Friday, August 12, 2011

Berbuka puasa di Pappa Rich @ The Curve

 

Assalamualaikum semua..

 

Alamak entry dah basi! Wahaha lantak lah, aku tetap nak update. Basi pon basi lah, asal blog berupdate kan. Kangggg blog aku pulak yang basi, nangis tak berlagu aku kang!! Kahkahkah.

 

Rancangan berbuka puasa ni memang tak plan sangat. Tengahari tu akak PenMerah call aku lantas membuat temu janji untuk berbuka sama. So, segala rancangan mendatang untuk malam tuh memang aku kena block awal-awal la kann…

 

IMG_4897

Hooo ni lah akak PenMerah! Beliau memang suka ambil gambar. Tengoklah gadget beliau. Memang jauh bezanye dengan gadget cikai aku. Kahkahkah.

 

 

IMG_4900

Suasana Restoran PappaRich di The Curve yang sangat selesa. Aku suka environment kat restoran nih! Tapi kalau laa lampunye yang kuning tu ditukar guna lampu yang putih, memang superb laa gambor aku nanti. Kahkahkah.

 

 

IMG_4901

Bila nak berbuka puasa, bahagian air di dalam menu yang aku belek dulu. Haus bhaiii… Hahaha… Tengok lah muka tak semenggah aku tu, nak pilih air pon konpius! Ish ish ishhh….

 

 

IMG_4903

Sudah nye aku order Herbal Tea with Lemon & Honey, manakala akak PenMerah pulak order Iced Tea. Macam the tarik pulak aku tengok???

 

 

IMG_4914PAPPA NASI KUNYIT WITH CURRY CHICKEN. Makanan yang di order oleh akak PenMerah.

 

 

IMG_4922

DRY KOAY TEOW WITH PRAWNS & CHICKEN SLICES. Aku order benda alah ni. Ini kali pertama aku cuba. Bagi aku, rasa dia not bad… Tekak aku boleh menerimanya, dan ya aku menyukainya! Tapi akak PenMerah kata tak sedap? Chaittt!!!

 

 

IMG_4917

Pencuci mulut laa konon. Order pau panas memang best! Tapi larat makan sebiji aje. Kahkahkah. Perut dah penuh la derrr…. Jadi, pau-pau ni kami tapaukan untuk adik akak PenMerah yang menunggu kat rumah. Kahkahkah.

 

 

IMG_4918

Hooo memang tak sah kan kalau tak tempek muka aku hoho!! Gambar by akak PenMerah, editing kasi muka licin solely by NISA KAY okayh! Hohoo… Thanks akak PenMerah sebab sudi berbuka sama-sama. Lepas ni ajak la lagi.

 

Ohh ye, hajat di hati teringin nak shoot lagi di Putrajaya. Lama dah tak ke sana. Ahaks… Nantikan next entry AKU, DIA & DSLR minggu depan. Kahkahkah.

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

26 comments :

mr_right said...

terliur sudah mr right. huhuh


FENOMENA SENTAP MENYENTAP

Pateh Adnan said...

tepek gambor banyak2 pon takpe. nisa tetap comel! ;D

http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/senarai-drama-wajib-layan-selagi-aku.html

farah hanim said...

waaa
makann akq sgt sdppp maaa :D
hehe

cik Beskod said...

wah best nye :)

asyiqin nasir said...

cantik ah edit..haha

AMMAR YASIR said...

Nak berbuka puasa dgn Nisa jgk..huhuhuhuhuuhu

Pen MErah said...

ko edit gune ape kay?hahaaaa. halus mulus btol! jeles ai!

[k]o{q}i[n] said...

xhabis2 ngn makan ko... naiknye x gak.. mcm tu je...huhuhuhu

!Fatin Fadhillah... said...

gambo last nisa ni nampak gojes sesangat! hehehe.

selamat menunaikan ibadah puasa!

mish cokat said...

er, nape ttbe air liur meleleh nih. gulp gulp. 3 jam lagi~

~eZmALiZa~ said...

perghh! nak try jugak la bukak puasa kat sane!! hahaha =D

Muaz Faris said...

oh, gambar editing ke selama ni..kantoi satu di situ ye..

http://muazfaris.com

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wah..nisa skrg dah da photographer peribadi..cayalah =)

Etong said...

best! best!

Hizami Rahim said...

cantiknye kulit!
jeles. :P

echa takashimaya said...

air tu yang penting kan.nasi tak habis lagi.air dah habis 2 cawan.hahaha

liya alia said...

pau tu nampak sedap lahhh.. da lama tak makan pau ni... mengidam la pulak.. huhu

hanabunga said...

aah au nmpk sedap dan comel!

fiefi Duffea Arnassier said...

hi kak nisa.
nak maklum.saya tulis entri sal akak.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

pau tu nmpk sangat lembut dan best!! ah, yummy;)

DDFABULOUS.COM said...

mana abg ketak2...x nampak pun...

sully86 said...

not bad

EmaN said...

Sedapnye tengok nasi kunyit tu..anyway, just follow ur blog... =)

HaFizaH aYu said...

last pic tu flawless giler muka..cantik

Yuyu Musa said...

hahahah..klako la nisa nih

mahfudzah said...

pehh.sedappnye.bile nk blnje>?haha