Sunday, July 31, 2011

Khairul Fahmi Che Mat putus tunang???

 

Assalamualaikum semua…

 

Pagi ni bangun macam biasa, dok mengadap laptop tapi tak online. Sebab aku dok edit video aku. Haaa jangan tak tahu aku akan upload vlog dengan mat kelawar. Haha!!

 

Hah! Pagi ni agak kecoh dengan berita mengenai hubungan hero Harimau Malaya, siapa lagi kalau bukan Khairul Fahmi Che Mat dengan tunangnya, Aimie Harmelia atau lebih dikenali sebagai Elia Jejari Runcing.

 

frontpage

Keluar frontpage okayh! Kenapa ni hadoiii… Tak sefahaman mungkin? Jodoh dah tak kuat mungkin? Tu semua kuasa Allah SWT. Kalau jodoh tak ke mana, berpisah 10 tahun pun pasti bertaut kembali. Wahhh bermadah pulak aku!

 

 

165340_126304864103999_120909204643565_192273_6172428_n

Pic credit to Semerah Jembal

 

Mula-mula memang dah kecoh pasal keretakan hubungan dorang. Khairul Fahmi dikatakan ada skandal. Huuuu ternyata ia tidak benar setelah Khairul Fahmi tampil beri keterangan kepada pihak Harian Metro.

 

Kat blog Jejari Runcing pun ada puisi bertajuk Doaku Buat Kekasih, rasanya puisi tu merujuk kepada keretakan yang dihadapi oleh pasangan ni. Lepas tu dok kecoh gambar Khairul Fahmi dengan perempuan lain lah, pasal status Elia di facebook lah..

 

Diharap kedua-dua Khairul Fahmi Che Mat dan Elia Jejari Runcing bersabar hadapi dugaan ye… Moga dikuatkan jodoh antara kalian. Tapi kalau ini kesudahannya, sama-samalah berdoa kepada Allah supaya ada yang terbaik untuk kita semua.. Amin..

 

 

 

P/S : JOM UNDI SAYA UNTUK CONTEST PHOTOGRAPHY!! CHECK IT OUT!

 

sign NISA


Read More»

Friday, July 29, 2011

Ngeteh

 

Assalamualaikum semua...

 

NGETEH. Jangan salah faham dengan perkataan di atas. Pada pemahaman aku ngeteh ni macam pergi lepak-lepak kedai and minum teh. Huahuaa tapi ngeteh sekarang bukan setakat minum teh aje.

 

Aku ase aku dah salah konsep ngeteh, tapi pedulik hape aku. Dah lah pergi lepak minum-minum kat tempat yang siap ade wifi, aircond.. err still boleh panggil ngeteh ke? Hahaha pedulikk!!

 

IMG_4411

Sambil minum milo, online dan tengok bola of course! Masa kitorang lepak ni, masa tu first leg perlawanan Malaysia vs Singapura.

 

IMG_4408

My favorite honey jasmine tea, iced chocolate for my third sister and hot milo for my brother.

 

IMG_4413

My second sister ordered iced chocolate too, while my mom wanted to have snow ice with kiwi flavor. And yeah that black coffee is for my dad.

 

IMG_4416

Dah dapat iced choc pon nak bodek snow ice dari mak aku. Tamak haloba lah kaw Tasya. Kahkahkah.

 

IMG_4418

Adik aku si Iyeen ni tak dapat online pakai laptop, di bantainye online pakai bb aku. Ape pon boleyyy.

 

IMG_4417

Abaikan aksi muka tak senonoh aku tu. Aku ape lagi, online sambil nikmati honey jasmine tea lerr.. Terbaekk!!

 

IMG_4419

Baiknyeee aku hidang kopi kat bapak aku. Ade rupe calon menantu pilihan tak? Kahkahkah!!

 

IMG_4429

Tu diaa aku berkempen mengalahkan YB! Huahuhaa... Aku tengah explain kat bapak aku kerja aku sebagai blogger dan juga tunjukkan blog si dia kepada abah. Kahkahkah!! Abaikannn!!

 

Okeh, itu aje. Aku puas hati dapat online. Bila dapat online, apa pun boleyyy...!!

P/S : JOM UNDI SAYA UNTUK CONTEST PHOTOGRAPHY!! CHECK IT OUT!

 

sign NISA


Read More»

Segmen Jalan-jalan Cuci Mata bersama Firzara Collection

STICKY POST ENTRY FOR 24 HOURS - NEW ENTRY SILA SCROLL KE BAWAH :)
 
 
Assalamualaikum dan selamat pagi semua..
 
 
Alhamdulillah bernafas lagi kita hari ini ya. Syukur kepada Allah! Seperti yang aku dah canang-canangkan di wall fan page aku malam tadi, pagi ni aku nak ajak korang cuci taik mata tengok koleksi baju-baju muslimah. Jom jomm…
 
 
 
FC2
FIRZARA COLLECTION
Butik Online Muslimah Masa Kini
 
 
Yeahhhh hari ni kita terjah butik online yang menawarkan banyak pilihan baju muslimah. Semalam pun aku dah duk usha-usha koleksi dari Firzara Collection ni. Memang cantik-cantik.. Tak percaya?? Jom tengok!
 
 
 
1
 
Okay ni adalah sebahagian daripada koleksi tshirt dan blaus muslimah okay. Banyak warna yang menarik, corak yang tersendiri. Ada juga koleksi yang didatangkan khas dari tanah seberang Indonesia, tu yang ada blaus muslimah yang unik tuh!
 
 
 
 
230714_170923782965127_169964809727691_416858_4366764_n-tile
 
Dress dan pakaian yang up-to-date pon ade! Di Firzara Collection , banyak baju-baju yang dijual ni bersesuaian dengan fesyen muslimah masa kini. Jangan pulak korang tengok model nye tak bertudung bermakna baju tu tak boleh dipakai oleh muslimah ye. Heheheee…
 
 
 
 
250386_176867019037926_100001438888153_480009_296299_n[4]-tile
 
Selain blaus dan tshirt muslimah yang menjadi keutamaan, Firzara Collection ada jual pelbagai jenis pakaian yang memang cun dan sesuai untuk kita pakai sehari-hari. Macam-macam ada lah di Firzara Collection ni. Tak percaya? Pergi lah usha ye. Kuikuikui…
 
 
 
 
6852 (2)[29]-tile
 
Haaaa peminat maxi dress boleh lah melompat kegembiraan sebab di Firzara Collection pon banyak collection maxi dress yang pelbagai design dan warna-warna menarik! Kira nya, satu maxi dress tu ada banyak pilihan warna lah. So boleh lah pilih warna kegemaran korang.
 
 
 
 
262100_179514952106010_169964809727691_471119_365265_n-tile
 
Namanye lah online shop untuk muslimah kan.. Tak sah kalau tak ade jual shawl! Hewhewww…. Dah alang-alang tengah shopping baju, apa kata rembat shawl sekali? Hehehee boleh match kan dengan baju yang kita dah pilih tadi kan??
 
 
 
 
banner4
 
Ohh ye Firzara Collection ada website baru iaitu FIRZARA EXCLUSIVE. Di website baru ni, produk masih tak banyak, tapi korang boleh follow web ni untuk dapatkan sebarang update mengenai koleksi terbaru.
 
 
 
 
 
So ape terngaga lagi depan skrin ni? Jom ramai-ramai terjah :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sign NISA

Read More»

Thursday, July 28, 2011

#4 Spontaneous Thursday

 

 

Kadangkala jika kita tak buat salah pada orang lain pun, orang akan sakit hati dengan kita, selalunya kerana cemburu dengan kelebihan kita :)

 

 

 

Asal usul ST ? Tanya kat Syafiq Rosli

Fan page Spontaneous Thursday

 

 

sign NISA


Read More»

Wednesday, July 27, 2011

MTV World Stage 2011 bikin i-City Shah Alam bergegar!!

 

Assalamualaikum semuaa….

 

Bercerita pasal MTV World Stage 2011 (MTVWS 2011), dah beberapa hari dah habis event nyaa. Aku je yang baru terkial-kial nak buat entry. Tapi kehangatannya masih terasa woot woot. Semuanya bermula apabila aku suka-suki cuba join contest oleh XPAX dan NUFFNANG. Korang boleh tengok entry nya DI SINI.

 

IMG-20110724-00764

Sunggoh laa muke burok aku tu jangan dipedulikan hokayh! Tak sangka entry aku untuk contest dengan XPAX dan NUFFNANG tu terpilih antara 25 entry terbaik. Wahhh kembang idong makk okayh! Maka dua keping tiket MTV World Stage 2011 konfirm menjadi milikku!! Huahuahuaa

 

IMG-20110724-00763

Haaa yang memang mintak maap sesangat lah ye. KAHKAHKAH!! Ni lah kegilaan aku dalam kereta. Jalan jammed woiii. Semua nak serbu i-City lah kata kan. Kuikuikui… Sudahnye, sampai lewat aku! Tak pepasal terlepas Pop Shuvit! Huwaaa…

 

 

IMG-20110724-00768

Sampai tepat waktu semasa kumpulan yang didatangkan khas dari Korea iaitu BEAST tengah perform. Whoaa ramai kot orang! Tapi tak boleh ambil gambar sangat sebab DSLR dan handycam tak dibenarkan bawak masuk! Huwaaa nangis lagi!

 

 

IMG-20110724-00772

OPPSS!! Apakah??!! Skandal baru kah???!! Hahaaaa jangan cepat membuat andaian ye. Tiket yang dua keping itu aku kongsikan dengan ABANG BESAR. Hahaha aku pon tak malu nak terkinja-kinja depan beliau. Kalau ajak orang lain tu segan la jugekk :P

 

 

IMG-20110724-00776

HUHHHH! Berasak-asak woo! Masham masin semua ade la. Kahkahkah. Masa ni NEON TREES yang diterbangkan dari Utah, Amerika nak perform dah. Excited weh! Sebab aku minat jugak lah dengan NEON TREES ni.

 

Performance dorang pon best! Bertenaga wowww! Drummer perempuan nye memang cool yeaww. Tetibe aku nak belajar main drum lak? Huahuaaa…

 

 

IMG-20110724-00781

Oke dah penat berasak-asak, aku mengundur diri, keluar dari crowd masham masham tadi tuh. Masa ni tengah break 10 minit kot, sebelum persembahan kemuncak dari 30 Second To Mars pulak.

 

 

IMG-20110724-00780

Okeh tuuu dia 30 Second To Mars dah nak keluar woooiii!! Semua excited gila, semua dah berpusu-pusu ke depan stage. Aku?? Adoi makkk!! Terpaksa stay kat belakang aje sebab orang terlalu ramai.

 

Takpelah.. Aku dah penat menjerit-jerit untuk NEON TREES tadi, so aku layan lagu 30 Second To Mars dari belakang aje. Sob sob~

 

 

IMG-20110724-00786

Nasib dia bagi kipas free masa kat entrance. Kalau tak basah tak hengat laa aku dengan peluh masham! Euwwww!!

 

 

IMG-20110724-00787

Huahuaaa!! Tu dia aksi kanak-kanak ribena aku bersama ABANG BESAR! Abaikan kualiti gambor yang low sebab aku ambil gambor guna henset cikai aku aje. Haaa nak tahu blog ABANG BESAR? Hehee nantikan kemunculan beliau. Chewahhh!!!

 

 

IMG-20110724-00790

Hari pun dah larut malam, badan pon dah panas dan penat, so masa untuk balik yeaww!! Really had a great time at i-City Shah Alam!

 

 

IMG_4453

Kipas, poncho dan tiket tu semua barang free. Tshirt aje yang aku beli. Saje je beli sebab nak buat kenangan yang aku pernah pergi konsert World Stage. Ye laa.. dah makan hati sebab terlepas World Stage 2010 kann. Huahuaa…

 

So, aku nak ucapkan bebanyok terima kasih kat XPAX dan NUFFNANG sebab bagi aku peluang berharga ni! The concert was a blast! Persembahan artis-artis yang memang meletopp da boomm!! Kalau XPAX jadi lagi penaja MTV World Stage tahun depan, nak tiket free lagi boleh? Kahkahkah.

 

 

 

THANK YOU SO MUCH XPAX AND NUFFNANG. LOVE YOU!!!

 

 

sign NISA


Read More»

#10 Wordless Wednesday – Ini baru betul-betul terngangaaa…

 

 

IMG_4604

 

 

 

Apa tu WORDLESS WEDNESDAY??? KLIK SINI.

JOM KE : Fan Page Wordless Wednesday | Blog MalaysianWW

 

 

 

sign NISA


Read More»

Tuesday, July 26, 2011

Ternganga terkesima

 

Assalamualaikum semua..

Yeaa mood agak okay hari ni walaupun ada ketikanya mood itu kelaut sebentar tadi. Maka blog aku hari ini dihiasi dengan beberapa entry setelah kerajinan menaip berjaya aku kerah. Huahuaa macam puisi haktuih!

 

IMG_4446

Aku baru aje sampai di rumah ahad lepas, selepas pulang dari concert MTV World Stage. Fuhh penat! Aku tak stay sampai habis concert pon. Aku dah cukup puas terjerit-jerit bila Neon Tree perform. Sampai di pintu rumah aku dihulur dengan kotak ESPRIT. Uikkk???

 

IMG_4449

ESPRIT HOUSTON in Funky Pink (Spring/Summer 2011 Collection)

 

Bila naik ke bilik, dengan rakusnya aku buka kotak itu. Whooaaa memang ternganga dan terkesima kejap. Hahaha oke bukan sekejap, lama jugak. Hahahaa tak pernah aku dapat atau beli jam pink. COMEYL OUHH!!! Dah laa jam ni collection ESPRIT untuk 2011 ! Kire latest arr kan? Wargghhh menjerit kejakunan aku.

 

Aku amat-amati jam ni. Nasib baik lah bukan besi silver ke hape. More to plastic keras. So aku boleh pakai yeahh!! Aku suka aku suka. Sunggoh laa aku excited sebab aku pon dah lama tak berjam tangan.

 

IMG_4450

Tapi malangnya aku tak sempat ke kedai jam untuk potong tali jam. Almaklumlah pergelangan tangan aku ni kecikkk aje. Huahuaa.. So tak boleh pakai esok. Sedeyh! Kahkahkah. Takpelah…

 

Hikhikk.. nak sengih sengsorang boleh? Ni yang buat kasih sayang bertambah-tambah nih! Muah muah! Hahaha.. gedik kejap. Setiap kali jam berdetik setiap kali itu kau ada di ingatan. Wahh madah gitewwww *muntah*

 

 

Bye bye! Malam ni tidur senyum.

 

sign NISA


Read More»

Monday, July 25, 2011

#laukbest

 

Assalamualaikum semuaa..

 

Yeaaa entry hashtag kembali lagi. Aku pernah buat entry bersempena hashtag #bilarindu. Malam ni hasgtag yang menjadi trending ialah #laukbest. Siapa yang mula, siapa yang buat hastag ni aku tak tahu lah. Aku pon tidak semena-mena terjebak dalam kancah ini. Kahkahkah.

 

Jom baca respon dari rakan-rakan twitter.

 

1

3

5

6

9

10

 

Kahkahkah. Hilang kewarasan kejap bebudok nih. Kemain nama #laukbest memasing taknak kalah hokayh! Aku dah kata dahhh aku pon terjebak! Kalau tak percaya sila tengok :

 

7

Haaa yang ni tak tahu apa motif? Kahkahkah!!

 

8

4

2

 

Terima kasih kawan-kawan. Dengan membaca timeline, hati ni kurang sikit resah gelisahnya. Macam-macam jadi hari ni. Selamat rehat semua. Bye bye.

 

sign NISA


Read More»

Copyright © Nisa Kay