Sunday, August 7, 2011

1 Ramadhan tahun ini

 

Assalamualaikum semua…

 

Whoaa dah masuk hari keberapa puasa ni, aku pulak baru nak cerita pasal 1 Ramadhan??? Chaittt ketinggalan sunggoh aku! Tapi takpelah, nak cerita jugak! Peduli apa aku? Kahkahkah!!

 

Aku masih ingat 1 Ramadhan aku tahun lepas, aku jalaninya dengan aktiviti yang agak tak senonoh, iaitu karaoke selepas maghrib. Ish ish ishh… kantoi laa tak pergi terawikh! Sobssss! Adik-adik jangan contohi ya!

 

So tahun ni aku sambut hari pertama Ramadhan dengan senior-senior a.k.a. housemate aku. Dorang decide nak makan kat luar. Aku ikut aje. Keluar pun naik teksi. Huahua jom travel! (Padahal bukan jauh sangat! Haha)

 

IMG-20110801-00818

Dorang pilih untuk berbuka di Garden Café yang terletak di Plaza Alam Sentral Shah Alam. Memandangkan kitorang sampai setengah jam sebelum berbuka, maka kitorang jalan-jalan cuci mata dulu.

 

Maklumlah, mula aje bulan puasa, booth-booth yang jual baju raya dan tudung-tudung semua start beroperasi. Maka kami temankan Nono yang nak beli shawl, lepas tu masuk Watsons test mekap. Kahkahkah!!

 

IMG-20110801-00823

Yeaaa tu dia housemate aku, Nono. Maaf! Dah berpunya ye. Kahkahkah. Beliau ni memang manja sikit. So posing pon mau manje :D

 

IMG-20110801-00821

Ni pulak Kak Fida dan Wan Shazana. Wan merupakan ketua rumah sewa aku. Hewheww…

 

IMG-20110801-00824

Kelaparan aku menuntut aku untuk order nasi goreng daging. Okeh boleh tahan sedap! Hehehee…

 

IMG-20110801-00825

Ni makanan yang Nono order.. Tak tahu pulak apa namanya… Gambar makanan yang Wan dan Kak Fida order pun aku lupa nak ambil gambar. Rasanya masa tu, bateri handphone aku dah low. Huwaa..

 

Tapi kalau sebut pasal berbuka puasa, yang paling penting mestilah air kan???

IMG-20110801-00820

Aku gatal tekak nak kan milk shake chocolate. Wan pulak order jus tembikai yang nampak sedap, dan buat aku menyesal sebab tak order jus tembikai. Kahkahkah!! Nono dengan Kak Fida order iced lemon tea.

 

Huwargghh mesti semua tengah mengamuk dengan aku sebab aku post entry beserta gambar makanan siang-siang hari kan? Takpee.. waktu berbuka puasa dah tak lama tu.. Dah boleh pergi jalan-jalan cari makan kat bazaar ramadhan :D

 

Sooo aku dengan rendah dirinya nak mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam :) Semoga ibadah puasa yang kita jalani, kita laksanakan penuh keikhlasan demi Allah SWT. Semoga segala amalan kita diterima, amin…

 

 

 

Thanks for reading.

sign NISA

10 comments :

iz said...

erkkk..nampak best dan menarik..harga okay dak?

hurm...nak kad raya??

new hupdate

>> http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/sapa-mau-kad-rayahihi.html

HaFizaH aYu said...

slamat bpose nisa..

Cik Rose Cute said...

emmm sedapnya....singgah sini...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

mira nordin said...

yeayy, nisa dah update ! hehe. :) selamat berpuasa jugak nisa kay ! puasa bagi cukup tahuu. heheh ! :D

Atiqah Sa'ahiry said...

amin,,selamat berbuka...sedappnya.

SyazwanSarawak said...

pernah makan kat gardens cafe sebelum pose. sedap gila makanan kat situ. hehe

slmt berbuka~

Muhd Fadil said...

perghhhh !! hakhakhak. salam 1 ramadhan Nisa. LOL.

Sya Syazana said...

*mengamuk kelaparan* hoho. Salam Ramadhan :)

Saya punya entri : Puasa Just Tahan Makan Minum Je. Cukup.

trigyy said...

SLMAT B'PUASA

hafiz hafizol said...

Untung r leh wat entri sal ramadhan.. Kte lg sedey xda pn entri sal ramadhan. :( *nanges