Monday, July 11, 2011

Contact lens baru… lagi?

 

Assalamualaikum semua…

 

Yeahhh hari ni pekerja kurier DHL datang menerjah umah aku dengan tujuan untuk menghantar parcel yang sepatutnya aku terima Jumaat lepas. Yeahhh contact lens baru dah sampai yeahhh!!!

 

MIRROR STORE

IMG_4002

Haaa korang tengok nama kedainya MirrorStore jangan pulak salah faham! Ini bukan kedia buat atau jual cermin tahuuuu! Tapi jual contact lens okayh? Masuk yang ini dah 3 kali kot aku membeli contact lens dari MirrorStore. Haaa lama tuh! Dah nak 3 tahun lah maknanya aku dok guna contact lens dari kedai yang sama.

 

 

IMG_3995

Ececehhh tayang muka bajett kiut pulak aku? Ahhh peduli kan! Kahkahkah. Aku memang suka buat camni… Korang rasa aku kerap bertukar contact lens? AKu pon rasa macam tu, tapi ehh mana ada! Ciss…

 

Suatu ketika dulu aku pernah baca fakta penjagaan mata, kalau kita beli contact lens yang tempohnye setahun, paling maksimum pon kita boleh pakai 8 hingga 9 bulan. Lepas tu dah tak boleh jamin tahap keselamatan untuk pakai contact lens tu..

Betul ke info ni? Aku rasa macam betul aje… Tapi tu sume depend on how kita jaga kebersihan bila pakai contact lens. 

 

 

lens vassen

Contact lens yang aku beli ni kod V2-03-GY. Mula-mula aku nak yang lain, tapi sekali habis stok derrr.. So aku tak kesah lah, pasrah je lah, beli mana yang ada.. Tapi bila dapat dan pakai, kira not bad, I like it! Buat mata aku bertambah hitam woot woot!!

 

 

IMG_3994

Jeng jengggg! Nah tepek lagi muka aku! Wahaha pedulik hapeee?? Dah namanya dok tayang contact lens kena laa zoom dekat-dekat ye dok? Kalau nampak bendasing atas muka sila abaikan sebab hormon aku tengah tak stabil. Kahkahkah!!

 

Oke kalau korang nak beli contact lens boleh jugak ke MirrorStore! Alhamdulillah setakat ni takde masalah lagi lah bila aku membeli dengan online shop MirrorStore ni. Bubbye!

 

 

sign NISA

20 comments :

farah hanim said...

cantiknye ^_^

zOeY zAu YaH said...

mata nampak menyerlah =)

Nobita Sensei said...

eh eh..nampak jerawat..

BalqisHusna ♥ said...

alololo~ comelnya contact lense k.nisa yg baru! nanti beli lagi then tepek byk2 kat dalam blog. balqis suka tau tgok org pakai contact lense yang comel comel. wee~

Nur Hani said...

Wow ! bulatnya mata :) comel !

cik aiLebiu said...

cantik pla lens ni..x pernah nmpk lg jenis ni...

fad ali said...

artis!hahaha

Ieka Luvika said...

weweett nisa cumel :)

Izzul Amir said...

cantik cantik ! nampak menyerlah

GnieSyazni SSC said...

cantik =) besarkan ank mata

eton said...

uii.. bulatnya mata.. hehehe

erysweetie said...

kaler grey gitu~ =)

Ain SSB said...

Comel yg ni! Ain pon baru beli contact lens baru http://tinkerbellola.blogspot.com/2011/07/bab-beauty-ouuh-circle-lens.html :)

Memang selalu yg 'grey'akan nampak mata kita lagi hitam.

Syafirah Ruslan said...

cantik laa lens tue. btw, thanks kak nisa, dpt jugak usha lens . hehe

kifaharifin said...

cumell nye

teciq said...

cantik! ^^

nuha ahmad said...

mata tu comel...huhu
nakkk jugak!

aTy _faRed~ said...

cantik mate...:)

sarah mohamad said...

coooomel! murah tak? hehe

Mrs.Chubby::. said...

nice la.. nie yang p0werless ke ade p0wer nyer.. cantik la..!~