Tuesday, July 5, 2011

Mengidam macarons weh!!

 

Assalamualaikum semua…

 

Pagi-pagi aku dah meroyan! Aku mengidam wehhh. Tolong aku boleh? Dah beberapa hari aku cari macarons. Aku ade pergi beli kat Giant Kota Damansara tuh. Bluekkk! Tak sedap lah *menangis!!*

 

Kalau korang still tak tahu apa tu macarons boleh lah pergi search kat wikipedia ke, kamus ke.. Aku dah pernah makan macarons. Sedap! Tapi bergantung macam mana orang tu buat macarons. Ade je kedai yang jual macarons tak sedap dan keras!

 

macarons-perfect

Pic credit to : http://www.foodpoi.com

 

Huargghhh aku teringat lagi rasa macarons yang aku makan dulu. Dia keras tapi lembut. Haaa camne tu? Sila lah rasa sendiri…. Fillings nya yang manis perghhh menusuk deria rasa! Tidak di syorkan kepada yang ada kencing manis atau yang tak suka manis!

 

247260_150680725001633_100001791198228_297531_1645950_n

Pic credit to : Lildaisy Cuppycakes II

 

Haaaaa aku gilakan rasanya yang manis, crust nye yang keras-keras lembut dan lemak tuh. Perggghhh!! Tolong lah sesiapa sembuhkan penyakit mengidam aku. Boleh menangis aku 7 hari 7 malam tak dapat macarons tahu tak? Dah dua minggu jugak lah aku mencari nih!!!

 

 

230028_108129125941364_100002328329206_84767_374779_n

Pic credit to : P'four Macaron

 

Huiiiii berwarna-warna lagi tuhhh!! Kemain mengancamnye weh!! Kenapa dengan aku ni, takde benda lain ke nak mengidam? Pucuk ubi rebus ke? Pengat duit ke? Bubur kacang ke? Macarons jugak yang aku teringin????

 

 

188820_151820218215681_100001631126667_333607_3156347_n

Pic credit to : OHmacarons

 

Huaaaa nangis lah camni! Tekak aku meronta-ronta nak kan benda comel manis-manis nih! Aku tak tahan lah camni. Kang aku kerat tekak kang kalau tak tahan sangat mengidam macarons!!

 

Yang paling dekat tempat jual macarons kat Shah Alam ni yang aku tahu kat Seksyen 13 tuh! Tapi nak ke sana tambang teksi pulak mahal! Aduhai ya Allah kenapa aku sangat sangat sangat teringin macarons di saat-saat macam ni :( Sukarnya aku menahan keinginan anak tekak!

 

Siapa sayang sayang, bagi saya hadiah macarons boleh? Oke aku mengarut dah ni. Bye!

 

P/S : JOM UNDI SAYA KAT SINI !

 

 

sign NISA


48 comments:

  1. nisa. cuba pulak macs dari nathalie gourmet studio kat duta solaris.

    ReplyDelete
  2. alahai kesian nye cik nisa hehehe.. xpe2 smoga sik nisa jumpe macarons tu ye hehee

    ReplyDelete
  3. mira pon baru je makan macarons ari tu. dan baru je buat entry pasal macaron ;)

    http://www.miraedora.com/2011/07/macaron-akhirnya.html

    ReplyDelete
  4. saya pun ngidam macaron gak.. da 3bulan kot, gile ann??? hehee... masalahnye kat Jb ni xde kedai yang jual.. lau order atleast 12pcs, masalahnye takut order byk2 tp xsedap.. tapi smlm kepingin gilerrrr......... HELP ME!!!!! T__T

    ReplyDelete
  5. macarons dekat harrods klcc sedap.
    takde la rasa pelik sgt.hehe

    ReplyDelete
  6. macarons kt oh! macarons sedap nisa...nyum...nyummm

    ReplyDelete
  7. saya pon tengah mengidam ni..hehe..macam hampir sama plak entri kita..hehe

    ReplyDelete
  8. Ok nanti i try rasa tgk kat KLCC punya..

    ReplyDelete
  9. colorfullnya macarons ni. seyez tak penah makan. teringinla jugak ;p

    ReplyDelete
  10. raya nanti nak buat...lalalalala~

    ReplyDelete
  11. Nisa, Shah Alam Sec13 kat mane ek..ape nama kedainya..teringin gak macarons..huhu

    ReplyDelete
  12. kt mana jual macarons ek kt area selangor ek?

    ReplyDelete
  13. teringat plak main suap2 macaron dkt subang parade tu ;)

    ReplyDelete
  14. kames ni lildaisy ada nak bukak booth kt stesen lrt ampang tak salah. pegi la...

    ReplyDelete
  15. wah!!! fa pn suke macs gk... cdap gler bapak r!!! huhu..

    ReplyDelete
  16. huuu tak penah rasa lg macaroon ni

    ReplyDelete
  17. x prnh pun mkn macaroon.. teringin la plak bila tgk gmbr first skali.. :)

    ReplyDelete
  18. ramai kate sedap. tapi tak pernah rasa lagi. ade sesiapa nak bagi free ? hahaha

    ReplyDelete
  19. cari dekat subang. Kat empire. kedai kat bawah sekali.

    ReplyDelete
  20. Nasuha said:

    Kak nisa,anda ditag di sini!!

    http://chocalymilk.blogspot.com/2011/07/giveaway-daripada-korea-dan-bandung.html

    ReplyDelete
  21. sjak beberape mggu nyh, asal switch tv org sembang pasal macarons ! aiyakk, nak cobe gak...

    ReplyDelete
  22. mintak kedai tu courier kan...buleh? hihi... :-)

    ReplyDelete
  23. cuba try macarons dekat cupcake chic@the curve

    ReplyDelete
  24. @Fazlinil Irma

    aiyoooo duta solaris pon nisa xtau katne :P

    ReplyDelete
  25. @Cahaya Qaseh

    alolooooo....
    tu lah, kalau order online kena order byk lak kan.. xpe laa share la ramai2.. :)

    ReplyDelete
  26. @cik faiqah

    harrods KLCC ye? okeee akan dicuba satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  27. @Gnie@SimplyStyle

    kat butik old blossom box, kat laman seri.
    macarons only available very wednesday..

    ReplyDelete
  28. @Hanniss SaNia

    mcm2 tempat ade.. kat Empire Gallery subang jaya tu pun ade jugak, kat kedai whisk.
    kat butik old blossom box kat seksyen 13 shah alam pun ade... tp setiap rabu je la..

    ReplyDelete
  29. @tia

    yupppp
    macaron kat situ boleh tahan laaa...
    ehehhehehe rinduu ahh ":D

    ReplyDelete
  30. @mira shahidan

    yuppp ade gak ternampak iklannye di fb...

    ReplyDelete
  31. smoga cpt2 dpt mkn hihi

    ReplyDelete
  32. @Asyraf Arif

    wakakaaa
    ade yg sedap, ade yg x. depends la siapa yg pandai buat. sbb macaron ni pembuatannye kena teliti..

    ReplyDelete
  33. @Marina

    ehhehehe
    ade kot org jual macaron yg leh hantar post.

    ReplyDelete
  34. @cik sabrina

    haaa ade ke??? really??/ kat mana belah mana ye kedainye?

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay