Wednesday, July 20, 2011

Kronologi gaya tudung aku

 

Assalamualaikum semua…

 

Hari ni aku bosan sangat-sangat. Satu hari tak keluar rumah, cuma dok membelek folder yang sangat banyak dalam laptop aku ni. Rasa macam banyak aje benda nak di delete, tapi sayang lah! Semua tu kenangan.

 

Aku bukak pulak satu folder yang mengandungi gambar aku aje.. Ternampak pulak gambor lama aku bertudung bawal. Kahkahkah! Macam kelakar aje muke tak matang aku dulu-dulu. Tapi aku rasa kiut pulak! *Bwekkk*

 

Photo 0123

Dulu-dulu, kire top arr kalau amik gambor style camnih. Pastu pakat upload kat MySpace. Wakaka gile purba! Gambor direkod masa habis SPM.

 

 

kAy 1

Gambar di ambil dengan jayanya menggunakan kamera handphone cikai aku. Masa ni aku tak ingat lah aku semester berapa. Masa mula-mula masuk UNISEL kot?

 

 

Photo 1546

Hah amik kau! Gambar gedabak aku tepek kat sini! Kemain tudung bawal aku kaler pink okayh! Beli sehelai tak sampai RM8 pun kat Temerloh haa… Masa semester 1 aku masih sengal-sengal ubi. Tak reti pakai shawl, aku tengok orang je pakai, aku pakai tudung bawal lagi. Hehehee~

 

 

IMG_8693

Aku berkenalan dengan selendang jojet. Masa aku mula-mula pakai shawl, MasyaAllah disaster sunggoh rupe aku! Ini haaa style basic shawl jojet, yang lipat segi tiga kat hujung tuhhh..

 

 

IMG_6855

Bila malas lilit shawl, aku rembat tudung bawal balik. Sebab aku ada tudung bawal yang material jojet, sangat senang pakai, senang bentuk. Aku kembali setia dengan bawal jojet aku.

 

 

DSC03612

Masa join teater pun aku bantai pakai tudung bawal. Malas ahh lilit-lilit shawl. Masa tu aku tak konpiden pakai shawl pun. Asal nak keluar aje, aku lilit shawl, kalau aku rasa tak selesa, aku campak balik. Aku sarung bawal jugak!

 

 

IMG_7846

Lepas tu aku berbaik balik dengan shawl, aku try pakai macam style kat atas. Masa ni zaman baru nak up woot woot!! Baru pandai pakai contact lens kaler brown okayh!

 

 

IMG_8983

Haaa ni lah first time aku pakai inner syria dengan shawl! Nasib baik menjadi! Tu pun lepas beberapa kali aku dok lilit, pastu bukak balik, lilit pastu bukak balik. Betul-betul mencabar kesabaran lah!

 

 

DSC_0016 edited

Pastu, aku dah pandai pakai aksesori kat kepala pulak. Kejap ribbon clip, kejap headband, macam-macam la aksesori zaman sekarang nih.

 

 

DSC_0033 edited

Pastu tak lama lepas tu, aku dah berani nak pakai inner berwarna-warni dengan slanting style. Semua ni aku belajar kat internet laaa…

 

 

nisa4

SEKARANG? Aku rajin pakai pashmina aje… Lalalaaaa….

 

 

Dah, penat nye menaip! Terrrr-banyak pulak gambor aku kali ni! Bye bye!

 

sign NISA


65 comments:

  1. hee. sangat kronologi !
    bagus simpan gambar2 camni Nisa(:
    kenangan ~

    PHOTOSHOOT @ MELAKA ! http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/visit-malacca-after-14-years.html

    ReplyDelete
  2. tudung yg ada bonggol tinggi kat kepala tu takde ke?..wakakaka

    http://farhanhanif.blogspot.com/2011/07/awak-tolong-like-gambar-kita.html

    ReplyDelete
  3. nice post huhuhu
    komen saya ek kat admin...saya lagi suka tgok pompuan pkai tdung zmn dulu2 2 org pnggil apa ek bawal ke??..
    pa2 pun admin nice pkai mcmana pun haha

    ReplyDelete
  4. nana suka ngk nisa dressing...shantek! tudung bawal, shawl, pashmia, semuanya shantek nisa pakai:)

    ReplyDelete
  5. kemajuan dalam kecantikan.. kronologi yg mematangkan.. :)

    ReplyDelete
  6. "Masa semester 1 aku masih noob, pakai tudung bawal lagi. Hehehee~"

    org pkai tudung biasa sangat noob eh?

    just asking. :D

    ReplyDelete
  7. ala ala revolusi tudung Nisa Kay la nie..
    hehehhe

    transformasi gitu

    ReplyDelete
  8. pakai tudung bawal mmg sangat cantik lg dr shawl or etc. hahahahaa

    ReplyDelete
  9. hihiii..tudung bawal pon comel sygss ;)

    ReplyDelete
  10. heHee..uR faCe lagi sEsuai dGn sHaWl..santek:)

    ReplyDelete
  11. sama! sekarang pun leboh prefer pashmina sebab lagi senang nak adjust semua . hee . btw, nisa pakai apa pun cantek . hee :) suka giler yang ribbon kaler pink tu . comeyy .

    ReplyDelete
  12. ok2,kamera dlm slah satu gmbar anda sgt besar..=)

    ReplyDelete
  13. jom join cntest
    http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

    ReplyDelete
  14. samala ngan sis. bawal shawl, bawal shawl. pastu sekarang ni shawl jer memanjang. bawal kadang2 jer.

    ReplyDelete
  15. class :) pkai tudung ke shawl comey blake..

    ReplyDelete
  16. Aku botak kan kepala..so dh tak payah pikir...haha

    ReplyDelete
  17. wearingg tudung bawal, is totally not noob okey..

    haha..but i wonder why its name is 'bawal'..so weird..macam ikan..

    -org RTM-

    ReplyDelete
  18. bl tngok dlm almari bnyk lak tengok pelbagai jenis tdung.daripada bawal smpai ar skrg shawl.sampai memang dah xterkejar,,apa2 pun kkdg kita perlu up to date juga.tapi berpada-pada. =)

    ReplyDelete
  19. wahhh~ suke tgk perubahan step by step ni, makin lame makin gojez, hehe :)

    ReplyDelete
  20. cantik plak pashmina yg last tu... ^__^

    ReplyDelete
  21. cik nisa,
    msred baru nak belajar pakai tudung. harus la senget bengot...hheee...suka cik nisa nyer style sekarang...

    perasan cik nisa join konte nn untuk premiere take me home tonight. dapat tak?

    ReplyDelete
  22. Gaya tudung bawal lebih menarik hati.

    ReplyDelete
  23. Makin lama nisa makin bijak mgayakan sesuatu,semakin anggun :)

    ReplyDelete
  24. bawal kacak. aish, ko pakai apa pun kacak gak. :D

    ReplyDelete
  25. teringat yg akak pong dulu dok tuka fashion tudung sokmo..sekarang tak tukar dah.. kembali kepada asal..hihi

    ReplyDelete
  26. hahah comot je muke dulu..;D

    now looks better..;)

    ReplyDelete
  27. yeah ! anda semakin comel !! <3

    ReplyDelete
  28. time dulu2 sume cam skema aje..
    bila masing2 dah kuar dr kepompong skolah menengah an ha,sume dah update lol..haha

    ReplyDelete
  29. pakai tudung apa pun tetap cantik....

    ReplyDelete
  30. nisa memang cantik :)

    ReplyDelete
  31. makin lama makin matang. and makin lama makin chantekk ! :)

    ReplyDelete
  32. tdung jojet tu ikut bentuk muka jugak kan.kalau muka bulat,xjadi jugaa.kak nisa cantik!pakai apa pun cantik.

    ReplyDelete
  33. dulu comel.sekarang makin comel n cantik kan. =)

    ReplyDelete
  34. wah...cantik. dah gaya model tudung ni. semakin hari semakin matang.

    ReplyDelete
  35. heeee , comel jeee akak ni , skang mkin cantik :)

    ReplyDelete
  36. kalau sy tudung bawal forver n ever

    ReplyDelete
  37. best punya kronologi ni.hehe makin lawaa :D

    ReplyDelete
  38. kak nisa makin cantik :)
    comel je

    ReplyDelete
  39. dear, dulu-dulu dh comel. skg, comel plus-plus! pewwittt! :D

    ReplyDelete
  40. hai sy blogger baru jgk la. bw kejap. jumpa blog awk. cantik kan klu pakai pashmina. suke tgk awk pakai. suit je dgn cut-face awk :) - im following ur blog dear :)

    ReplyDelete
  41. awk cantik pakai inner herot berot tuh,,hehe

    ReplyDelete
  42. bawal tetap d aty ble da malas kn .. >,<

    ReplyDelete
  43. same here. cuma now im back to square one. back to tudung bawal style. hahaha.

    ReplyDelete
  44. comel la dgn wajah nisa, sesuai pakai apa2 tudung..
    suka yg part nisa pkai aksesori kat kepala tu..

    ReplyDelete
  45. ade gambar koi disitu....cube cari kalo aok peka...hehehehehe

    ReplyDelete
  46. serius suka!!
    akak xtau kenapa..akak suka tgok nisa
    hmmm.maybe sbb nisa ikhlas menaip :)

    ReplyDelete
  47. kalau boleh tolong la buat tutorial pakai pashmina macam kak nisa pakai tu. gambar last sekali tu :)

    ReplyDelete
  48. hye nisa~ nak tnye ckit ley, nisa pakai inner jenis pe ye?cotton ke lycra? or nisa pakai inner neck? sebb nmpk cm elok je terbentuk kat muke.

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay