Monday, July 11, 2011

Dah tak mengidam dahhhh!

 

Assalamualaikum semuaaa….

 

Dah tak mengidam ape nih?? Amboi kemain aku macam ibu-ibu mengandung pulak nak mengidam bagaiiii. Hari tu aku ada tulis entry yang aku mengidam macaron. Hahhh menatang apa macaron tuh! Google sendirik okeh. Kahkahkah!!

 

IMG-20110708-00635

HAHHH??? Mengidam macaron tapi letak gambar kucenn lak? Apakah?? Hehehe kerana aku dok mengidam macaron lah, aku dah tekad nak singgah ke butik Old Blossom Box yang terletak di area Laman Seri, Seksyen 13 Shah Alam.

 

Kat butik tu ade jual macaron weh! New flavors on every Wednesday yeayyy!!! Kucenn di atas ialah Saber, kucenn pemilik Old Blossom Box . Kucenn ini sangat gemoks dan comel! Masuk je kedai, aku terus terkam kat dia, nak amik gambor sume. Tapi Saber ni buat cool aje, tak respon sangat kat aku ciss!!

 

IMG-20110708-00636

Dah datang ke butik Old Blossom Box, mestilah jumpe dengan si manis Jezmine. Aku pakai outer syria je woiii.. Macam bibik tak? Kahkahkah. Maklumlah aku on the way ke Damansara masa tuuu. So pakaian tak payah nak semenggah sangat eh?

 

 

IMG-20110708-00637

Macaron yang dihantar ke butik OBB ialah macaron dari That Last Slice. Memang tak menyabor betol aku dalam lif dah snap gambor kotak macaron. Macaron yang minggu ni perisa chocolate.

 

 

IMG-20110708-00645

Haaaa camnila rupe macaron yang aku beli tuuu. Sepatutnya ada 5 bijik dalam kotak ni, tapi aku dah ngap sebijik kahkahkah!!! Laporr wehhh, dah la stuck dalam jammed. Huiiiii memang mencabar iman lah kan tengok macaron nih.

 

Dah laa tengah lapar, ku pandang-pandang macarons itu, bagai memanggil-manggil aku suruh ngap satu demi satu. Kahkahkah. Sudahnya, dalam kereta aku makan 3 bijik aje, sampai rumah aku bantai habiskan 2 bijik.

 

Ohh ye.. macarons ni sangat manis ye. So kalau yang kurang minat manis, anda akan TIDAK suka macarons. Hehee tapi takpe, setiap orang seleranya berbeza-beza kan. Oke daaa!!

 

 

sign NISA

18 comments :

farah hanim said...

hehe..comel and sedp je macaron tu
rupe cam yoyo je ^_^

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

nisa, kucen dia ade iras-iras kucen maera lah..kecuali kucen maera lebih putih sket..hihi~

oshin-jamel said...

teringin nk mkn... xdpt2 lg... :)

fierapirot said...

fiera tak suke manis...so tak sukelah macaroon..coklat pun tak berape suke...=)

siti maizurah ismail said...

heheh,,sya pun wat entry pasal macaron gak,,nak pegi lah tmpat yg awak mntion ni!!tak sabar!tgah dok mngidam gak ni,,hihi

Budak Chomot said...

1 packet macam tu berapa hengget?

twinkle twinkle said...

blm beksmpatan lagi merasaaa

marfieyra said...

best nyaa . teringin nak try makan macaroon. btw, saya ada buat entry pasal mix and match and ada letak gambar nisa ;) kalau sudi jomla singgah

http://bloginimyblog.blogspot.com/2011/07/tips-how-to-do-mix-and-match-ft-fatin.html

Kucing Serius. said...

Macaroon! =P~

Okay. Gua kucing yang suka makan macaroon. Hebat tak?

Kirim salam dengan kucing gemuk tu. Hehe.

saharinasaharudin said...

nk try la.mcm sedapp je :)

salwaismail said...

nak tanya boleh? er, macam mana nak jadi blogger sejati? macam pelik je soalan kan?. hahaha :P

si ngokngek said...

cutenya...warna diaa colouful lah..mcm dorayaki da gak tapi..dorayaki warna koko..heee

Ain SSB said...

Kat Malaysia mesti mahal kan macaron ni? Tapi yep, macarons mmg manis gile, tak boleh makan selalu~ bahaye! huhu.

Miss Xyz =) said...

bila sye tgk muka akk, sye nmpk cam muke kwn sye laa.. cek kat sni - www.blogsab97.blogspot.com

honey smile said...

cm sdap je...
nak rse jugak la..
tp, kat mne je ada jual ek?

Akulah Pak Lan said...

Yang ni kira sekilo mcm mana? brapa harga?

~naddy~ said...

besh nye macaron ! dpt mkn skli je aritu. pas neh nak beli ag. :p

faa.rosli said...

nak buat! nak buat! nak buat!