Thursday, August 18, 2011

Berbuka puasa bersama Abang Besar & Akak PenMerah

 

Assalamualaikum semua…

 

Meh sini nak cerita lagi pasal berbuka puasa. Hohoo… Actually, nak kata berbuka puasa sangat tu takdelah. Sebab kitorang berbuka di rumah, makan alas perut aje, kemudian baru keluar dinner.

 

Ouhhh so kira aku ni pergi dinner lah, bukan berbuka puasa kan? Okay korang semua, sekarang pura-pura baca tajuk entry ni DINNER BERSAMA ABANG BESAR & AKAK PENMERAH okay? Aku malasss nak taip balik. Kahkahkah.

 

littletaiwan_logo_308433-250x250

Restoran pilihan untuk kami melantak ialah Little Taiwan yang terletak di shopping mall One Utama. Sebenarnya kitorang pening nak makan kat mana. Maklumlah dah banyak kali jalan-jalan di OU, takkan nak makan di tempat yang sama aje kan??

 

DSC_1168

JENG JENG JENG!!! Inilah ABANG BESAR a.k.a. SpiderGelap. Hahhhh spesis SpiderGelap ni ade kena mengena dengan KelawarGelap kah?? Hahaha no komen!!! Ni baru aje duduk dalam restoran, aku dan abang SpiderGelap dah pon camwhore tak hengat!

 

 

DSC_1188

Haus wehh!! Akak PenMerah order fresh watermelon milk, air dalam gelas besar tu abang SpiderGelap punye, peach rainbow crystal. Aku pulak? Macam biasa order minuman untuk kesihatan dalaman, jasmine honey tea. Kahkahkah.

 

 

DSC_1206

Abang SpiderGelap dengan braised beef rice set nya. Amboii berselera sunggoh dia! Taknak tunggu orang lain langsung!! Kahkahkah.

 

DSC_1192

Ini makanan tambahan yang abang SpiderGelap order, taiwanese salted chicken. Sedap lah kot. Aku dapat rasa sikit aje. Yang lain beliau ngap duluuu…

 

 

DSC_1193

Ini pulak akak PenMerah yang order, salted chicken chop rice set. Wahh ini dah macam western + melayu! Yelaaa chicken chop makan dengan sup dan nasi! Hohohoo…

 

 

DSC_1205

Disebabkan aku tak berapa lapar, aku order special beef shank noodle aje. Sedap jugak wohh!! Mi nya yang tebal dan lembut buat aku cepat kenyang. Isi daging pon banyak! I like!!! Kuah dia pulak tak terlalu pedas, memang sesuai lah dengan selera aku.

 

Eleh elehh aku bajet aje reti guna chopstick. Padahal terkial-kial aku nak ambil mi pakai chopstick! Memang fail laa.. Uhuk uhukkk…

 

 

DSC_1225

Dah siap makan, aku camwhore sendiri-sendiri pakai kamera akak PenMerah. Hohohooo tu dia kelihatan abang SpiderGelap dah tersandar kekenyangan okayh!!! Hohohoo…

 

DSC_1236

Heee superlove my outfit on that day. The super-comfy purple dress from KZNabihah is my current favourite. Really hope that it comes with another color like blue or pink? Hohooo…

 

 

DSC_1249

Gambar dengan abang SpiderGelap dah banyak. Meh laa aku tepek gambor dengan akak PenMerah. Gambor dia kurang sebab dia laa yang rajin snap-snap gambar aku. Kahkahkah.

 

Thanks kepada abang SpiderGelap dan akak PenMerah sebab sudi berbuka puasa (dinner) dengan aku. Alhamdulillah kenyang perut kita ye, semoga dimurah rezeki kalian! Amin… Gambar untuk entry ni terlalu banyak. So aku upload kat fan page SAYA SUKA MENAIP ye! Muahh!!

 

P/S : Hajat nak berbuka puasa dengan rakan-rakan blogger masih tidak kesampaian meyh…

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

15 comments :

akmalhilmi said...

sedap dan berselera gilasssss

Umie Artoqiemie said...

sodap sodap & sodap..

taoslayerz said...

wooo..best nyer makan-makan~

fairuz said...

baju cantik!! heee suke sukee

Taufan Bin Ribut said...

untunglah.......


Entri Terkini :Tips untuk bangun sahur versi #haramjadah

Entri terdahulu :Kad raya vs Postman

diana said...

besarnya mangkuk mee..
macam besen je..
hehehehehh

N e i A said...

rajinnye nisa mkn kt lua kan ..mostly cter psl mkn jek .seb baek bace tym lpas sahur ni .hee

Amirrah Zawani said...

penah makan sekali kat situ :)

Nurul Iman Rosman said...

nisa, comel nye awak dengan kaler purple! :)

Syafiq Rosli said...

hye retis..kekeke..untg la khdupan bertmbh maju..dan menu2 nye sgt enak

[k]o{q}i[n] said...

xpenah lagi try little taiwan... hurmm... teringin nak g Bumbu Desa..

ღ p!nk veLvet ღ said...

mcm sedap jew, huhU~

Fitri Senin said...

adik nisa...salam kenal..akak tag awak join blloglist ni kalo sudi

http://fitribintisenin.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-myna.html

ain syafain said...

alamak!! lapor la pulok tengok entry ni.. menguji iman betoi

liya alia said...

patut la badan slim ja.. makan ciput ja dari yang lain.. hehe