Sunday, August 14, 2011

Photoshoot di Taman Botani, berbuka puasa di Alamanda Putrajaya

 

Assalamualaikum semua..

 

Semalam aku ke Putrajaya bersama akak PenMerah. Saje je ke sana. Bukan nye selalu.. Sekali sekala nak jugak shoot dengan environment yang berbeza ye tak? Tambahan pula akak PenMerah mengidam nak berbuka dan lepak-lepak di Alamanda. Errkkk mengidam? Kahkahkah!!

 

Awal-awal lagi da ajak Syam dari Creativeheart Photography turun Putrajaya untuk lepak-lepak, photoshoot dan belajar photoshop. Errr bukan aku belajar photoshop ye, akak PenMerah yang belajar. Berapa ringgit shoot dengan Creativeheart Photography??? Haaa pergi tanya sendiri :P

 

DSC_4317

Aloloo bajet comeyl je aku. Kahkahkah! Sedang kami photoshoot di tepi tasik di Taman Botani, tiba-tiba hujan la pulakkk.. Tapi hujan-hujan pon boley aje photoshoot? Kahkahkah…

 

 

DSC_4347

Haaa ini lah Syam dari Creativeheart Photography. Nasib beliau jadi turun Putrajaya, boleh lah photoshoot dengan beliau. Akak PenMenrah pon menuntut ilmu photography dan photoshop dengan beliau. Hohohooo…

 

Bila hujan dah reda, kitorang menuju pula ke Alamanda Putrajaya untuk berbuka puasa. Hajat di hati nak lepak restoran RasaMas tapi fully booked pulak! Huuu inilah padahnye kalau x book meja awal-awal! Hohoo… Jadi, kami ke bahagian luar Alamanda untuk berbuka di restoran yang ada buat buffet Ramadhan.

 

Restoran yang menjadi pilihan ialah Bayou Restaurant. Ramai giler manusia berbuka puasa di Alamanda yeh! Shopping raya sekali kot? Hohooo.. Sambil makan ada jugak persembahan muzik gamelan.

 

 

IMG-20110813-00876

Ni makanan yang Syam amik…

 

 

IMG-20110813-00877

Aku makan sikit aje.. Huhuuu….

 

 

DSC_4407

Untuk pencuci mulut aku rembat kuih-kuih dan kek. Sedap woh !!!

 

 

IMG-20110813-00880

Akak PenMerah rembat sampai dua gelas air. Hohoo…

 

 

DSC_4416

Lepas tu tambah pulak dengan kek coklat dan kek lapis sarawak.

 

 

IMG-20110813-00883

Hooo tamaknye aku meyh! Masalahnye muat ke perut aku?? Kahkahkah.

 

Lepas berbuka puasa, kitorang lepak-lepak lagi. Memandangkan kitorang makan ala buffet, so makanan boleh ambil sebanyak mungkin. Errr kuih muih tadi aku tapau bawak balik! Kahkahkah… Syam pulak bertambah-tambah air mata kucing. Sedap ke?

 

Lepas lepak, apa lagi cari port untuk akak PenMerah bukak laptop dan belajar photoshop pulak. Sambil jalan-jalan dalam Alamanda tu sempat jugaklah aku rembat barang-barang sikit :P

 

 

casing baru

Yeahhh casing baru untuk Blackberry Torch 9800 kesayangan aku! Cantik tak?? Cantik tak?? Hehehe.. mulanya aku ingat nak beli casing kat PopMyBerry di Subang Jaya tuhhh.. tapi entah bila laa nak pergi. Asyik tak kesampaian aje!

 

Bila nampak booth yang jual casing handphone, aku terjah je la.. Mula-mula nak beli yang warna kuning. Tapi kat kelas aku dah 3 orang pakai casing BB warna kuning. Hehehee…. So, aku pilih warna biru. Ada makna nih! Kehkehkeh.

 

 

IMG-20110814-00891

ETUDE HOUSE MISS TANGERINE SWEET SHOWER LIPS. Dah lama dah aku target nak beli lipstick glossy kat Etude House. Ingat nak beli Lip Tint tapi… tak jadi pulak! So aku rembat shower lips ni. Tak sabar nak try :D

 

 

IMG-20110814-00892

Suatu masa dulu-dulu, pernah aku terbaca di blog Fatin Liyana yang beliau pernah guna face mist dari Etude House. Face Mist dia ada 3 jenis, yang mana satu Fatin Liyana  guna tak tahu pulak aku. So, aku nak try lah ni. Kahkahkah..

 

Hooo terpanjang pulak entry aku kali ni! Kahkahkah!! Bukan apa.. kalau aku asingkan entry buka puasa dan entry shopping aku, kang bertangguh-tangguh lagi nak update blog. So bila aku ada masa ni aku update sekali gus eh?

 

Sebab ada dua entry aku di Temerloh yang memang dah masam-masam basi sebab tak ber-update!! Kahkahkahkah.. Argghh peduli akan aku update jugak!

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

26 comments :

Pateh Adnan said...

nisa update je. ;) tetap akan dibace! gerenti! ;DD

Eyka said...

hri 2 dah jmpe etude house..lupee singhhh! waaaaaaaaaaaaaa T.T

Rtp Farra Arisha said...

hi pretty talented model!! ;)

wowwww, the dishes amatlah menyelerakan ya!! :)

misz sheyla said...

etude house..best ke?? nanti nk try

zulhilmi said...

wahh..pakai bb ker??nk mntk bb pin leyh???hahahaha

kyrul said...

comeylnye dia :P awww

mr_right said...

teringin nak photo shoot.. huu

teh tarik said...

lapar lah plak hehee

Tasya A. said...

untuuuuuuung lerr dapat berbuka sama sama . :p
eh eh. nanti nak photoshoot raya boleh ? pakai baju kurung. kihkihkih

nurul diana said...

gambar prtama mcm heliza helmi ! :)

matahari said...

face mist brape ye hargenya..teringin gak nak pkai...ape function nye unutk muka ek?i bab2 muka ni i mmg tak tahu....huhuhuhuhuh
balas komen dekat chat box k...

mas saari said...

nisa org temerloh ek? kampung mana ye?

akak pun orang temerloh gak... Kampung Bangau Tanjung! heheheee

laskar pelangi said...

alahai..bestnya dia makan:)

DanieL AdiE said...

Tak sempat nak jumpe nisa smlm kan..hujan...

Errk...zami ckp..teringin gak nak jumpe nisa sebenarnye...huhu

megan frog. said...

Ala, comelnyeee nisa kay nih. Face mist tu utk ape?

farah hanim said...

amboi
akq mkn byk ek??
p maintain slim
hehe

Shawl's@ayucinta said...

comelnyee...:)

ika said...

bestnye dpt photoshoot..

creativeheart said...

gamba kek lapis tu nampak 3D..

liya alia said...

teringin jugak nak ada BB.. tapi apakan daya.. mahal la pulak.. huhu

nazirafarahinomar said...

nisa, nnt buat update pasal face mist tuh tau. banyak kali dah p etude house tanya pasal face mist tuh, tp malas nak beli. :)) alang-alang nisa dah beli, buat la review ;;)

Fatin Liyana said...

wahh awk ni asek bershopping je. byknyew wet awk hehe XDD

Nisa Kay said...

@Fatin Liyana

HULAMAKKKKKK

FL singgah tengah2 malam tuhh.
hek hekk
mana ade byk wet.. biasa aje.. ehh mana awk tau kite selalu shopping???
haa stalk kite ehh :P
hekhekk

Nisa Kay said...

@Pateh Adnan

tenkiuuu :D

Nisa Kay said...

@Eyka

HUUU lain kali jgn lupe taww :D

faa.rosli said...

koi xpenah g putrajaya...sadis x??