Friday, July 29, 2011

Ngeteh

 

Assalamualaikum semua...

 

NGETEH. Jangan salah faham dengan perkataan di atas. Pada pemahaman aku ngeteh ni macam pergi lepak-lepak kedai and minum teh. Huahuaa tapi ngeteh sekarang bukan setakat minum teh aje.

 

Aku ase aku dah salah konsep ngeteh, tapi pedulik hape aku. Dah lah pergi lepak minum-minum kat tempat yang siap ade wifi, aircond.. err still boleh panggil ngeteh ke? Hahaha pedulikk!!

 

IMG_4411

Sambil minum milo, online dan tengok bola of course! Masa kitorang lepak ni, masa tu first leg perlawanan Malaysia vs Singapura.

 

IMG_4408

My favorite honey jasmine tea, iced chocolate for my third sister and hot milo for my brother.

 

IMG_4413

My second sister ordered iced chocolate too, while my mom wanted to have snow ice with kiwi flavor. And yeah that black coffee is for my dad.

 

IMG_4416

Dah dapat iced choc pon nak bodek snow ice dari mak aku. Tamak haloba lah kaw Tasya. Kahkahkah.

 

IMG_4418

Adik aku si Iyeen ni tak dapat online pakai laptop, di bantainye online pakai bb aku. Ape pon boleyyy.

 

IMG_4417

Abaikan aksi muka tak senonoh aku tu. Aku ape lagi, online sambil nikmati honey jasmine tea lerr.. Terbaekk!!

 

IMG_4419

Baiknyeee aku hidang kopi kat bapak aku. Ade rupe calon menantu pilihan tak? Kahkahkah!!

 

IMG_4429

Tu diaa aku berkempen mengalahkan YB! Huahuhaa... Aku tengah explain kat bapak aku kerja aku sebagai blogger dan juga tunjukkan blog si dia kepada abah. Kahkahkah!! Abaikannn!!

 

Okeh, itu aje. Aku puas hati dapat online. Bila dapat online, apa pun boleyyy...!!

P/S : JOM UNDI SAYA UNTUK CONTEST PHOTOGRAPHY!! CHECK IT OUT!

 

sign NISA

25 comments :

Anonymous said...

bila aku guna word 'ngeteh', mmg ramai mmbe2 y xpaham..

nampaknye word 'ngeteh' ni mungkin org Pahang je y gune agaknye...haha

-org RTM-

MissVanilla said...

uisshh... x tahan tengok snow ice with kiwi flavor tu. rasa nak terliur je... hahax :D

Izatie said...

Hehehehe you looked cute with spectacle :)

Rtp Farra Arisha said...

seriusnya sis menghadap dpn lappy, ada apa2 ke tu! hehe.

tieha ismail said...

abah kamo tuh kemain lagi semangat mendengar penerangan nisa...hahahah

sarah mohamad said...

happy family beronline di kedaii :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

nisa chanteq jew pakai spec ngn shawl ... kalau owg pakai da mcm hape dah, hahaha~

Cik Tasya merapu said...

wahh kalau saya..malu nk tnjuk blog kat mak abah,hahaha

aiman said...

siap berkempen lagi.. good2..

echa takashimaya said...

comelll jerrr...=)

Pateh Adnan said...

nisa!! samelah gune acer jugak! huhu ;)

kay yea said...

ok skrg mmg kene lepak tmpt ade wifi..baru besh! :D

Ujang9897 said...

muka kau dgn adik beradik kau kopipes dow..!!!!1

cheqwa said...

adik beradik cumel ^_^

Hishyamuddin said...

ngeteh...hahaha
lau kelate "ngeteh" ni ngetest ( test )..hehhe...pandai berkempen yaaa...

Lyssa Faizureen said...

wahh ! Best nyer tengok nisa dokk meng-ngeteh !Macamm sodapp jer !
Lyssa nak jugakkk ! hehehe . Sedap je , honey jasmine tuh ! Teringin nak rasa ! kehkhe . boleh nggak ? :) huhuhuhuhu ~

eyka yuca mika ツ said...

tasya mcm kak kay dah eyqa tgok , heh

SiBudakKurus said...

pakat semua buat aktiviti sama..hohoho

fiq. said...

eh, laptop kita sama (sja nak bagitau, hahah)

haasyaa said...

Wah wah ngeteh versi moden duduk tempat berair-cond gitu.

E'ka Shuhaime said...

seronok ngeteh :) . cafe ny temerloh kan , tempat ngeteh sy jgk :) haha

zoe said...

aiiiiiii

zoe said...

aiiiiiii

mysara said...

mcm family gathering plak..hehe

Dalila said...

u have ur own styLe ;P