Tuesday, July 5, 2011

Mengidam macarons weh!!

 

Assalamualaikum semua…

 

Pagi-pagi aku dah meroyan! Aku mengidam wehhh. Tolong aku boleh? Dah beberapa hari aku cari macarons. Aku ade pergi beli kat Giant Kota Damansara tuh. Bluekkk! Tak sedap lah *menangis!!*

 

Kalau korang still tak tahu apa tu macarons boleh lah pergi search kat wikipedia ke, kamus ke.. Aku dah pernah makan macarons. Sedap! Tapi bergantung macam mana orang tu buat macarons. Ade je kedai yang jual macarons tak sedap dan keras!

 

macarons-perfect

Pic credit to : http://www.foodpoi.com

 

Huargghhh aku teringat lagi rasa macarons yang aku makan dulu. Dia keras tapi lembut. Haaa camne tu? Sila lah rasa sendiri…. Fillings nya yang manis perghhh menusuk deria rasa! Tidak di syorkan kepada yang ada kencing manis atau yang tak suka manis!

 

247260_150680725001633_100001791198228_297531_1645950_n

Pic credit to : Lildaisy Cuppycakes II

 

Haaaaa aku gilakan rasanya yang manis, crust nye yang keras-keras lembut dan lemak tuh. Perggghhh!! Tolong lah sesiapa sembuhkan penyakit mengidam aku. Boleh menangis aku 7 hari 7 malam tak dapat macarons tahu tak? Dah dua minggu jugak lah aku mencari nih!!!

 

 

230028_108129125941364_100002328329206_84767_374779_n

Pic credit to : P'four Macaron

 

Huiiiii berwarna-warna lagi tuhhh!! Kemain mengancamnye weh!! Kenapa dengan aku ni, takde benda lain ke nak mengidam? Pucuk ubi rebus ke? Pengat duit ke? Bubur kacang ke? Macarons jugak yang aku teringin????

 

 

188820_151820218215681_100001631126667_333607_3156347_n

Pic credit to : OHmacarons

 

Huaaaa nangis lah camni! Tekak aku meronta-ronta nak kan benda comel manis-manis nih! Aku tak tahan lah camni. Kang aku kerat tekak kang kalau tak tahan sangat mengidam macarons!!

 

Yang paling dekat tempat jual macarons kat Shah Alam ni yang aku tahu kat Seksyen 13 tuh! Tapi nak ke sana tambang teksi pulak mahal! Aduhai ya Allah kenapa aku sangat sangat sangat teringin macarons di saat-saat macam ni :( Sukarnya aku menahan keinginan anak tekak!

 

Siapa sayang sayang, bagi saya hadiah macarons boleh? Oke aku mengarut dah ni. Bye!

 

P/S : JOM UNDI SAYA KAT SINI !

 

 

sign NISA

48 comments :

Fazlinil Irma said...

nisa. cuba pulak macs dari nathalie gourmet studio kat duta solaris.

cik Beskod said...

alahai kesian nye cik nisa hehehe.. xpe2 smoga sik nisa jumpe macarons tu ye hehee

Cik Mira said...

mira pon baru je makan macarons ari tu. dan baru je buat entry pasal macaron ;)

http://www.miraedora.com/2011/07/macaron-akhirnya.html

Cahaya Qaseh said...

saya pun ngidam macaron gak.. da 3bulan kot, gile ann??? hehee... masalahnye kat Jb ni xde kedai yang jual.. lau order atleast 12pcs, masalahnye takut order byk2 tp xsedap.. tapi smlm kepingin gilerrrr......... HELP ME!!!!! T__T

cik faiqah said...

macarons dekat harrods klcc sedap.
takde la rasa pelik sgt.hehe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

macarons kt oh! macarons sedap nisa...nyum...nyummm

Ima Salsuzaima said...

saya pon tengah mengidam ni..hehe..macam hampir sama plak entri kita..hehe

Akulah Pak Lan said...

Ok nanti i try rasa tgk kat KLCC punya..

beLLa said...

colorfullnya macarons ni. seyez tak penah makan. teringinla jugak ;p

faa.rosli said...

raya nanti nak buat...lalalalala~

Gnie@SimplyStyle said...

Nisa, Shah Alam Sec13 kat mane ek..ape nama kedainya..teringin gak macarons..huhu

Hanniss SaNia said...

kt mana jual macarons ek kt area selangor ek?

tia said...

teringat plak main suap2 macaron dkt subang parade tu ;)

mira shahidan said...

kames ni lildaisy ada nak bukak booth kt stesen lrt ampang tak salah. pegi la...

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

wah!!! fa pn suke macs gk... cdap gler bapak r!!! huhu..

cikmima said...

huuu tak penah rasa lg macaroon ni

Miss Xyz =) said...

x prnh pun mkn macaroon.. teringin la plak bila tgk gmbr first skali.. :)

Asyraf Arif said...

ramai kate sedap. tapi tak pernah rasa lagi. ade sesiapa nak bagi free ? hahaha

NOR ZAKIAH ABIQAH said...

cari dekat subang. Kat empire. kedai kat bawah sekali.

Chocolate said...

Nasuha said:

Kak nisa,anda ditag di sini!!

http://chocalymilk.blogspot.com/2011/07/giveaway-daripada-korea-dan-bandung.html

emeera asnary said...

sjak beberape mggu nyh, asal switch tv org sembang pasal macarons ! aiyakk, nak cobe gak...

Marina said...

mintak kedai tu courier kan...buleh? hihi... :-)

cik sabrina said...

cuba try macarons dekat cupcake chic@the curve

Nisa Kay said...

@Fazlinil Irma

aiyoooo duta solaris pon nisa xtau katne :P

Nisa Kay said...

@cik Beskod

hihiii moga2 lah ye :)

Nisa Kay said...

@Cik Mira

huuu best :D

Nisa Kay said...

@Cahaya Qaseh

alolooooo....
tu lah, kalau order online kena order byk lak kan.. xpe laa share la ramai2.. :)

Nisa Kay said...

@cik faiqah

harrods KLCC ye? okeee akan dicuba satu hari nanti :)

Nisa Kay said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

yuppp memang sedap :D

Nisa Kay said...

@Ima Salsuzaima

ahahha ramainyeee ngidam :D

Nisa Kay said...

@Akulah Pak Lan

nak try jugak! :D

Nisa Kay said...

@beLLa

yupp
sgt colorful dan comel!

Nisa Kay said...

@faa.rosli

ehehhe pandai ke buat nye :P

Nisa Kay said...

@Gnie@SimplyStyle

kat butik old blossom box, kat laman seri.
macarons only available very wednesday..

Nisa Kay said...

@Hanniss SaNia

mcm2 tempat ade.. kat Empire Gallery subang jaya tu pun ade jugak, kat kedai whisk.
kat butik old blossom box kat seksyen 13 shah alam pun ade... tp setiap rabu je la..

Nisa Kay said...

@tia

yupppp
macaron kat situ boleh tahan laaa...
ehehhehehe rinduu ahh ":D

Nisa Kay said...

@mira shahidan

yuppp ade gak ternampak iklannye di fb...

Nisa Kay said...

@NiGhTiNaNgLe_FARA

yuppp
sgt sweet :D

Nisa Kay said...

@cikmima

hehehe try la :)

zOeY zAu YaH said...

smoga cpt2 dpt mkn hihi

Nisa Kay said...

@Miss Xyz =)

hehhe try la ye.manis wooo :D

Nisa Kay said...

@Asyraf Arif

wakakaaa
ade yg sedap, ade yg x. depends la siapa yg pandai buat. sbb macaron ni pembuatannye kena teliti..

Nisa Kay said...

@NOR ZAKIAH ABIQAH

kedai whisk kan..
tu dah pernah rasaaa

Nisa Kay said...

@Chocolate

thanks!

Nisa Kay said...

@emeera asnary

ehehhhe tu laaa...
tgh glemer kot?

Nisa Kay said...

@Marina

ehhehehe
ade kot org jual macaron yg leh hantar post.

Nisa Kay said...

@cik sabrina

haaa ade ke??? really??/ kat mana belah mana ye kedainye?

NOR ZAKIAH ABIQAH said...

Nisa selalu makan yang kat mana?