Friday, August 12, 2011

Siapa photographer Nisa Kay???

 

Assalamualaikum semuaa…

 

Hah tengah-tengah malam ni baru aku dapat mood nak menjawab kepada soalan yang ramai betul tanya aku. Tapi aku nak membebel lah sikit. Errr tak marah kan? Kahkahkah!!

 

DSC_1014 copy_thumb[1]

Ramai yang cakap “cantiknye gambar”.
Alhamdulillah terima kasih sangat-sangat atas pujian tuh. Lawa sebab teknik ambil gambar ke, angle gambar ke, editing ke, sebab muka aku ke.. aku tak tahu lah. Kahkahkah. Terpulang kepada individu yang melihat.

 

Tapi bila dapat ayat macam ni “lawa gambar awak. awak guna kamera apa?”
Ouhhh terima kasih sebab kata gambar lawa. Saya guna kamera apa? Saya guna kamera handphone. Kahkahkah. Dah tuu pergi tanya aku guna kamera apa, maka aku jawablah kamera kepunyaan aku. Lagi satu, aku guna Canon 1000D.

 

DSC_0483_thumb1

Bila ada yang kata “Lawa gambar. Pandai awak ambil”
Aku pengsan dulu boleh tak? Haiyooo kalau aku yang ambil gambar nye macam mana aku nak posing pulak kan? Kalau aku pasang kamera pada tripod, camne aku nak agak jauh mana aku nak zoom? Nak dapat angle yang senget-senget? Hooo ikut logik la hooo..

 

Ada jugak yang kata “Lawa-lawa gambar awak ni. Boleh lah ajar saya ambil gambar?”
Huuu yang ni agak haru jugak sebab ada yang minta aku jadi cikgu ambik gambor. Tapi jawapan aku lebih kurang macam yang atas lah kan. Bukan aku yang ambil gambar weh. Aku tukang camwhore aje. Kahkahkah. Lagipun aku BUKAN photographer. So aku tak layak nak ajar orang. Kang ter-ajar benda-benda yang menyimpang jauh dari teori fotografi sapa nak tanggung? Kahkahkah!!!

 

 

PENGUMUMAN :

Jeng jeng jengg… Meh sini aku nak reveal siapakan manusia yang bertanggungjawab mengambil gambar-gambar aku.  Beliau adalah seorang wanita yeh! Sejak dua menjak ni memang banyak gambar aku yang beliau ambil.

 

Berikan tepukan kepada akak PenMerah.(Tepuk kuat-kuat okeh! Tepuk pakai kaki pon boleyy! ) Hoho jom usha sikit gambor aku yang beliau amik.

 

dslr3[5]

DSC_0579

DSC_0775

DSC_0807

Gambar last ni gambar feveret aku weh! Dengan CIK EPAL GONJENG okayh! Story mory malam ni lah ye. Kahkahkah..

 

Akak PenMerah ni baru aje memulakan blog personal beliau. So jom lah ramai-ramai terjah blog PenMerah untuk melihat lebih banyak gambar aku. Ouhh ye, akak PenMerah ni jugak yang bertanggungjawab ambil gambar di bawah ni  :

DSC_0176

KAHKAHKAH !!!

 

**Setiap gambar akan direct ke entry yang mengandungi gambar tersebut**

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

24 comments :

♥ cik_farah ♥ said...

comel la kak nisa.. :)

fad ali said...

gamba last tu tak tahan..hahaha

Hani Mansor said...

go go CIk Nisa !

shahrul said...

mahu juga wat photoshoot ngn cik nisa..buleh?heheh.. :p

Akulah Pak Lan said...

Dulu pernah ada Canon 1000D..tapi dah kena curi time rumah kena pecah masuk...lepas tuh dah stop beli kamera..

Fatin Farhana Binti Ramli said...

that awesome

Farierahasanz said...

nice . .

pandai photographer tu . .haha

n ade soklan lagi . . sape edit.?? ekekee

TeQah Khaire said...

pic bawah tuh sweet lah .. hehe (:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe suke gambar yg last sekali..nape bagi bunga kecik sangat..

u.m.i.e said...

Semua gambar Nisa sweet sangat .. suka tengok Nisa senyum :)

sYafIk-wAy said...

wahh untungg laa . hehe

cik Beskod said...

best ade photographer amek gambar hehe

Pateh Adnan said...

wahh. unutnglah nisa, banyak photoshot. ;)

http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/senarai-drama-wajib-layan-selagi-aku.html

♥Mirah said...

so CUTE!

nurul diana said...

cantikk <3

scha al ahmad said...

orang cnti sapa tgkp gmbr pown cntik..
tp, mmg tak dapat nafi la, pandai akak pena tangkap gmbar!

mr.oren said...

wah lawa nya permandangan....model dia????erkkkkkk

0nenanina Vanilla said...

cantik2 gambar (^_^)

Salhah Suhot said...

kay!!yang last tu....awwwwww shuhweeeettt!!!!

Nurul Solehah said...

ternganga tgk pic last tu ! hee ..

liya alia said...

mostly setiap gambar ada ja baju lain yang cun cun nisa pakai.. mesti almari penuh baju nih.. haha...
btw, saya suka lah style awk.. suka suka

Nabila Osman said...

Suka tengok dress up nisa. Nampak comel selalu.. :)

Yuyu Musa said...

kah3..klakar la nisa ni

Abe Frank said...

penatnye tepuk tgn dgn kaki....