Monday, July 11, 2011

Dah tak mengidam dahhhh!

 

Assalamualaikum semuaaa….

 

Dah tak mengidam ape nih?? Amboi kemain aku macam ibu-ibu mengandung pulak nak mengidam bagaiiii. Hari tu aku ada tulis entry yang aku mengidam macaron. Hahhh menatang apa macaron tuh! Google sendirik okeh. Kahkahkah!!

 

IMG-20110708-00635

HAHHH??? Mengidam macaron tapi letak gambar kucenn lak? Apakah?? Hehehe kerana aku dok mengidam macaron lah, aku dah tekad nak singgah ke butik Old Blossom Box yang terletak di area Laman Seri, Seksyen 13 Shah Alam.

 

Kat butik tu ade jual macaron weh! New flavors on every Wednesday yeayyy!!! Kucenn di atas ialah Saber, kucenn pemilik Old Blossom Box . Kucenn ini sangat gemoks dan comel! Masuk je kedai, aku terus terkam kat dia, nak amik gambor sume. Tapi Saber ni buat cool aje, tak respon sangat kat aku ciss!!

 

IMG-20110708-00636

Dah datang ke butik Old Blossom Box, mestilah jumpe dengan si manis Jezmine. Aku pakai outer syria je woiii.. Macam bibik tak? Kahkahkah. Maklumlah aku on the way ke Damansara masa tuuu. So pakaian tak payah nak semenggah sangat eh?

 

 

IMG-20110708-00637

Macaron yang dihantar ke butik OBB ialah macaron dari That Last Slice. Memang tak menyabor betol aku dalam lif dah snap gambor kotak macaron. Macaron yang minggu ni perisa chocolate.

 

 

IMG-20110708-00645

Haaaa camnila rupe macaron yang aku beli tuuu. Sepatutnya ada 5 bijik dalam kotak ni, tapi aku dah ngap sebijik kahkahkah!!! Laporr wehhh, dah la stuck dalam jammed. Huiiiii memang mencabar iman lah kan tengok macaron nih.

 

Dah laa tengah lapar, ku pandang-pandang macarons itu, bagai memanggil-manggil aku suruh ngap satu demi satu. Kahkahkah. Sudahnya, dalam kereta aku makan 3 bijik aje, sampai rumah aku bantai habiskan 2 bijik.

 

Ohh ye.. macarons ni sangat manis ye. So kalau yang kurang minat manis, anda akan TIDAK suka macarons. Hehee tapi takpe, setiap orang seleranya berbeza-beza kan. Oke daaa!!

 

 

sign NISA


18 comments:

  1. hehe..comel and sedp je macaron tu
    rupe cam yoyo je ^_^

    ReplyDelete
  2. nisa, kucen dia ade iras-iras kucen maera lah..kecuali kucen maera lebih putih sket..hihi~

    ReplyDelete
  3. teringin nk mkn... xdpt2 lg... :)

    ReplyDelete
  4. fiera tak suke manis...so tak sukelah macaroon..coklat pun tak berape suke...=)

    ReplyDelete
  5. heheh,,sya pun wat entry pasal macaron gak,,nak pegi lah tmpat yg awak mntion ni!!tak sabar!tgah dok mngidam gak ni,,hihi

    ReplyDelete
  6. 1 packet macam tu berapa hengget?

    ReplyDelete
  7. best nyaa . teringin nak try makan macaroon. btw, saya ada buat entry pasal mix and match and ada letak gambar nisa ;) kalau sudi jomla singgah

    http://bloginimyblog.blogspot.com/2011/07/tips-how-to-do-mix-and-match-ft-fatin.html

    ReplyDelete
  8. Macaroon! =P~

    Okay. Gua kucing yang suka makan macaroon. Hebat tak?

    Kirim salam dengan kucing gemuk tu. Hehe.

    ReplyDelete
  9. cutenya...warna diaa colouful lah..mcm dorayaki da gak tapi..dorayaki warna koko..heee

    ReplyDelete
  10. Kat Malaysia mesti mahal kan macaron ni? Tapi yep, macarons mmg manis gile, tak boleh makan selalu~ bahaye! huhu.

    ReplyDelete
  11. bila sye tgk muka akk, sye nmpk cam muke kwn sye laa.. cek kat sni - www.blogsab97.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. cm sdap je...
    nak rse jugak la..
    tp, kat mne je ada jual ek?

    ReplyDelete
  13. Yang ni kira sekilo mcm mana? brapa harga?

    ReplyDelete
  14. besh nye macaron ! dpt mkn skli je aritu. pas neh nak beli ag. :p

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay