liquid Foundation (harga asal tak tah tapi promotion price RM25)

 

Haaa.. amacam.. ada terpikat tak? Banyak lagi barangan Forest Secret yang tengah on sale tau!! Korang kena lah terjah kedai atau booth Forest Secret kalau nak tahu barang apa lagi yang tengah sale. Aku rasa dorang nak clear kan stock maybe sebab nak release kan packaging baru ke? Hohoo..

 

Sesuka hati aku pulak nak buat andaian kan? Hahaha.. Okaylah… Cukup sudah entry kali ni. Nak cantik nak jelita di pagi raya boleh lah cuba barangan Forest Secret ye.

 

Oh ye, kalau kat kawasan korang tak booth / kedai Forest Secret, korang boleh order by online. Atau boleh berurusan dengan dealer Forest Secret rujuk senarai ini.

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

52 comments :

saharinasaharudin said...

gojes,smpi ble promotion ni? :)

eesyaheera said...

Schapoholic baju cantik-cantik tapi mahallllll!

eienrazak said...

nisaa !belikan la.please3 :D

Nisa Kay said...

@eesyaheera

ehhehe mahal sgt3. baik beli kat times square.
kantoi ler baju Schapoholic sebijik sejiban mcm yg kat TS, tag pon sama. huahuaa

Nisa Kay said...

@saharinasaharudin

Promoter tu kata sampai raya, or while stock last.

Nisa Kay said...

@eienrazak


ahhaha beli leww sendrik :P

asyiqin nasir said...

teringinye nk try! xpi kat sini xdek.. huhu

fyy mokhtar said...

maheyyy la kak nysaaa. ape kata kak nysa buat GA?? haaaaaaaaaaaaaa

zura_laici said...

wahh bestnye promotion dye.. kt cni xdela.. :(

zura_laici said...

wahh bestnye..kt cni xd forest scret.. huhuh

wiwie sazali said...

nisa, dekat sunway pyramid pun ada kan forest secret ni?

Nisa Kay said...

@asyiqin nasir

u boleh rujuk senarai dealer, or senarai senarai lokasi. kalau xde jugak u bleh order online.

Nisa Kay said...

@zura_laici

u boleh rujuk senarai dealer, or senarai senarai lokasi. kalau xde jugak u bleh order online.

Nisa Kay said...

@wiwie sazali

yepp ade2!
first time i pegi kedai FS kat sunway la hehe :D

wiwie sazali said...

thanks for the info nisa.. heee, envy dgn u sbb kulit muka u flawless je.. mine penuh dgn jerawat besar n merah skrg ni.. adeh..

Princess Feyqa said...

kat sunway? ala bestnyeee murah2 lak tu

Nisa Kay said...

@wiwie sazali

flawless tu xdelah sgt.. tu sume keje edit gambar.. alhamdulillah muka i xde jrwt yg teruk. tp kdg2 bila i period naik jugak jerawat kat pipi lantas tinggalkan parut2 jugak..
untuk pudar parut i guna serum lain lak.. huhu

ouhh kalau condition kulit u agk teruk, i suggest u consult dgn doc dulu, pastikan produk yg betul2 sesuai dgn kulit u...

Nisa Kay said...

@Princess Feyqa

ehhehe murah giler kot.. tgh sale kan. jom terjah :D

cheqwa said...

perrgh,mantop!gileer ah sale dia..hihihi..tapi jauh lak rasa nak kuar cari kedai dia...kat nilai ni kan takde apa..hihi

muLan mia said...

nisa.. sale ni ade dekat sunway piramid tak??..

nazirafarahinomar said...

wahh nisa. shopping tak hingat! hehe. seronoknya!

Adek Pijat said...

besh..mmg blh order online tp mcm xde diskaun je..

tqaAwesome said...

thnx for this info. nak try gak :) boleh borong habis sementara ade promotion ek. hehe

CIK FERRA AWW said...

WAH MURAH NYA. TAPI NI LAH 1ST TYME I DGR JENAMA NI. I INGT MEMULA FOREST YG BRAND SUKAN TUH

Yuyu Musa said...

hahaha.klakar la nisa nih

Nowa Buddin said...

tak tahu ada kena mgena ke tak, tapi kasut awak sgt lah cantik =D

Nurul Iman Rosman said...

hadui, tak boleh tahan tgk sales. rase nak beli je semua. nisa tolong belanje ye.?

tak salahkan beramal di bulan puase ni. tett! hehe ;)

Diana @ bilakukatacinta said...

murahhhhhhhh...tak pernah guna..terasa nak try lah pulak

emy zulaiha said...

adik manis..ape function serum eh?cecite sket.emy mmg krg bab mekap2 nie.hehe =)

Pateh Adnan said...

wahhh, best lah nisa dok dekat sane. dok kat umah tak dapat nak g sale. ;(

http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/blog-bertukar-wajah.html

Aimi Nadirah said...

nisaa blusher ade yg murah2 x? berapa inggit? hihi tanya harga dulu baru g belii . kat Johor ni ade satu jek forest secret --"

liya alia said...

aihhh.. kasut lagi menarik perhatian.. geram geram.. grrr

nurARNISYAzukki said...

assalamualaikum kak nisa,
bole tak tunjukkan hasil lips akak bile akak pakai lipstick putih tu :)
nmpak menarik la...
yela, tak pnah pulak tahu ada lipstick putih selama ni :)
can u ?

Nisa Kay said...

@cheqwa

try tgk kat senarai dealer... ade tak yg dekat2 area nilai ...

Nisa Kay said...

@muLan mia

of cos adeee :D

Nisa Kay said...

@nazirafarahinomar

hehe sgt seronok meyh!

Nisa Kay said...

@Adek Pijat

yeke??

Nisa Kay said...

@tqaAwesome

hahahah jom boronggg :D

Nisa Kay said...

@CIK FERRA AWW

haaa tulah ramai yg xtahu psl brand nih,,

Nisa Kay said...

@Yuyu Musa

ape yg kelakor nye pon xtahu lah :P

Nisa Kay said...

@Nowa Buddin

hahaha thankss!!!

Nisa Kay said...

@Nurul Iman Rosman

hahaha
no komen :P

Nisa Kay said...

@Diana @ bilakukatacinta

try lah..
insyaAllah berkesan :)

Anonymous said...

Salam....Cantikla blog cik nisa...bole kita berkenalan..

Nisa Kay said...

@emy zulaiha

u boleh tgk i review serum ni kat entry ni :

http://nisamenaip.blogspot.com/2011/06/review-forestsecret-berkualiti.html

Nisa Kay said...

@Pateh Adnan

aloloo
ajak laa mak shopping sekali :P

Nisa Kay said...

@Aimi Nadirah

blusher? aaa x tahu la pulakk sbb x tanye. sy pon x beli blusher..

Nisa Kay said...

@liya alia

hahahha gitu lak :D
thankss...

Nisa Kay said...

@nurARNISYAzukki

wslm..
ouhh insyaAllah akan dipertimbangkan request u untuk next entry :)

tqaAwesome said...

yeay baru balik dari forestsecret@wangsa walk..!! dah borong tapi rase xpuas.. mcm nak borongg lagiii !! haha. teruja tengok most product harge RM10 je.. hewhewhewheww

Cielo.Zunnurien said...

Nisa, kat mana nak cari forest secret ni? ada lagi ke?

Cielo.Zunnurien said...

Nisa, kat mana nak cari forest secret ni? ada lagi ke?