Sunday, July 17, 2011

Lunch sorang-sorang pon boleyyy!!

 

Assalamualaikum semuaa…

Huuu kecewa sikit tengok trafik aku di dashboard Nuffnang. Nampaknya bila aku balik Pahang, aku tak mampu kekalkan trafikk 1500++ untuk satu hari! Sebab apa? Sebab di rumah aku ni tak ada kemudahan internet. Tapi takpe, aku usahakan jugak update walau sekali sehari.

Sooo nak bukak balik cerita dah basi. Kahkahkah. Khamis minggu lepas aku pergi lah ke Kompleks PKNS Shah Alam sebab ada hal di Pusat Pos. Lepas tu perut aku dok meminta-minta diisi. Tekak aku memanggil-manggil je bila tengok banner Pizza Hut tepi jalan.

 

IMG-20110707-00625

Kaki aku lak tak membantah. Laju je menapak ke Pizza Hut yang terletak dalam bangunan SACC Mall. Kan sekarang Pizza Hut ada promotion makanan 50% dari hari Isnin sampai Jumaat tu kan? Best dowh!!

Setiap hari, akan ada 2 makanan dan satu jenis air yang harganya diskaun 50%!! Tapiiii.. korang cuma boleh beli 1 jenis aje di antara 3 tadi tu. So antara pizza dengan cheese-baked meatball, aku pilih meatball sebab yang tu aku belum pernah rasa.

 

 

IMG-20110707-00626

Bila dah beli makanan dengan harga promotion, maknanya benda-benda lain yang korang order tetap harga biasa okayh. Aku laju je order asam boi fizz. Perrgghhh menusuk anak tekak beb! Suka gila!!

 

 

IMG-20110707-00628

Yeaaa tu dia Cheese Baked Meatball with Tomato Chicken sauce aku dah sampai! Rasanya memang not bad lah kan. Nak-nak pulak makan masa tengah panas-panas lagi. Memang best! Kuahnya tak masam sangat I LIKE!!

 

 

IMG-20110707-00630

Errrr ini gambor tak jadi. KAHKAHKAH! Peduli hape aku? Aku nak letak kat sini jugak warggghh!! Memandangkan aku lunch sorang-sorang, so nak ambil gambor pon sendiri lah yek! Takde tukang amik gambor nye.

 

 

IMG-20110707-00633

Errrr errr ini merupakan bukti kukuh bahawasanya memang aku tengah kelaparan gila hari tuh! Hehee ya memang aku tengah lapar gila, plus merasa makanan yang sedap. So, licin la kan? Tak habis kang bazir lak kan kann :D

 

 

IMG-20110707-00632

Air pun aku sedut hingga licin gelas! Sedap wooo. Cuaca kat luar tengah panas pulak kan kan. Memang nikmat betol anak tekak aku!

 

 

Wuuuu lunch sorang-sorang pon best jugak! Buat hal sendiri aje. Bila lapar, makan, siap makan, bayar, balik. Kahkahkah. Jangan takut sangat la bila nak buat semua benda sorang-sorang. Kita hidup kena berdikari jugak.

Jangan nak harap orang lain akan sentiasa ada teman kita. Well, orang lain pon ada hal memasing jugak kan? Sooo enjoy doing things alone sometimes oke? Babai!

 

 

sign NISA

23 comments :

AZTIQAH said...

xajak pon!!
ok mrjuk bye :)

SyazwanSarawak said...

aritu tengok KL gangster sorang-sorang. T-T

NURUL AINI NORAZMAN said...

sorang2 pon leh feel pe makan,.hehe

cik aiLebiu said...

licin okaiii...tp asam boi tu pehhh...mlm ni gak nk kuar g pizza!

Nabila Huda said...

malu makan sensorang..jadi serba tak kena..hihi

Cik Asma BLuppy said...

kadang2 kekok gak mkn sorang2 kan?
independent!

Akulah Pak Lan said...

Paklan biasa ja breakfast,lunch n dinner sensorang...

izfanora said...

kadang bersendirian itu lbh baik.. :)

kaizen said...

pergh!!! licin kemain!!!

latest entry Isu HANGAT Blogger Minggu NI!!!

Lieyly ︱ Alia said...

sedap :D

Ieka Luvika said...

wah...nisa, ieka 20-27 july ni pun kna start doing things alone..ieka nak g travel kt langkawi.
g airport pun sendiri..wuhuuu...

btw, nisa buat ieka craving for cheese baked meetball tersebut..huwaaaa >,<"

SyUhAdA said...

yup..
sorg2 kdg2 pon bes jgk..

_NisaFuzi_ said...

mengidam pizza jugak !!!!

blognizamlah said...

same la kite...lunch sesorg rini..huhuhuhu......

cik QT said...

huhuhu..
QT pon suke buat something sorg2.
makan kat restorant,main bowling, tgk wayang vice versa..heaven~ :D

Dim Benihana said...

eh samalah, td tghari pun minum asam boy fizz tu...

abglan said...

Yeke sengsorang nie... macam ade bayang2 je kat tepi tue...

Acik said...

kita suka canadian pizza! :)

alif haris said...

lah sorag jew .. sy boleh temankan haha :D

MissVanilla said...

mcm sedap je Cheese Baked Meatball tu. hantar mai kedah buleh? huhu

sarah mohamad said...

air tuu memang sedap. sebab dulu masa kerja part time dekat pizza me yg selalu buat hehehe

Muhd Nasrullah said...

hai, sila ikuti blog ilmiah saya, pasti anda teruja :

http://akuseorangpesolat.blogspot.com/

eienrazak said...

lapar lepas baca entry ni :D