Sunday, August 7, 2011

Berani buat parody macam Aman Wan tak???

 

Assalamualaikum semua…

 

Yeahh kerajinan untuk update blog menerpa tiba-tiba. Yelah, lepas ni nak fokus pada assignment dah. So blog bakal ditinggalkan seketika. Parody?? Apa tu parody? Pada yang tak tahu boleh rujuk maksud nye KAT SINI.

 

Kalau sebut pasal parody, asyik orang putih aje yang berani come out dengan parody-parody untuk filem-filem popular kat Hollywood tuh. Aku ada tengok Korea pon buat parody. Tapi lagi lawak! Sebab perempuan jadi watak lelaki, lelaki jadi watak perempuan.

 

Orang kita ramai tak yang buat parody? Bagi aku, tak ramai yang aku jumpa yang pandai buat parody. Yelah, silap hari bulan kang salah faham, dah boleh menimbulkan kes saman menyaman.

 

Aku terjumpa link satu parody iklan Nivea For Men. Lawak ouhh!!! Dan orang yang bertanggungjawab menghasilkan parody yang berjaya buat aku pecah perut itu ialah AMAN WAN.

 

Wuarghhh ala-ala Aaron Aziz pojaan hati ku lah! Cumanya, Aman Wan ni versi teddy bear. Erkkk kenapa teddy bear? Errrr entah lah! Kahkahkah!!

 

Ada lagi satu video yang junior aku post kan di facebook. Yeaaa it’s a vlog! Mamat Aman ni ada je blog.. hehehee nanti di akhir entry aku bagitau meyh! Korang kena tengok dulu vlog ni :

 

 

Kahkahkah!! See? Mamat ni ada potential untuk dunia media baru beb. Errr maksud aku, untuk menjadi vlogger berjaya seperti Mat Luthfi dan Maria Elena. I mean, he got the point, and he presented it in a very creative way! Erkkk speaking pulak koi!

 

Dan yang paling best setakat yang aku tengok, ada satu parody buatan Aman Wan. Dan parody ni betul-betul memikat hati aku. Lawak siottt! Hahaha boleh jadi fenomena nih!! Jom tengok parody untuk filem meletup KL Gangster.

 

 

Dan seperti filem KL Gangster, parody iKLan Gangster ni aku ramalkan akan jadi fenomena jugak. Dan dialog-dialog lucu dalam parody ni bakal menjadi ikutan ramai. Herherherr….

 

Jom terjah video-video beliau channel YouTube AmanWan. Dan juga selami kehidupan beliau sebagai seorang pelukis komik di blog http://7aman7.blogspot.com/. Kepada Aman Wan…keep it up! Good luck :)

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

17 comments :

Miss SheiLa said...

HAHAHAHAHAH..aku bru je kot tengok video die ne semalam..seyes lawak!!
ahahahaah~

Cik Lya said...

hahaha... memg lawak aa.. :D

aiman said...

tengok juga en. aman ni.. layan jugak..

Saiazuan said...

hoho bkn senang nk wat parody ni, nk buat orng gelak.. :D

Luqaz™ said...

dye mmg kreatif ske tgk video dye.. lain dari yg lain.. mmg brani kot..hehe

Nyamuk Terbang said...

video 1:: xleh blah rexona pkai dkt muka

video 2:: situasi nmbr 3 tue terkena kt dri sndri..erkk

video 3:: mcm iklan makanan pn ad..ad choki2 tam2 dgn vitagen..haha

terbaik!!

kak nisa buat lah jgk :)

kaizen said...

terbaik....

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Nurul Mazni said...

betol lah.. aaron aziz versi comel.. hehehehe.. suke kl gangster parody tu.. kelakar..

Shahira Ess said...

Haah lah. Muka dia mcm Aaron Aziz versi chubby. Hahah!

mira nordin said...

HAHA. lawak ! kreatif bebenor aman neh. :D

Diary oF Mine said...

parody dia sempoi kan?? hahaa.. lawak gile

izfanora said...

mmg best pun video2 dier..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha first tgk vlog psl chatting tu..sumpah lwk giler..yg parody ni pon lwk giler..hahaha

Aman Wan said...

Thank you Nisa~!! ^___^

Ms Bery said...

Ha memang kelakar la mamat sorang nie..
Mule2 tengok lepas akak aku suruh tengok video Salah faham ber-chatting. Memang gelak habis la.. Haha :D

Ninie Dora said...

bkn senang org nk wt mcm 2.. dye mmg berani.. sempoii!! heehhe.. followed u :)

Hishyamuddin said...

aku minat aman ni lagi..dah mcm aaron aziz ak tgok..