Wednesday, July 20, 2011

Kronologi gaya tudung aku

 

Assalamualaikum semua…

 

Hari ni aku bosan sangat-sangat. Satu hari tak keluar rumah, cuma dok membelek folder yang sangat banyak dalam laptop aku ni. Rasa macam banyak aje benda nak di delete, tapi sayang lah! Semua tu kenangan.

 

Aku bukak pulak satu folder yang mengandungi gambar aku aje.. Ternampak pulak gambor lama aku bertudung bawal. Kahkahkah! Macam kelakar aje muke tak matang aku dulu-dulu. Tapi aku rasa kiut pulak! *Bwekkk*

 

Photo 0123

Dulu-dulu, kire top arr kalau amik gambor style camnih. Pastu pakat upload kat MySpace. Wakaka gile purba! Gambor direkod masa habis SPM.

 

 

kAy 1

Gambar di ambil dengan jayanya menggunakan kamera handphone cikai aku. Masa ni aku tak ingat lah aku semester berapa. Masa mula-mula masuk UNISEL kot?

 

 

Photo 1546

Hah amik kau! Gambar gedabak aku tepek kat sini! Kemain tudung bawal aku kaler pink okayh! Beli sehelai tak sampai RM8 pun kat Temerloh haa… Masa semester 1 aku masih sengal-sengal ubi. Tak reti pakai shawl, aku tengok orang je pakai, aku pakai tudung bawal lagi. Hehehee~

 

 

IMG_8693

Aku berkenalan dengan selendang jojet. Masa aku mula-mula pakai shawl, MasyaAllah disaster sunggoh rupe aku! Ini haaa style basic shawl jojet, yang lipat segi tiga kat hujung tuhhh..

 

 

IMG_6855

Bila malas lilit shawl, aku rembat tudung bawal balik. Sebab aku ada tudung bawal yang material jojet, sangat senang pakai, senang bentuk. Aku kembali setia dengan bawal jojet aku.

 

 

DSC03612

Masa join teater pun aku bantai pakai tudung bawal. Malas ahh lilit-lilit shawl. Masa tu aku tak konpiden pakai shawl pun. Asal nak keluar aje, aku lilit shawl, kalau aku rasa tak selesa, aku campak balik. Aku sarung bawal jugak!

 

 

IMG_7846

Lepas tu aku berbaik balik dengan shawl, aku try pakai macam style kat atas. Masa ni zaman baru nak up woot woot!! Baru pandai pakai contact lens kaler brown okayh!

 

 

IMG_8983

Haaa ni lah first time aku pakai inner syria dengan shawl! Nasib baik menjadi! Tu pun lepas beberapa kali aku dok lilit, pastu bukak balik, lilit pastu bukak balik. Betul-betul mencabar kesabaran lah!

 

 

DSC_0016 edited

Pastu, aku dah pandai pakai aksesori kat kepala pulak. Kejap ribbon clip, kejap headband, macam-macam la aksesori zaman sekarang nih.

 

 

DSC_0033 edited

Pastu tak lama lepas tu, aku dah berani nak pakai inner berwarna-warni dengan slanting style. Semua ni aku belajar kat internet laaa…

 

 

nisa4

SEKARANG? Aku rajin pakai pashmina aje… Lalalaaaa….

 

 

Dah, penat nye menaip! Terrrr-banyak pulak gambor aku kali ni! Bye bye!

 

sign NISA

65 comments :

fifymeow said...

mkin lama mkin cntek :)

mr_right said...

hee. sangat kronologi !
bagus simpan gambar2 camni Nisa(:
kenangan ~

PHOTOSHOOT @ MELAKA ! http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/visit-malacca-after-14-years.html

Farhan Hanif said...

tudung yg ada bonggol tinggi kat kepala tu takde ke?..wakakaka

http://farhanhanif.blogspot.com/2011/07/awak-tolong-like-gambar-kita.html

Cik Nursya said...

nampak comel la pakai shawl..

FizaFizz said...

nisa comel! ;)

e4ezzati said...

semuaaaa cantikk !

onez aerif[wan arif] said...

nice post huhuhu
komen saya ek kat admin...saya lagi suka tgok pompuan pkai tdung zmn dulu2 2 org pnggil apa ek bawal ke??..
pa2 pun admin nice pkai mcmana pun haha

nanakimie said...

nana suka ngk nisa dressing...shantek! tudung bawal, shawl, pashmia, semuanya shantek nisa pakai:)

izfanora said...

kemajuan dalam kecantikan.. kronologi yg mematangkan.. :)

belogkayangan said...

comel je :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

adore u :)

Diana Zainal said...

comel ;)

aku hasmie said...

"Masa semester 1 aku masih noob, pakai tudung bawal lagi. Hehehee~"

org pkai tudung biasa sangat noob eh?

just asking. :D

FAUZI NOR said...

ala ala revolusi tudung Nisa Kay la nie..
hehehhe

transformasi gitu

honey smile said...

kamoo sgt2 cute...

Monster Siti said...

pakai tudung bawal mmg sangat cantik lg dr shawl or etc. hahahahaa

myravea said...

hihiii..tudung bawal pon comel sygss ;)

~bUih-bUih ciNta~ said...

heHee..uR faCe lagi sEsuai dGn sHaWl..santek:)

marfieyra said...

sama! sekarang pun leboh prefer pashmina sebab lagi senang nak adjust semua . hee . btw, nisa pakai apa pun cantek . hee :) suka giler yang ribbon kaler pink tu . comeyy .

iZ-oNe! said...

ok2,kamera dlm slah satu gmbar anda sgt besar..=)

fara anak abah said...

jom join cntest
http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

CIK JATT said...

samala ngan sis. bawal shawl, bawal shawl. pastu sekarang ni shawl jer memanjang. bawal kadang2 jer.

SpaQue said...

class :) pkai tudung ke shawl comey blake..

Akulah Pak Lan said...

Aku botak kan kepala..so dh tak payah pikir...haha

Anonymous said...

wearingg tudung bawal, is totally not noob okey..

haha..but i wonder why its name is 'bawal'..so weird..macam ikan..

-org RTM-

asiah_najihah said...

maintain comel la Nisa..

♥ cik_farah ♥ said...

comel2.. hihih

awek retro said...

cun ;)

Ima Salsuzaima said...

comel je.:) hehe

Edura Hanum said...

bl tngok dlm almari bnyk lak tengok pelbagai jenis tdung.daripada bawal smpai ar skrg shawl.sampai memang dah xterkejar,,apa2 pun kkdg kita perlu up to date juga.tapi berpada-pada. =)

..hizamirahim.. said...

wah...
evolusi nisa kay.
:P

EZAN IDMA said...

gaya senyum tetap sama :)

ღ p!nk veLvet ღ said...

wahhh~ suke tgk perubahan step by step ni, makin lame makin gojez, hehe :)

farra8979 said...

cantik plak pashmina yg last tu... ^__^

msredcheesecake said...

cik nisa,
msred baru nak belajar pakai tudung. harus la senget bengot...hheee...suka cik nisa nyer style sekarang...

perasan cik nisa join konte nn untuk premiere take me home tonight. dapat tak?

Nobita Sensei said...

Gaya tudung bawal lebih menarik hati.

IEQAH said...

Makin lama nisa makin bijak mgayakan sesuatu,semakin anggun :)

haikalblank said...

bawal kacak. aish, ko pakai apa pun kacak gak. :D

erysweetie said...

teringat yg akak pong dulu dok tuka fashion tudung sokmo..sekarang tak tukar dah.. kembali kepada asal..hihi

mynameismy said...

hahah comot je muke dulu..;D

now looks better..;)

~naddy~ said...

yeah ! anda semakin comel !! <3

aiensuduplastik said...

comel jer kak nisa dulu... :P

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

TeQah Khaire said...

time dulu2 sume cam skema aje..
bila masing2 dah kuar dr kepompong skolah menengah an ha,sume dah update lol..haha

O'gosh said...

pakai tudung apa pun tetap cantik....

Anonymous said...

nisa memang cantik :)

Asyraf Arif said...

makin lama makin matang. and makin lama makin chantekk ! :)

angkasa said...

tdung jojet tu ikut bentuk muka jugak kan.kalau muka bulat,xjadi jugaa.kak nisa cantik!pakai apa pun cantik.

echa takashimaya said...

dulu comel.sekarang makin comel n cantik kan. =)

Adzrien Shoppe said...

wah...cantik. dah gaya model tudung ni. semakin hari semakin matang.

nurul diana said...

heeee , comel jeee akak ni , skang mkin cantik :)

AZTIQAH said...

kalau sy tudung bawal forver n ever

eienrazak said...

best punya kronologi ni.hehe makin lawaa :D

nurul afifah said...

kak nisa makin cantik :)
comel je

Cik Farah said...

dear, dulu-dulu dh comel. skg, comel plus-plus! pewwittt! :D

Lilynn Sazlin said...

hai sy blogger baru jgk la. bw kejap. jumpa blog awk. cantik kan klu pakai pashmina. suke tgk awk pakai. suit je dgn cut-face awk :) - im following ur blog dear :)

biela lah said...

yg skarang stylo hikhik =)

PINKaholicx said...

awk cantik pakai inner herot berot tuh,,hehe

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

bawal tetap d aty ble da malas kn .. >,<

miss leya said...

same here. cuma now im back to square one. back to tudung bawal style. hahaha.

cik zila said...

comel la dgn wajah nisa, sesuai pakai apa2 tudung..
suka yg part nisa pkai aksesori kat kepala tu..

paie n rosli said...

ade gambar koi disitu....cube cari kalo aok peka...hehehehehe

suhaili sarif said...

serius suka!!
akak xtau kenapa..akak suka tgok nisa
hmmm.maybe sbb nisa ikhlas menaip :)

Anonymous said...

kalau boleh tolong la buat tutorial pakai pashmina macam kak nisa pakai tu. gambar last sekali tu :)

ney said...

hye nisa~ nak tnye ckit ley, nisa pakai inner jenis pe ye?cotton ke lycra? or nisa pakai inner neck? sebb nmpk cm elok je terbentuk kat muke.