Sunday, August 14, 2011

Shopping pra-raya di Temerloh


Assalamualaikum semua…

 

Yeahh ini dia entry masam-masam basi yang entah dari zaman bila aku dok peram dalam folder gambar. Lebih kurang dua minggu lepas (awal puasa) aku ada pulang ke kampung halaman di Temerloh.

 

Kebetulan sepupu aku Kakak Faa pun balik pada hari yang sama. Yeahhh ada geng untuk berjimba. Kahkahkah!! Setelah set tarikh dan masa baekk punya, maka aku, adikku Hidayah dan Iyeen join Kakak Faa serta adiknya Salihah jalan-jalan Temerloh.

 

IMG_4805

Memang dasar excited tak hengat. Kereta belom jalan aku dah pun mulakan kegilaan snap-snap gambar aku. Huahuaaa bajet comel habis laa kengkononnyew!

 

 

IMG_4814

Ini drebar kehormat Kakak Faa. Hehehe kalau takde beliau memang tak berjalan lah daku!

 

 

IMG_4813

Sepupu aku, Salihah, adik aku Hidayah dan Iyeen. Semua muke excited nak berjalan ke Temerloh weyyy!! Kahkahkah.

 

 

IMG_4826

Menapak punya menapak sampai lah ke kedai tudung yang dituju. Woahhh nampak cermin besar! Bergambor dulu jomm :D Ngeeee~

 

 

IMG_4831

Bila aku dah mula shopping, DSLR pon bertukar tangan. Kini Kakak Faa menjadi tukang amik gambor tak rasmi yek! Kahkahkah. Tengok ekspresi muka aku. Takleh blah dowh!!!

 

 

IMG_4835

Bila Kakak Faa dah dapat DSLR, dorang camwhore depan cermin semula. Wahwahwahhh….

 

 

IMG_4840

Celah-celah rak tudung pon boleh bergambor ek?

 

 

IMG_4841

Masa nak bayar tu aku pon ala-ala berat hati nak kuar kan duit. Buat-buat cari duit la kononnye. Kahkahkah!!

 

Ada beberapa kedai lagi yang aku pusing. Penat woh !! Aku malas nak amik-ambik gambor dah. Yelahh bandor Temerloh sekarang dah maju, dah banyak kedai.. sekali pusing pun dah lemau!

 

Kalau dulu dah siap pusing bandar baru, aku menapak jugak ke bandar lama. Hohoo gigih siot! Tapi tu dulu laa… Lagipun cuaca panas, ramai kot orang keluar shopping. So malas nak gigihkan diri. Huhuu…

 

IMG_4849

Opocot!! Bertambah pulak ahli dalam kereta. Yang bertopi tu adik aku yang baru sampai dari UiTM Jengka. So kitorang amik dia sekali kat Terminal Temerloh.

 

Malamnye pulak aku……………... Argghhh malas nak cerita lagi. Next entry boleh?

 

 

**P/S : Sepupu aku Kakak Faa ada buat GA kad raya. Moh le ramai-ramai terjah.

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA


24 comments:

  1. boley2. buat kat next entry ye nisa. ;)

    ReplyDelete
  2. besnya..bilalah cheqwa nak shopping raya ni..asek xlarat je :(

    ReplyDelete
  3. bestnye shoping. na join gak len kali. hehe.

    ReplyDelete
  4. Kampong Liza kat Mentakab. Setiap kali balik kampong, mesti pergi Termerloh. Temerloh skang dah maju. Macam-macam ado kan. :D

    ReplyDelete
  5. datang klate nak murah2. ahaa, dreba dah ada ni. ahaa

    ReplyDelete
  6. saya suke shopping at temerloh :) tapi dapat datang time praktikal jer :)

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?69e84c1ebe3bedced911a537ac3972bc

    ReplyDelete
  7. aww
    hepi familynye
    hehe
    comel sume sedara n adik2 akq :D

    ReplyDelete
  8. sweet sgt ...
    heheehhe.. nak shoping gak cm nie..

    ReplyDelete
  9. kirenye akak ni blogger pahang la..sama la kite..

    ReplyDelete
  10. Pra-Raya Shopping punada ek? Hehehe.
    Nak kenal ngan adik boleh? muahaha. gurau jek ;)

    ReplyDelete
  11. uishhhh.. awal puasa dah shopping.. memang gigih nih.. hehe

    ReplyDelete
  12. slalu pgi kedai zahra tu..tudung lawo & murah

    ReplyDelete
  13. Kirim salam kat awek pakai baju pink tu boleh?hehehehe

    ReplyDelete
  14. raya mai singgah rumah koi.. =)

    ReplyDelete
  15. bile da start ade PRE RAYA SHOPPING....kene laa ade yg meganye kan??

    so amacam kite buat REAL SHOPPING RAYA MISSION??

    set kakde!

    ReplyDelete
  16. nisa duk tmerloh gak ea ? kg kite at kg bintang. :)

    klo g balik tmerloh msti g kedai zahra tuh sbb banyak sikit koleksi tudung lawa2. :D

    ReplyDelete
  17. kak nisa...akak syida...tatau pown...dye blaja mne ea tak nmpk dah skung

    ReplyDelete
  18. wuwuuwuwuw.. dgn laju saya taip! kedai zaraa dpn rene's dkt tmrloh.. sebaris kamdar kan nisa? hehehe..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay