Monday, August 8, 2011

Ruang Iklan PERCUMA!!! Mari serbu !!!

 

Assalamualaikum semua..

 

Semalam aku tidur sangat lewat, hampir 4 pagi baru aku melelapkan mata. Maka aku yang takleh tidor telah dapat idea bernas. Hewheww…

 

SHARING IS CARING kan.. So, aku nak share dengan korang ruang iklan PERCUMA kat side bar blog aku!!! Wuahhhh saborr.. sabor… Sila baca entry ini dari huru pertama yang di taip hingga huruf terakhir! Kahkahkah.

 

iklan free

DETAIL IKLAN :

  • Digalakkan guna banner sendiri (kalau ada).
  • Saiz 200 x 200
  • Blog akan diiklankan selama 3 hari di side bar blog aku nih.
  • Sememangnya PERCUMA, takde hidden charge ke ape.. Okayh?

 

SYARAT-SYARAT UNTUK DAPAT PENGIKLANAN FREE SELAMA TIGA HARI :

  • Terbuka untuk semua blog / website biasa. (Bukan blogshop)
  • Bagi yang ada banner sendiri akan diutamakan, tapi siapa cepat dia dapat.
  • Kalau takde banner blog, aku buat kan lah satu. Tapi tak lawa la yer, sebab aku tak pandai design

 

 

Haaa amacam okay tak tawaran aku? Maklumlah, blog aku cikai aje, takde follower berpuluh ribu, takde trafik mencanak pecah rekod Nuffnang. Takde.. sume tu tarak! Kahkahkah.

 

Cuma, di bulan Ramadhan ni aku nak berkongsi peluang untuk dapat trafik lah dengan sesiapa yang bertuah. Kalau tak banyak pun, at least ade la sikit kan? Hehehe… So macam mana nak rebut ruang iklan percuma ni???

 

CARA-CARA NAK DAPAT RUANG IKLAN PERCUMA :

3 orang pertama yang jawab teka-teki ni dengan betul akan dapat hadiah ruang iklan percuma tuh. Hehehee.. Teka-tekinya adalah..

 

When you get me, im black. When you use me, im red. When you finish, im grey. What am i….??

 

JAWAPAN : CHARCOAL / ARANG

 

 

DAH ADA ORANG MENANG PUN, DAN TAWARAN DITUTUP. JADI JANGAN BUANG MASA BUANG TENAGA LAGI. KAHKAHKAH :D

sign NISA

86 comments :

C i k P u t i h K e b a b o m ! said...

charcoal a.k.a arang ! :D

ainaamy said...

arang . hehe

inspired by syaidatie nurdilla said...

period.. hehehhe..

ketawariang said...

arang!!

fiE_qAr said...

saye jawab..CHARCOAL..

Cik Bunny said...

jawapannya Arang / charcoal ^_~

Syakir Aziz said...

Arang lah. :)

ZyzyAfrina (: said...

Arang! :D

http://thecrappingstarts.blogspot.com/

sabrina azhar said...

sye ade jwapan nyer...
answer:coal...

-misz zela- said...

woo susahnye teka teki...berpusing2 mata berfikir........try harder nieh!

Apple Zara said...

Mancis ! :D kan ? kan ?

faa.rosli said...

orang pakai lipstick?

Aimie Diyanna Benignant said...

pen . haha knp jwpn tu sy bg.. k salah...

marfieyra said...

aranggg! a.k.a charcoal :D

marfieyra said...

aranggg! a.k.a charcoal :D

Azura said...

charcoal? hehe.

put3_zeela said...

arang & charcoal

put3_zeela said...

arang & charocoal

put3_zeela said...

arang

Akim said...

iklan free ! besaq punya !

Akim said...

soklan bapak susah. arang batu kah ?

Ujang9897 said...

kacang..!!

jwpn dia arang....hahaha

Akim said...

hehehe

adiba ramli said...

i nak join kak nisa!
hmmm, i think that is charcoal la sis. but i not very sure la dear.

btw, sudilah kiranya if kak nisa jengah blog saya yg tak seberapa indah ini

http://bclakadiba.blogspot.com

thanks ;D

Syakir Aziz said...

ehh? tadi rasa da kasi jawapan. takpe, nak kasi sekali lagi..


ARANG. hehe

ketawariang said...

huuuuu mana jwpn eden x kuar2 ni..dub dab dub dab...

inspired by syaidatie nurdilla said...

aaahhh laaa.. macam mancis jekk.. hehhe

inspired by syaidatie nurdilla said...

aaahhh laaa.. macam mancis jekk.. hehhe

Rushaidin said...

jawapanya.... Arang

Balqis Shafikah said...

i rasa jawapan dia arang atau dalam english, charcoal :)

Mieya Atiera said...

arang
betul tak?

Akim Iqbal said...

Jawapan dia arang batu a.k.a charcoal.

Aimie Diyanna Benignant said...

okayh22... jawapannya.. arang.. charcoal. btul tak???

cik wanie Lovela (CWL) said...

cam best
http://cikwanielovela.blogspot.com/2011/08/omg-korang-patut-tengok-photography.html

PinkUmmi said...

mancis...

ketawariang said...

xde pun....komen ni dah kuar...ala nisa buat saspen ni... tadi lagi dah bg jwpn tau...

andyhowtt said...

charcoal = arang

KhAiReDzAiMy said...

Aq rasa jawapannya.. CHARCOAL... Betul Tak...

~bUih-bUih ciNta~ said...

apa kata kalo jawabnya ialah arang batu hehe..kan bulan2 pose ni orang sibuk duk membakar ayam..hee~

put3_zeela said...

arang

faa.rosli said...

arang yang dibakar??

Cik Domo said...

nak cuba juga lah..
erm, arang?

ann said...

arang kah ? itu dalam bahasa inggeris nya charcoal ? huhu. i'm trying hereeeeeeeeeee

H.J said...

arang..betul kan??haha

Aimie Diyanna Benignant said...

Arang laa
hmm charcoal (:

betul tak?? Harap kalau betul dapat lah iklan free tuh.. Amin.....
sebab kalau mancis cam tak logik. mancis bukan warna hitam je kan??? hehe dapur gas lagi lah salah. pen? terang2 salah.

normala_ali said...

nisa arang ke??? heheh.. kan hitam.. bila bakar merah pastu jadi abu warna kelabu la kan. hehehe.. :)

Neeja Ami said...

kak Nisa,sy try ek... ARANG kot...sebab apa...kita dpt arang dlm bentuk warna hitam then kita nyalakannya jadi api merah then bila dah habis bakar jadi kelabu dahhh...hehehe saja try..kalau salah pun x pa ^__^

Apple Zara said...

Kalau bukan mancis.. arang batu ye ? :)

Ain Sabri said...

Arang!! kot.. hehe

CIK PARO! said...

arang batu?

Ika Elmo's said...

CHARCOAL! Hahahaha, sedang melihat nya sekarang :)

CIK PARO! said...

betul tak nisa??

dafi said...

ubat nyamuk :)

dafi said...

ubat nyamuk

AmirahSM said...

arang =)

liya alia said...

wahhhh.. nak cuba nasib jugak lahh... hehehe
btw, the answer is coal..
ntah betul ka tidak tu.. cuba jelahh.. heeee

ct-Z corner said...

Sy tahu jawapanya:)..Charcoal(arang). Kan..kan..hehe. Saje try^^

mynameismy said...

ARANG a.k.a charcoal!!!

sabrinamohd said...

charcoal? :)

Rushaidin said...

@ketawariang

Memang la tak kuar... sebab nisa kn dh comment kat atas tu...

P/S : AKU TAKKAN APPROVE DULU JAWAPAN-JAWAPAN KORANG. TAPI KALAU JAWAPAN KORANG DAH KELUAR KAT RUANG KOMEN TU MAKNANYA JAWAPAN TU SALAH. HEEEE Smile with tongue out

ainaamy said...

arang ?

YanaMIB said...

ARANGGGGG!!!! ^__^

eienrazak said...

arang !

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

MANCIS MANCIS..xde yang lain melainkan batang mancis.. (^_^)

Kafe Que said...

nak teka la.. "arang"

cmne??

Maji_Rashid said...

tau2..mancisssssssss

Rizal Slaughterheart said...

Arang kah itu Cik Nisa?

aulia suri said...

jawapan dia ARANG

Hizami Rahim said...

ARANG!!!
ARANG!!!
ARANG!!!

:P
nak iklan!
haha.

Miss Fyra said...

arang :D

mR.bUnY said...

buah asam kooo

Farida Amira said...

jawapan dia adalah arang. kan kan ?

zalikhaazman said...

hurm..arang batu!!! ngeeee..

ASMAA said...

Arang/charcoal.

GnieSyazni said...

Nak jawab...arang... =)

m!ra_mahara said...

jwpn sy 'charcoal'...

Inspirasi hatiku said...

i think 'arang'... hehe

Inspirasi hatiku said...

i think 'arang' :)

Ateyn Bella said...

charcoal, heh

:: Si Gadis Romba :: said...

arang..lalala

izfanora said...

arang !

when you get me, im black
= arang belum guna, baru beli kat kedai, warna dia hitam

when you use me, im red
= bila kita guna (bakar), arang jadi warna merah

when you finish, im grey
= bila hbs guna, arang jadi debu warna kelabu

:)

bella belle said...

charcoal???? btol tak?

shera haifa said...

nak jawab laaa.. arang!!
btl x?

Eazy Izzuddin said...

jawapannya...
Arang?
or charcoal?
hehe
xD
kay wat 1 banner utk eazy hehe

myravea said...

Wahh, menarik..myra try yek nisa ;)

Jawapan : coal/arang batu :)

hakimijulaiha said...

ARANG. :D