Monday, August 8, 2011

Ruang Iklan PERCUMA!!! Mari serbu !!!

 

Assalamualaikum semua..

 

Semalam aku tidur sangat lewat, hampir 4 pagi baru aku melelapkan mata. Maka aku yang takleh tidor telah dapat idea bernas. Hewheww…

 

SHARING IS CARING kan.. So, aku nak share dengan korang ruang iklan PERCUMA kat side bar blog aku!!! Wuahhhh saborr.. sabor… Sila baca entry ini dari huru pertama yang di taip hingga huruf terakhir! Kahkahkah.

 

iklan free

DETAIL IKLAN :

  • Digalakkan guna banner sendiri (kalau ada).
  • Saiz 200 x 200
  • Blog akan diiklankan selama 3 hari di side bar blog aku nih.
  • Sememangnya PERCUMA, takde hidden charge ke ape.. Okayh?

 

SYARAT-SYARAT UNTUK DAPAT PENGIKLANAN FREE SELAMA TIGA HARI :

  • Terbuka untuk semua blog / website biasa. (Bukan blogshop)
  • Bagi yang ada banner sendiri akan diutamakan, tapi siapa cepat dia dapat.
  • Kalau takde banner blog, aku buat kan lah satu. Tapi tak lawa la yer, sebab aku tak pandai design

 

 

Haaa amacam okay tak tawaran aku? Maklumlah, blog aku cikai aje, takde follower berpuluh ribu, takde trafik mencanak pecah rekod Nuffnang. Takde.. sume tu tarak! Kahkahkah.

 

Cuma, di bulan Ramadhan ni aku nak berkongsi peluang untuk dapat trafik lah dengan sesiapa yang bertuah. Kalau tak banyak pun, at least ade la sikit kan? Hehehe… So macam mana nak rebut ruang iklan percuma ni???

 

CARA-CARA NAK DAPAT RUANG IKLAN PERCUMA :

3 orang pertama yang jawab teka-teki ni dengan betul akan dapat hadiah ruang iklan percuma tuh. Hehehee.. Teka-tekinya adalah..

 

When you get me, im black. When you use me, im red. When you finish, im grey. What am i….??

 

JAWAPAN : CHARCOAL / ARANG

 

 

DAH ADA ORANG MENANG PUN, DAN TAWARAN DITUTUP. JADI JANGAN BUANG MASA BUANG TENAGA LAGI. KAHKAHKAH :D

sign NISA


86 comments:

  1. jawapannya Arang / charcoal ^_~

    ReplyDelete
  2. Arang! :D

    http://thecrappingstarts.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sye ade jwapan nyer...
    answer:coal...

    ReplyDelete
  4. woo susahnye teka teki...berpusing2 mata berfikir........try harder nieh!

    ReplyDelete
  5. pen . haha knp jwpn tu sy bg.. k salah...

    ReplyDelete
  6. soklan bapak susah. arang batu kah ?

    ReplyDelete
  7. kacang..!!

    jwpn dia arang....hahaha

    ReplyDelete
  8. i nak join kak nisa!
    hmmm, i think that is charcoal la sis. but i not very sure la dear.

    btw, sudilah kiranya if kak nisa jengah blog saya yg tak seberapa indah ini

    http://bclakadiba.blogspot.com

    thanks ;D

    ReplyDelete
  9. ehh? tadi rasa da kasi jawapan. takpe, nak kasi sekali lagi..


    ARANG. hehe

    ReplyDelete
  10. huuuuu mana jwpn eden x kuar2 ni..dub dab dub dab...

    ReplyDelete
  11. i rasa jawapan dia arang atau dalam english, charcoal :)

    ReplyDelete
  12. Jawapan dia arang batu a.k.a charcoal.

    ReplyDelete
  13. okayh22... jawapannya.. arang.. charcoal. btul tak???

    ReplyDelete
  14. cam best
    http://cikwanielovela.blogspot.com/2011/08/omg-korang-patut-tengok-photography.html

    ReplyDelete
  15. xde pun....komen ni dah kuar...ala nisa buat saspen ni... tadi lagi dah bg jwpn tau...

    ReplyDelete
  16. Aq rasa jawapannya.. CHARCOAL... Betul Tak...

    ReplyDelete
  17. apa kata kalo jawabnya ialah arang batu hehe..kan bulan2 pose ni orang sibuk duk membakar ayam..hee~

    ReplyDelete
  18. nak cuba juga lah..
    erm, arang?

    ReplyDelete
  19. arang kah ? itu dalam bahasa inggeris nya charcoal ? huhu. i'm trying hereeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  20. Arang laa
    hmm charcoal (:

    betul tak?? Harap kalau betul dapat lah iklan free tuh.. Amin.....
    sebab kalau mancis cam tak logik. mancis bukan warna hitam je kan??? hehe dapur gas lagi lah salah. pen? terang2 salah.

    ReplyDelete
  21. nisa arang ke??? heheh.. kan hitam.. bila bakar merah pastu jadi abu warna kelabu la kan. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  22. kak Nisa,sy try ek... ARANG kot...sebab apa...kita dpt arang dlm bentuk warna hitam then kita nyalakannya jadi api merah then bila dah habis bakar jadi kelabu dahhh...hehehe saja try..kalau salah pun x pa ^__^

    ReplyDelete
  23. Kalau bukan mancis.. arang batu ye ? :)

    ReplyDelete
  24. CHARCOAL! Hahahaha, sedang melihat nya sekarang :)

    ReplyDelete
  25. wahhhh.. nak cuba nasib jugak lahh... hehehe
    btw, the answer is coal..
    ntah betul ka tidak tu.. cuba jelahh.. heeee

    ReplyDelete
  26. Sy tahu jawapanya:)..Charcoal(arang). Kan..kan..hehe. Saje try^^

    ReplyDelete
  27. @ketawariang

    Memang la tak kuar... sebab nisa kn dh comment kat atas tu...

    P/S : AKU TAKKAN APPROVE DULU JAWAPAN-JAWAPAN KORANG. TAPI KALAU JAWAPAN KORANG DAH KELUAR KAT RUANG KOMEN TU MAKNANYA JAWAPAN TU SALAH. HEEEE Smile with tongue out

    ReplyDelete
  28. MANCIS MANCIS..xde yang lain melainkan batang mancis.. (^_^)

    ReplyDelete
  29. tau2..mancisssssssss

    ReplyDelete
  30. ARANG!!!
    ARANG!!!
    ARANG!!!

    :P
    nak iklan!
    haha.

    ReplyDelete
  31. jawapan dia adalah arang. kan kan ?

    ReplyDelete
  32. arang !

    when you get me, im black
    = arang belum guna, baru beli kat kedai, warna dia hitam

    when you use me, im red
    = bila kita guna (bakar), arang jadi warna merah

    when you finish, im grey
    = bila hbs guna, arang jadi debu warna kelabu

    :)

    ReplyDelete
  33. jawapannya...
    Arang?
    or charcoal?
    hehe
    xD
    kay wat 1 banner utk eazy hehe

    ReplyDelete
  34. Wahh, menarik..myra try yek nisa ;)

    Jawapan : coal/arang batu :)

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay