Monday, June 13, 2011

SUPER 8 – Apa benda yang berkaitan dengan nombor 8 tu?

 

Assalamualaikum semua…

 

Semalam aku terjah Golden Screen Cinema kat One Utama. Hahaha dah macam kawasan tetap aku la pulak. So sesiapa yang suka lepak sana, nanti jumpa tegur-tegur lah ye. Ehhh tetibe kan aku nih, bajet retiss betol laa.. Kahkahkah!!

 

 

Yeahhh semalam aku tengok SUPER 8! Aku ni bila dengar nama Steven Spielberg, aku bayangkan movie yang penuh aksi dan pelbagai elemen yang cukup buat penonton “masuk” ke dalam jalan cerita movie tu. Ceh! Hiperbola betul aku. Melampauuu hahaha!!

 

 

Joel Courtney as Joe Lamb  [pic credit to : movieweb]

 

Elle Fanning as Alice Dainard [pic credit to : movieweb]

 

 

SINOPSIS :

Mengisahkan sekumpulan budak-budak sekolah yang berusaha untuk menyiapkan filem amatur untuk bertanding dalam a kind of film festival. Satu hari, dorang shooting kat tepi landasan kereta api. Terjadi nya rempuhan kereta api yang sangat dahsyat dan sekumpulan budak-budak ni tahu it was not an accident. Kejadian pelik mula melanda bandar tempat tinggal dorang. Orang hilang, binatang hilang, barang-barang hilang. So, watak utama filem ni, Joe Lamb berusaha nak merungkai misteri dan juga selamatkan girl yang dia minat. So korang tahu tak apa yang misteri tu???

 

 

OFFICIAL SUPER 8 WEBSITE

 

 

Jujur aku katakan.. filem ni kurang memenuhi expectation aku. Not to say that it was a disappointing film, but overall the rating that I can give was just okay. Kiranya macam filem ni just on par laaa dengan expectation aku.

 

Tak aku nafikan, special effect dan teknik suspens tu yang menghidupkan cerita. Kisah di sebalik kematian mak Joe Lamb tu pun mula-mula aku ingat ada kena mengena dengan apa yang terkandung dalam kereta api yang kemalangan tu. TAPI……..

 

Kalau nak tahu, sila tengok. Jangan risau. Filem ni tidak lah sangat mengecewakan. Tidak rugi sangat pon pergi tengok. Hehehee.. So nak tahu apa yang SUPER 8 tu? Pergilah tengok. Lalallaaaa…

 

 

 

sign NISA

19 comments :

Syafiq Rosli said...

untg lah dekat ngan OU...teringin gak nk tengok..hehe

Ujang9897 said...

bestnya aku dpt tgk free aritu hee...


last2 paling best kan..=)

mushroom said...

alaaa.. bukannya nk cerita kan sampai habis oh :(

A y e s h a Ramlee said...

like 8

"miko itu nana" said...

haha..nasib bek xkuar panggung awal...still ade cerita lagi time last2 tu... :p

hana sudradjat said...

saja je buat kami saspens pastu tergantung.waaaaaaaaaaaaaaaaa~ T.T

sarah mohamad said...

super 8 tengok dari sinopsis memang best. tak aku rasa macam takde feel nak tengok citer ni. sbb aku lagi minat xmeeen. tapi xmen tu sedikit mengecewakan lah effect mutan dia. tapi tengok xmen ni baru lah faham keseluruhan citer xmen ni :D

Dilakochan said...

Kite dh tgk Super8 tu!
Masa ketapi berlanggar tu,
huii rasa habis gempak la berabak melayang sumer!

Final destination pun kalah kut? :D

Dim Benihana said...

kena g tengok ni cerita ni..

selalu gak g OU, xpa2 kang kalo jumpa boleh mintak sign...keke

My Name is Mar said...

8... E.I.G.H.T is my lucky number:)

fathin nur najati said...

haha..btol2 pe kaitan ngan 8..dah tngok..okie la...:)

Arshieda Nabila said...

bunyi mcm xbrp nak best j....xjadi la.....tgk kl genster ag best ko??

Adeela Oh Lala said...

nisa!

Cahaya Qaseh said...

cahaya pun tgok movie ni smlm ngan Dear, tul ckp nisa.. ok,tp kurg memuaskan la.. smpai kdg2 de part yg buat ai ngantuk.. huhuuu... n last, bile sume dok cbuk kuar tetibe die de tunjuk 'movie' yg dak2 tu buat..terus ramai dduk balik,tp kat sit depan.. >__<

Ihsan Arifin said...

kanak-kanak tu cumil :)

sab said...

i hate dis muvi!! entah hape2..bazir je tgk T_T

qucachahir said...

movie nie superb! ;)

nisa..kite tag kamu..
sila singgah yew.. =)
http://quraishahir.blogspot.com/2011/06/segmen-5-blog-pilihan-hati.html

BlueberrY CheesE said...

nak download!=p hihihih

maisarah sarah said...

boleh dikatakan best gak la.cuma memula citer slow sgt.rasa mcm nk kuar wayang dh.tp pikir dh kuar duit beli tiket so teruskan gak le.

tapi at least mmg xmengecewakan.hehehe