Monday, August 8, 2011

Ruang Iklan PERCUMA!!! Mari serbu !!!

 

Assalamualaikum semua..

 

Semalam aku tidur sangat lewat, hampir 4 pagi baru aku melelapkan mata. Maka aku yang takleh tidor telah dapat idea bernas. Hewheww…

 

SHARING IS CARING kan.. So, aku nak share dengan korang ruang iklan PERCUMA kat side bar blog aku!!! Wuahhhh saborr.. sabor… Sila baca entry ini dari huru pertama yang di taip hingga huruf terakhir! Kahkahkah.

 

iklan free

DETAIL IKLAN :

  • Digalakkan guna banner sendiri (kalau ada).
  • Saiz 200 x 200
  • Blog akan diiklankan selama 3 hari di side bar blog aku nih.
  • Sememangnya PERCUMA, takde hidden charge ke ape.. Okayh?

 

SYARAT-SYARAT UNTUK DAPAT PENGIKLANAN FREE SELAMA TIGA HARI :

  • Terbuka untuk semua blog / website biasa. (Bukan blogshop)
  • Bagi yang ada banner sendiri akan diutamakan, tapi siapa cepat dia dapat.
  • Kalau takde banner blog, aku buat kan lah satu. Tapi tak lawa la yer, sebab aku tak pandai design

 

 

Haaa amacam okay tak tawaran aku? Maklumlah, blog aku cikai aje, takde follower berpuluh ribu, takde trafik mencanak pecah rekod Nuffnang. Takde.. sume tu tarak! Kahkahkah.

 

Cuma, di bulan Ramadhan ni aku nak berkongsi peluang untuk dapat trafik lah dengan sesiapa yang bertuah. Kalau tak banyak pun, at least ade la sikit kan? Hehehe… So macam mana nak rebut ruang iklan percuma ni???

 

CARA-CARA NAK DAPAT RUANG IKLAN PERCUMA :

3 orang pertama yang jawab teka-teki ni dengan betul akan dapat hadiah ruang iklan percuma tuh. Hehehee.. Teka-tekinya adalah..

 

When you get me, im black. When you use me, im red. When you finish, im grey. What am i….??

 

JAWAPAN : CHARCOAL / ARANG

 

 

DAH ADA ORANG MENANG PUN, DAN TAWARAN DITUTUP. JADI JANGAN BUANG MASA BUANG TENAGA LAGI. KAHKAHKAH :D

sign NISA


86 comments:

  1. Arang! :D

    http://thecrappingstarts.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. sye ade jwapan nyer...
    answer:coal...

    ReplyDelete
  3. woo susahnye teka teki...berpusing2 mata berfikir........try harder nieh!

    ReplyDelete
  4. pen . haha knp jwpn tu sy bg.. k salah...

    ReplyDelete
  5. soklan bapak susah. arang batu kah ?

    ReplyDelete
  6. kacang..!!

    jwpn dia arang....hahaha

    ReplyDelete
  7. i nak join kak nisa!
    hmmm, i think that is charcoal la sis. but i not very sure la dear.

    btw, sudilah kiranya if kak nisa jengah blog saya yg tak seberapa indah ini

    http://bclakadiba.blogspot.com

    thanks ;D

    ReplyDelete
  8. ehh? tadi rasa da kasi jawapan. takpe, nak kasi sekali lagi..


    ARANG. hehe

    ReplyDelete
  9. huuuuu mana jwpn eden x kuar2 ni..dub dab dub dab...

    ReplyDelete
  10. aaahhh laaa.. macam mancis jekk.. hehhe

    ReplyDelete
  11. aaahhh laaa.. macam mancis jekk.. hehhe

    ReplyDelete
  12. i rasa jawapan dia arang atau dalam english, charcoal :)

    ReplyDelete
  13. Jawapan dia arang batu a.k.a charcoal.

    ReplyDelete
  14. okayh22... jawapannya.. arang.. charcoal. btul tak???

    ReplyDelete
  15. cam best
    http://cikwanielovela.blogspot.com/2011/08/omg-korang-patut-tengok-photography.html

    ReplyDelete
  16. xde pun....komen ni dah kuar...ala nisa buat saspen ni... tadi lagi dah bg jwpn tau...

    ReplyDelete
  17. Aq rasa jawapannya.. CHARCOAL... Betul Tak...

    ReplyDelete
  18. apa kata kalo jawabnya ialah arang batu hehe..kan bulan2 pose ni orang sibuk duk membakar ayam..hee~

    ReplyDelete
  19. nak cuba juga lah..
    erm, arang?

    ReplyDelete
  20. arang kah ? itu dalam bahasa inggeris nya charcoal ? huhu. i'm trying hereeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  21. Arang laa
    hmm charcoal (:

    betul tak?? Harap kalau betul dapat lah iklan free tuh.. Amin.....
    sebab kalau mancis cam tak logik. mancis bukan warna hitam je kan??? hehe dapur gas lagi lah salah. pen? terang2 salah.

    ReplyDelete
  22. nisa arang ke??? heheh.. kan hitam.. bila bakar merah pastu jadi abu warna kelabu la kan. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  23. kak Nisa,sy try ek... ARANG kot...sebab apa...kita dpt arang dlm bentuk warna hitam then kita nyalakannya jadi api merah then bila dah habis bakar jadi kelabu dahhh...hehehe saja try..kalau salah pun x pa ^__^

    ReplyDelete
  24. Kalau bukan mancis.. arang batu ye ? :)

    ReplyDelete
  25. CHARCOAL! Hahahaha, sedang melihat nya sekarang :)

    ReplyDelete
  26. wahhhh.. nak cuba nasib jugak lahh... hehehe
    btw, the answer is coal..
    ntah betul ka tidak tu.. cuba jelahh.. heeee

    ReplyDelete
  27. Sy tahu jawapanya:)..Charcoal(arang). Kan..kan..hehe. Saje try^^

    ReplyDelete
  28. @ketawariang

    Memang la tak kuar... sebab nisa kn dh comment kat atas tu...

    P/S : AKU TAKKAN APPROVE DULU JAWAPAN-JAWAPAN KORANG. TAPI KALAU JAWAPAN KORANG DAH KELUAR KAT RUANG KOMEN TU MAKNANYA JAWAPAN TU SALAH. HEEEE Smile with tongue out

    ReplyDelete
  29. MANCIS MANCIS..xde yang lain melainkan batang mancis.. (^_^)

    ReplyDelete
  30. nak teka la.. "arang"

    cmne??

    ReplyDelete
  31. tau2..mancisssssssss

    ReplyDelete
  32. ARANG!!!
    ARANG!!!
    ARANG!!!

    :P
    nak iklan!
    haha.

    ReplyDelete
  33. jawapan dia adalah arang. kan kan ?

    ReplyDelete
  34. arang !

    when you get me, im black
    = arang belum guna, baru beli kat kedai, warna dia hitam

    when you use me, im red
    = bila kita guna (bakar), arang jadi warna merah

    when you finish, im grey
    = bila hbs guna, arang jadi debu warna kelabu

    :)

    ReplyDelete
  35. nak jawab laaa.. arang!!
    btl x?

    ReplyDelete
  36. jawapannya...
    Arang?
    or charcoal?
    hehe
    xD
    kay wat 1 banner utk eazy hehe

    ReplyDelete
  37. Wahh, menarik..myra try yek nisa ;)

    Jawapan : coal/arang batu :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay