Tuesday, August 16, 2011

[GAMBAR] Sekitar majlis tayangan eksklusif & iftar bersama pelakon Karipap-karipap Cinta

 

Assalamualaikum semua…

 

IMG_5005

Semalam aku dah update pasal review filem Karipap-karipap Cinta. So, memandangkan gambor dah terlalu banyak kat dalam SD Card nih, jom la kita cuci mata kejap.

 

Hohooo sekali lagi nak ucapkan jutaan terima kasih kat Cik Epal yang sudi invite aku join beliau untuk tayangan eksklusif dan sidang media filem ni. Akak Pen Merah pon join.  Seronok weyh! Berbuka puasa free pulak! Kahkahkah!!

 

IMG_4986

Hohooo mulanya kitorang takut jugak kalau-kalau kitorang lambat. Ye lah, mulanya akak Pen Merah  nak ambil aku kat Shah Alam ke Damansara, kena redah pulak jammed. Lepas tu ambil pula Cik Epal dan Shaheizy Sam beliau di UIA PJ.

 

 

DSC_0627

Masa kitorang sampai tu, emcee baru nak berceloteh.. Lepas dia pung pang pung pang kejap, then dia invite pengarah filem Karipap-karipap Cinta (KKC), Hafsham, untuk bagi ucapan.

 

Kemudian, masa pertengahan pengenalan pelakon, audience dihiburkan dengan persembahan Sani dari kumpulan Kopratasa. Ouhh ye, Sani ni turut buat penampilan khas dalam filem KKC ni.

 

DSC_0691

Yeahhh dapat jumpa Ana Raffali akhirnya! Sebenarnya tak sangka yang Ana ada di majlis ni. Rupanya beliau merupakan penyanyi untuk soundtrack filem KKC.

 

 

DSC_0724

Retis, pelakon dan penerbit bergambor sebelum sidang media dimulakan. Disebabkan sejuk sangat kat dalam hall tuh, aku awal-awal dah angkat kaki. Tunggu kat luar aje laaa…

 

 

IMG_5022

Sampai di luar, Akak Pen Merah awal-awal dah ambil seat. Kitorang duduk satu meja dengan wartawan. Kalau tak silap aku, wartawan tu dari Karangkraf. Haaa yang dok berebut karipap dengan aku tu ialah akak RedLinda.

 

 

IMG_5024

Ini betol-betol karipap cinta. Wahahaa…!! Karipap bentuk love weyh! Gigih betul laa siapa yang buat karipap ni!!

 

 

IMG_5056

Ape ni Cik Epal, kata nak kurus? Hekhekhekk… Tapi takpa, kalau tak habis, suruh Shaheizy Sam habiskan ek ek :P

 

 

IMG_5057

Aku makan sikit aje… Nasi, kari ayam, sayur, bihun. Pencuci mulut kena ada okayh! Aku tibai sepiring tembikai dan kuih bakar. Hohohoo sangat kenyang!!

 

 

IMG_5059

Bila masuk waktu berbuka aku terus ngap karipap cinta tadi. Hahaha nasib laa sedap! Tapi aku terbayang karipap panas yang rangup. Pergghh!!

 

 

IMG_5046

Skodeng Cik Epal kejap. Muahaha!! Serius aku cakap dorang ni sweet sangat okayh! (Tetiba terbayang abang kecintaan kahkahkah!!) Kalau lepak dengan dorang memang gila. Si Shaheizy Sam ni pulak memang sporting & selamber gila.

 

 

IMG_5064

Sweety Ana Raffali. Sangat manis, dan putih bebenor orang nye. Segan aku nak bergambar dengan dia, nanti nampak benor aku yang hitam legam. Ahaks..

 

 

IMG_5068

Hafsham, pengarah filem KKC. Beliau sangat sporting dan sempoi okayh! Siap datang duduk dan minum kat meja kitorang tuh! Lepas tu Shaheizy Sam pulak rajin melayan beliau borak-borak.

 

 

IMG_5073

Ni lagi sorang pelakon yang cool abes! Memang sporting melayan peminat la katakan. Hehehe…

 

 

IMG_5078

Turut hadir ke tayangan eksklusif ialah Yana Nanako (tudung pink) yang datang dengan Amirul Amin (tiada dalam gambar). Aku ingatkan kapel mana laa tadi. Hahaha…

 

 

IMG_5085

Haaa ini aku yang suruh Cik Epal dengan Shaheizy Sam posing. Ehh ye lah kot? Kahkahkah! Aku dah tak ingat lah sebab banyak sangat gambor dalam SD Card!

 

 

IMG_5089

Aku dengan Akak Pen Merah pon khusyuk dengan kamera masing-masing. Hoo dah namanya datang ke majlis kan, kena lah snap gambar tu, snap gambar ni. Kehkehkeh!!

 

IMG_5125

Dah habis iftar, kitorang boleh pulak bergambar kat luar Cineleisure tuh! Wahahaa…

 

IMG_5135

IMG_5122

WUARGGHHH!! Panjang pulak entry ni dengan gambor-gambor tak hengat! Hohohooo jarang tau aku merajinkan diri untuk buat entry sepanjang nih!

 

Tapi thanks kepada Cik Epal yang dapatkan pas masuk untuk aku dan akak  Pen Merah. Hoho dapat tengok wayang free, iftar pon free. ALHAMDULILLAH… Rezeki kan… Kalau nak tahu tiket ni dapat dari Cik Helena. Thanks! Muah muah!!

 

Hooo harap lepas ni ada lagi aktiviti camni. Dapat keluar lepak-lepak dengan rakan-rakan blogger. Sesiapa ada invitation untuk premiere screening ke apa jangan lupa invite aku! Kahkahkah!!

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

22 comments :

mr_right said...

wahhh.. dapat jumpe Ana Rafalli. nak jugakkkkk !!! hee

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/isu-cik-anon-lagi.html

farah hanim said...

hehe
sweetnye akq yg ngn ana rafali tu
hehe

daim said...

haha!! thumbs up untuk karipap bentuk love!! :D

❤ eyeme ❤ said...

wah!!!! best giler.. sume snap eh.. retis blogger bertemu retis filem. orait le tuh.. hihi..

miss Fyqa said...

beshnyerr.. :)

faa.rosli said...

nak sign eman manan..hahahahaha

AMMAR YASIR said...

Karipap cinta tu macam sedap je.

Admiral Hafiz said...

perghh karipap bentuk LOVE tu

Entry Terkini: Pelajar UTP Dalam 'Salam Perantauan UNDERSEA Blog Serius'

syaidatie nurdilla said...

nisa: muka kamu dengan redlinda tu macam seiras laa.. hekhek..

syaidatie nurdilla said...

nisa: muka kamu dengan redlinda tu macam seiras laa.. hekhek..

liya alia said...

wahhhhhh.. bestnya jumpa artisss.. sukaaaa

Nurnasihah Shahbuddin said...

Jgn nak comel sgt boleh tak nisa? Eeee, geram pulak nengoknyee.

Ujang9897 said...

gambar aku mana

KRAFMAN JULIA said...

besnya bila diri berada kat dunia luar :)

boring kusus lama2...huhu

Myera said...

muka redlinda tu ade iras2 nisa la..mcm kembar.. comel..:)

Nyamuk Terbang said...

perghh dpt bergambar dgn ana raffali
bestnya

Ain SSB said...

Nisa dgn redlinda mcm adik beradik la! Mcm twin pon ada...angle gambar tu je kot! haha.

alolo sweetnya Cik Epal & SS!

Yana Nanako said...

haipp.. bila pulak couple.. huhu... nisa posing tak hingattt.. hehe.. adorable okay :D

Umie Artoqiemie said...

byk nye dslr :O hahahaha..
karipap2 lapar dah ni..

eykameow said...

bestt nyaaa ! hampir ke sana gak aritu. tapi keje la plak an.. ingat dorang buat malam T____T

eh? redlinda pun adaa? huhu

Anonymous said...

KAK NISAAA ! :D
cool lahh baju colour kuning tuuu <3

♥nyssanis♥ said...

wah...lawala bju kuning 2..kt mane nk cri eh?